Updates

Aandelen Nederland

Randstad

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

JDE Peet's

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen

V&A met Aaron Anderson van Fisher Investments

advertorial
Aaron Anderson is Senior Vice President Research bij Fisher Investments en lid van het Investment Policy Committee van het bedrijf. Hij is verantwoordelijk voor het onderzoek naar wereldwijde macro-economische factoren en kapitaalmarkten en heeft twee boeken geschreven, waaronder “Own the World: How Smart Investors Create Global Portfolios”.Wie is Fisher Investments Nederland?
Fisher Investments Nederland is de Nederlandse tak van Fisher Investments Europe, een volledige dochteronderneming van Fisher Investments in de Verenigde Staten. Het bedrijf is opgericht door Ken Fisher, die waarschijnlijk de meeste bekendheid verwierf met zijn gezaghebbende column “Portfolio Strategy” in Forbes Magazine. Hij heeft die column van 1984 tot 2017 geschreven en is daarmee de columnist met de langste aaneensluitende staat van dienst in de geschiedenis van Forbes Magazine.Ken richtte het bedrijf in 1979 op in Californië, in de VS. Het bedrijf en zijn dochterondernemingen zijn sindsdien sterk gegroeid en hebben nu meer dan € 67 miljard aan vermogen onder beheer.[1] Aanvankelijk werkte Fisher Investments alleen voor institutionele cliënten, maar aangezien deze steeds vaker om hulp vroegen voor het beheer van hun privévermogen, richtte Ken de Private Client Group op. Fisher Investments en zijn filialen zijn nu vertegenwoordigd in tien landen, waarvan acht in Europa.Fisher Investments Europe besteedt portefeuillebeheertaken uit aan Fisher Investments met gebruikmaking van het Investment Policy Committee (IPC) van het bedrijf, waarvan Ken en ik lid zijn. De vier leden van het IPC, dat rechtstreeks ondersteund wordt door het gespecialiseerde researchteam van het bedrijf, bestuderen de internationale economische situatie en de marktomstandigheden en nemen strategische beleggingsbeslissingen voor de portefeuilles van de cliënten. Met ons vieren hebben wij samen meer dan 100 jaar ervaring op beleggingsgebied.

Bent u vertegenwoordigd in Nederland?
Fisher Investments Nederland beschikt over Regio Managers in heel Nederland. Cliënten kunnen zelf aangeven waar en wanneer zij hen willen ontmoeten. De Managing Director van Fisher Investments Nederland Victor Hoekstra, heeft meer dan 20 jaar ervaring in de financiële dienstverlening in Nederland. Voordat hij bij Fisher Investments Europe aan de slag ging om de Nederlandse activiteiten te leiden, heeft Victor voor onder meer Van Lanschot N.V., Kempen & Co en Merrill Lynch International Ltd gewerkt.

Welke dienstverlening biedt Fisher Investments Nederland aan particuliere cliënten?
Wij bieden vermogensbeheerdiensten aan beleggers die daarvoor in aanmerking komen met een portefeuille van €350.000 of meer. Zodra zij bij ons cliënt zijn, kunnen zij een dienstverlening van wereldklasse verwachten, die gewoonlijk voorbehouden is aan grote instellingen. De cliënten krijgen een Investment Counsellor toegewezen, die hun vast aanspreekpunt is. De Investment Counsellors kennen hun cliënten bij naam, bespreken geregeld hun financiële doelstellingen, geven uitleg over de activiteiten op de markt en handelen hun administratieve zaken af. De cliënten krijgen ook kwartaalrapporten, rekeningafschriften en andere informatie om hen op de hoogte te houden van de vooruitzichten voor de markt.

Wat onderscheidt Fisher Investments Europe van zijn concurrenten en wie zijn die concurrenten?
In onze servicerelatie met onze cliënten staat vertrouwen centraal. Wij leggen ons toe op het creëren van gepersonaliseerde beleggingsstrategieën die onze cliënten de meeste kans bieden om hun financiële doelstellingen te bereiken. We bieden cliënten geen beleggingsproducten aan zoals beleggingsfondsen. Wij communiceren voortdurend op proactieve wijze met onze cliënten om ons ervan te verzekeren dat zij precies begrijpen wat er met hun vermogen gebeurt en waarom, zodat zij een gerust gevoel hebben over hun portefeuille. Dankzij deze voortdurende communicatie kan Fisher ook de beleggingsstrategie van cliënten aanpassen wanneer hun financiële omstandigheden veranderen.

Vanwege de gepersonaliseerde aanpak van Fisher Investments Europe op het gebied van beleggen en klantenservice heeft het bedrijf heel weinig directe concurrenten. In Nederland wordt het vermogensbeheer van particuliere cliënten grotendeels gedomineerd door grote banken, die een brede waaier van diensten aanbieden (betaalrekeningen, spaarrekeningen, hypotheekleningen enz.). Maar volgens ons hebben zij als nadeel dat zij hun vermogensbeheerdiensten niet zo goed kunnen specialiseren of personaliseren als Fisher Investments Europe.

