Fisher Investments Nederland is de Nederlandse tak van Fisher Investments Europe, een volledige dochteronderneming van Fisher Investments in de Verenigde Staten. Het bedrijf is opgericht door Ken Fisher, die waarschijnlijk de meeste bekendheid verwierf met zijn gezaghebbende column “Portfolio Strategy” in Forbes Magazine. Hij heeft die column van 1984 tot 2017 geschreven en is daarmee de columnist met de langste aaneensluitende staat van dienst in de geschiedenis van Forbes Magazine.Ken richtte het bedrijf in 1979 op in Californië, in de VS. Het bedrijf en zijn dochterondernemingen zijn sindsdien sterk gegroeid en hebben nu meer dan € 67 miljard aan vermogen onder beheer.[1] Aanvankelijk werkte Fisher Investments alleen voor institutionele cliënten, maar aangezien deze steeds vaker om hulp vroegen voor het beheer van hun privévermogen, richtte Ken de Private Client Group op. Fisher Investments en zijn filialen zijn nu vertegenwoordigd in tien landen, waarvan acht in Europa.Fisher Investments Europe besteedt portefeuillebeheertaken uit aan Fisher Investments met gebruikmaking van het Investment Policy Committee (IPC) van het bedrijf, waarvan Ken en ik lid zijn. De vier leden van het IPC, dat rechtstreeks ondersteund wordt door het gespecialiseerde researchteam van het bedrijf, bestuderen de internationale economische situatie en de marktomstandigheden en nemen strategische beleggingsbeslissingen voor de portefeuilles van de cliënten. Met ons vieren hebben wij samen meer dan 100 jaar ervaring op beleggingsgebied.
Bent u vertegenwoordigd in Nederland?
Fisher Investments Nederland beschikt over Regio Managers in heel Nederland. Cliënten kunnen zelf aangeven waar en wanneer zij hen willen ontmoeten. De Managing Director van Fisher Investments Nederland Victor Hoekstra, heeft meer dan 20 jaar ervaring in de financiële dienstverlening in Nederland. Voordat hij bij Fisher Investments Europe aan de slag ging om de Nederlandse activiteiten te leiden, heeft Victor voor onder meer Van Lanschot N.V., Kempen & Co en Merrill Lynch International Ltd gewerkt.
Welke dienstverlening biedt Fisher Investments Nederland aan particuliere cliënten?
Wij bieden vermogensbeheerdiensten aan beleggers die daarvoor in aanmerking komen met een portefeuille van €350.000 of meer. Zodra zij bij ons cliënt zijn, kunnen zij een dienstverlening van wereldklasse verwachten, die gewoonlijk voorbehouden is aan grote instellingen. De cliënten krijgen een Investment Counsellor toegewezen, die hun vast aanspreekpunt is. De Investment Counsellors kennen hun cliënten bij naam, bespreken geregeld hun financiële doelstellingen, geven uitleg over de activiteiten op de markt en handelen hun administratieve zaken af. De cliënten krijgen ook kwartaalrapporten, rekeningafschriften en andere informatie om hen op de hoogte te houden van de vooruitzichten voor de markt.
Wat onderscheidt Fisher Investments Europe van zijn concurrenten en wie zijn die concurrenten?
In onze servicerelatie met onze cliënten staat vertrouwen centraal. Wij leggen ons toe op het creëren van gepersonaliseerde beleggingsstrategieën die onze cliënten de meeste kans bieden om hun financiële doelstellingen te bereiken. We bieden cliënten geen beleggingsproducten aan zoals beleggingsfondsen. Wij communiceren voortdurend op proactieve wijze met onze cliënten om ons ervan te verzekeren dat zij precies begrijpen wat er met hun vermogen gebeurt en waarom, zodat zij een gerust gevoel hebben over hun portefeuille. Dankzij deze voortdurende communicatie kan Fisher ook de beleggingsstrategie van cliënten aanpassen wanneer hun financiële omstandigheden veranderen.
Vanwege de gepersonaliseerde aanpak van Fisher Investments Europe op het gebied van beleggen en klantenservice heeft het bedrijf heel weinig directe concurrenten. In Nederland wordt het vermogensbeheer van particuliere cliënten grotendeels gedomineerd door grote banken, die een brede waaier van diensten aanbieden (betaalrekeningen, spaarrekeningen, hypotheekleningen enz.). Maar volgens ons hebben zij als nadeel dat zij hun vermogensbeheerdiensten niet zo goed kunnen specialiseren of personaliseren als Fisher Investments Europe.
Wat is uw beleggingsfilosofie?
Onze beleggingsfilosofie is gebaseerd op een fundamenteel geloof in kapitalisme en dus in het functioneren van de vrije kapitaalmarkten. Ons uitgangspunt is het besef dat de koers van effecten uitsluitend wordt bepaald door de vraag en aanbod van effecten. Kapitaalmarkten verwerken op een zeer efficiënte manier alle algemeen bekende informatie. Dus om waarde toe te voegen via ons actieve beheer, moeten wij informatie vinden die nog niet algemeen bekend is of algemeen bekende informatie anders interpreteren dan de anderen (en correct). Wij passen onze eigen kapitaalmarkttechnieken toe om te profiteren van dergelijke informatie door kansen op te sporen en te benutten. Onze kapitaalmarkttechnieken – eigen researchtools – zijn ontwikkeld door het bestuderen van de financiële theorie, geschiedenis en empirisch onderzoek.
De strategie van Fisher Investments maakt gebruik van een top-down beleggingsproces waarin die kapitaalmarkttechnieken worden toegepast op de analyse van een brede waaier economische, politieke en stemmingsfactoren om prognoses op te stellen en portefeuillethema’s uit te werken. De strategie tracht de structuur van de markten te benutten en munt te slaan uit cycli van landen en sectoren/industrieën naarmate die in of uit de gunst raken. Daarnaast tracht de strategie waarde toe te voegen op effectenniveau. Traditioneel onderzoek naar individuele effecten is echter het meest doeltreffend wanneer dat gebruikt wordt als aanvulling op thema’s en kenmerken van portefeuilles op een hoger niveau, in plaats van als enige focus van het beleggingsproces.
Wat zijn uw kosten?
Fisher Investments brengt een transparante instapvergoeding en een concurrerende jaarlijkse beheervergoeding in rekening op basis van het beheerde vermogen van de cliënt. Zo zijn de belangen van onze cliënten ook de onze. Met andere woorden: als de portefeuille van de cliënt het goed doet, dan is dat ook goed voor ons.
Bovendien worden de activa van de cliënten bewaard door een externe bewaarbank in Nederland van goede reputatie, waaraan rechtstreeks handelsprovisie wordt betaald. Fisher Investments Europe verdient dus geen geld aan transacties. Dat stimuleert ons ook om niet veelvuldig en onnodig transacties uit te voeren met rekeningen van cliënten om provisies op te strijken. Transacties en portefeuillewijzigingen worden daarentegen slechts uitgevoerd wanneer wij menen dat die in het belang van de cliënt zijn.
Waarom adverteert Fisher Investments Nederland niet met de prestaties van haar portefeuille?
Het is belangrijk onderscheid te maken tussen de prestatie van een financieel product en de daadwerkelijke prestatie voor cliënten. Een groot gedeelte van de spelers binnen de branche voegen een hele hoop beleggingsfondsen samen en adverteren deze producten. Doorgaans promoten ze diegenen met goede recente resultaten als een verkooptactiek. Ze publiceren hoe het product presteert, maar in werkelijkheid geeft het niet weer wanneer klanten zijn ingestapt en met hoeveel vermogen. Er bestaan veel misverstanden over het feit dat de vermelde resultaten van financiële producten meestal niet representatief zijn voor de feitelijke resultaten van de portefeuille van de cliënt van een bank of adviseur.
De maatwerkportefeuilles die Fisher Investments Nederland aanbiedt zijn uniek voor iedere cliënt. Dus om de vraag bondig te beantwoorden, er is geen ‘portefeuille’ om over te publiceren of andere financiële producten zoals een groot deel van de banken en andere financieel adviseurs aanbieden. Fisher Investments Europe geeft zijn cliënten daarentegen de resultaten in de context van hun eigen gepersonaliseerde beleggingsstrategie aan de hand periodieke geschreven updates of via hun Investment Counsellors die regelmatig contact opnemen. Wij zijn van mening dat potentiële klanten beter af zijn met een maatwerkoplossing dan wanneer we reclame maken met niet representatieve productprestaties.
Een standaard vraag van potentiële cliënten zou kunnen zijn of uw bedrijf gereguleerd wordt of onder toezicht staat van de Financial Conduct Authority (FCA) of een andere toezichthouder (nationaal of internationaal)?
Ja, Fisher Investments staat onder toezicht van diverse financiële autoriteiten. Fisher Investments Europe Limited, dat in Nederland opereert onder de naam Fisher Investments Nederland, wordt gereguleerd door en staat onder toezicht van de Financial Conduct Authority (FCA) in het Verenigd Koninkrijk en verleent diensten in Nederland op basis van kennisgeving aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Onze Nederlandse cliënten kunnen daarom vertrouwen op de autoriteit en onpartijdigheid van de Financial Ombudsman in het Verenigd Koninkrijk. Fisher Investments wordt gereguleerd door de Securities and Exchange Commission (SEC) in de VS.
En kunt u tot slot uitleggen waarom ik cliënt zou moeten worden bij Fisher Investments Nederland (als ik daarvoor in aanmerking kom)?
Wij bieden onze cliënten een professioneel beleggingsbeheer en ongeëvenaarde service. Beide zaken zijn cruciaal om u te helpen uw financiële doelstellingen te bereiken. Indien u meent dat u service op institutioneel niveau en een wereldwijd gediversifieerde, op basis van uw belangen geselecteerde beleggingsportefeuille op maat verdient, moet u serieus overwegen om Fisher Investments Europe als vermogensbeheerder te kiezen.
[1] Per 31/12/2016, omvat vermogen beheerd door Fisher Investments en zijn dochterondernemingen.
Om terug te gaan naar de overzichtspagina klikt u hier.
- De ervaringen van Fisher Investments Nederland met de gezondheidszorg
- De ervaringen van Fisher Investments Nederland met de kracht van metalen als economische indicator
- Fisher Investments Nederland overschat de impact van bijzondere gebeurtenissen niet
- De ervaringen van Fisher Investments Nederland: waarom demografie geen doodsvonnis is voor de markten
- Uit de ervaringen van Fisher Investments Nederland blijkt hoe de politiek de aandelenkoersen beïnvloedt
- De ervaringen van Fisher Investments Nederland met beleggers die zwichten voor kortzichtige risicoaversie
- De ervaringen van Fisher Investments Nederland: wat u moet weten voordat u Bitcoin koopt
- Fisher Investments Nederland gaat na of de huidige bullmarkt in 2024 kan aanhouden zonder renteverlagingen.
- De kloof tussen bevlieging en werkelijkheid: lees hier de ervaringen van Fisher Investments Nederland met groene energie
- De ervaringen van Fisher Investments Nederland: waarom aandelen niet afhankelijk zijn van een lage rente
- Volgens de ervaring van Fisher Investments Nederland kunnen langetermijnbeleggers lessen trekken uit 2023
- Fisher Investments Nederland legt aan de hand van zijn ervaringen uit wat we wijzer worden als we het sentiment meten
- De ervaringen van Fisher Investments Nederland in het kort: hebben aandelen een sterke bbp-groei nodig?
- De ervaringen van Fisher Investments Nederland met de techsector
- Fisher Investments Nederland bespreekt het opveringseffect
- Fisher Investments Nederland werpt zijn licht op de markthistorie
- Fisher Investments Nederland beargumenteert waarom de olieprijzen geen invloed hebben op aandelen
- Fisher Investments Nederland werpt zijn licht op een veelvoorkomende valkuil bij het beleggen: het actualiteitsdenken
- Fisher Investments Nederland schijnt licht op de sector basisconsumptiegoederen
- Fisher Investments Nederland gaat in op de vrees voor een wereldwijde recessie
- Fisher Investments Nederland geeft kijk op de prestaties van de duurzame consumptiesector
- Fisher Investments Nederland legt uit wat u moet afwegen voordat u in vastgoed belegt
- Fisher Investments Nederland geeft kijk op de markten: slecht nieuws is niet per definitie slecht voor aandelen
- Fisher Investments Nederland over beleggingshypes: het snelle geld of pure oplichting?
- Volgens Fisher Investments Nederland speelt politiek geen rol in uw beleggingsstrategie
- Fisher Investments Nederland geeft zijn perspectief op goud als vermeend afdekkingsinstrument in de beleggingsportefeuille
- Fisher Investments Nederland neemt de inflatie onder de loep
- Fisher Investments Nederland bespreekt wat het strijden tegen de laatste oorlog inhoudt
- Fisher Investments Nederland over de beperkingen van kapitaalbehoud
- Seizoensgebonden beurswijsheden in perspectief gezet
- Wat de arbeidsstatistieken volgens Fisher Investments Nederland voor aandelen betekenen
- De impact van de bedrijfswinsten op de aandelenmarkten volgens Fisher Investments Nederland
- Groei of waarde: welke beleggingsstijl is beter voor uw portefeuille?
- Wat de rentecurve volgens Fisher Investments Nederland kan betekenen voor beleggers
- Vijf zaken die potentiële bitcoinbeleggers volgens Fisher Investments Nederland in overweging moeten nemen
- Het beleggerssentiment is getemperd en dat kan een goede zaak zijn
- De visie van Fisher Investments Nederland over de hoge energieprijzen en de ontwikkeling van de economie
- Fisher Investments Nederland: beleggers zouden de afbouw van de monetaire verruiming moeten toejuichen
- Waarom beleggers verder zouden moeten kijken dan schommelingen op korte termijn
- Wat is er gebeurd met de “waarde-rally” van 2021?
- Dit denkt Fisher Investments Nederland van de geruchten over toenemende inkopen van eigen aandelen
- De kijk van Fisher Investments Nederland op negatieve volatiliteit
- Dit kunnen beleggers volgens Fisher Investments Nederland opmaken uit de sterk schommelende olieprijzen
- Hoe u het hoofd koel houdt in stijgende markten – Fisher Investments Nederland
- Fisher Investments Nederland legt uit hoe een negatieve rente nadelige gevolgen voor u kan hebben
- Is COVID-19 van invloed op uw beslissingen?
- Fisher Investments Nederland over de zogenaamd overgewaardeerde aandelen
- Het gevaar van recency bias, volgens Fisher Investments Nederland
- Beleggen in passieve producten maakt u nog geen passieve belegger
- Waarom deflatie in de eurozone volgens Fisher Investments Nederland niet in het verschiet ligt – en ook niet gevaarlijk is
- Verminder uw financiële stress met een noodfonds
- Een leidraad voor het interpreteren van economische cijfers
- Fisher Investments Nederland: Overheidsuitgaven in het kader van COVID-19 geen gevaar voor aandelenkoersen
- Valt uw aandelenrisico hoger uit door een uitgesproken voorkeur voor uw eigen land?
- De voordelen en grenzen van fiscale stimulering
- Werkt het negatieve-rentebeleid van centrale banken wel?
- Waarom beleggen ook zinvol is in perioden waarin dit onaantrekkelijk lijkt
- ESG-beleggen: een inleiding
- Geopolitieke risico’s op de markten
- De economische vooruitzichten van China: Welke impact hebben ze op Europa?
- Discipline in tijden van hoge volatiliteit
- Klimaatverandering evalueren – risico’s en mogelijkheden
- Staatsschuld in perspectief
- Inleiding in rentecurves: wat zijn het en welke invloed hebben ze op uw beleggingen?
- De opsplitsing van de wereld door de bril van een belegger
- Beknopte handleiding over waarderingen
- Vallen de Europese verkiezingen ten prooi aan populisme?
- De Italiaanse verkiezingen: de onderschatte impact van de afnemende onzekerheid
- Vrees voor recessie in eurozone lijkt ongegrond
- Eindejaarsherinnering: rendement uit het verleden is niet te koop
- Economisch nieuws van ruis scheiden
- Onopvallende positieve ontwikkelingen op handelsgebied
- Waarom het herbeleggingsrisico van belang is voor obligatiebeleggers
- Vertrouwdheid leidt niet tot een lager risico
- Voor aandelen is een oplossing voor de existentiële langetermijnproblemen van de eurozone niet van wezenlijk belang
- Hoe wereldwijd beleggen kan helpen bij het verlagen van het single-stock risico
- Maakt verkopen in mei blij?
- Wat te doen als de volatiliteit toeneemt
- Correct denken over correcties
- Protectionisme: Vrees versus realiteit
- Europese aandelen trotseren terrorisme
- De toekomst van de euro
- Vermogensbeheerder van het jaar
- V&A met Aaron Anderson van Fisher Investments
- De berg en de klap
- Ken Fisher geeft een beursoutlook voor de tweede jaarhelft
- Bekijk valutaschommelingen op lange termijn
- De Italiaanse verkiezingen: de onderschatte impact van de afnemende onzekerheid
- Fisher Investments Nederland