Wat is uw beleggingsfilosofie?
Onze beleggingsfilosofie is gebaseerd op een fundamenteel geloof in kapitalisme en dus in het functioneren van de vrije kapitaalmarkten. Ons uitgangspunt is het besef dat de koers van effecten uitsluitend wordt bepaald door de vraag en aanbod van effecten. Kapitaalmarkten verwerken op een zeer efficiënte manier alle algemeen bekende informatie. Dus om waarde toe te voegen via ons actieve beheer, moeten wij informatie vinden die nog niet algemeen bekend is of algemeen bekende informatie anders interpreteren dan de anderen (en correct). Wij passen onze eigen kapitaalmarkttechnieken toe om te profiteren van dergelijke informatie door kansen op te sporen en te benutten. Onze kapitaalmarkttechnieken – eigen researchtools – zijn ontwikkeld door het bestuderen van de financiële theorie, geschiedenis en empirisch onderzoek.

De strategie van Fisher Investments maakt gebruik van een top-down beleggingsproces waarin die kapitaalmarkttechnieken worden toegepast op de analyse van een brede waaier economische, politieke en stemmingsfactoren om prognoses op te stellen en portefeuillethema’s uit te werken. De strategie tracht de structuur van de markten te benutten en munt te slaan uit cycli van landen en sectoren/industrieën naarmate die in of uit de gunst raken. Daarnaast tracht de strategie waarde toe te voegen op effectenniveau. Traditioneel onderzoek naar individuele effecten is echter het meest doeltreffend wanneer dat gebruikt wordt als aanvulling op thema’s en kenmerken van portefeuilles op een hoger niveau, in plaats van als enige focus van het beleggingsproces. 

Wat zijn uw kosten?
Fisher Investments brengt een transparante instapvergoeding en een concurrerende jaarlijkse beheervergoeding in rekening op basis van het beheerde vermogen van de cliënt. Zo zijn de belangen van onze cliënten ook de onze. Met andere woorden: als de portefeuille van de cliënt het goed doet, dan is dat ook goed voor ons.

Bovendien worden de activa van de cliënten bewaard door een externe bewaarbank in Nederland van goede reputatie, waaraan rechtstreeks handelsprovisie wordt betaald. Fisher Investments Europe verdient dus geen geld aan transacties. Dat stimuleert ons ook om niet veelvuldig en onnodig transacties uit te voeren met rekeningen van cliënten om provisies op te strijken. Transacties en portefeuillewijzigingen worden daarentegen slechts uitgevoerd wanneer wij menen dat die in het belang van de cliënt zijn.

Waarom adverteert Fisher Investments Nederland niet met de prestaties van haar portefeuille?
Het is belangrijk onderscheid te maken tussen de prestatie van een financieel product en de daadwerkelijke prestatie voor cliënten. Een groot gedeelte van de spelers binnen de branche voegen een hele hoop beleggingsfondsen samen en adverteren deze producten. Doorgaans promoten ze diegenen met goede recente resultaten als een verkooptactiek. Ze publiceren hoe het product presteert, maar in werkelijkheid geeft het niet weer wanneer klanten zijn ingestapt en met hoeveel vermogen. Er bestaan veel misverstanden over het feit dat de vermelde resultaten van financiële producten meestal niet representatief zijn voor de feitelijke resultaten van de portefeuille van de cliënt van een bank of adviseur.

De maatwerkportefeuilles die Fisher Investments Nederland aanbiedt zijn uniek voor iedere cliënt. Dus om de vraag bondig te beantwoorden, er is geen ‘portefeuille’ om over te publiceren of andere financiële producten zoals een groot deel van de banken en andere financieel adviseurs aanbieden. Fisher Investments Europe geeft zijn cliënten daarentegen de resultaten in de context van hun eigen gepersonaliseerde beleggingsstrategie aan de hand periodieke geschreven updates of via hun Investment Counsellors die regelmatig contact opnemen. Wij zijn van mening dat potentiële klanten beter af zijn met een maatwerkoplossing dan wanneer we reclame maken met niet representatieve productprestaties.

Een standaard vraag van potentiële cliënten zou kunnen zijn of uw bedrijf gereguleerd wordt of onder toezicht staat van de Financial Conduct Authority (FCA) of een andere toezichthouder (nationaal of internationaal)?
Ja, Fisher Investments staat onder toezicht van diverse financiële autoriteiten. Fisher Investments Europe Limited, dat in Nederland opereert onder de naam Fisher Investments Nederland, wordt gereguleerd door en staat onder toezicht van de Financial Conduct Authority (FCA) in het Verenigd Koninkrijk en verleent diensten in Nederland op basis van kennisgeving aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Onze Nederlandse cliënten kunnen daarom vertrouwen op de autoriteit en onpartijdigheid van de Financial Ombudsman in het Verenigd Koninkrijk. Fisher Investments wordt gereguleerd door de Securities and Exchange Commission (SEC) in de VS.

En kunt u tot slot uitleggen waarom ik cliënt zou moeten worden bij Fisher Investments Nederland (als ik daarvoor in aanmerking kom)?
Wij bieden onze cliënten een professioneel beleggingsbeheer en ongeëvenaarde service. Beide zaken zijn cruciaal om u te helpen uw financiële doelstellingen te bereiken. Indien u meent dat u service op institutioneel niveau en een wereldwijd gediversifieerde, op basis van uw belangen geselecteerde beleggingsportefeuille op maat verdient, moet u serieus overwegen om Fisher Investments Europe als vermogensbeheerder te kiezen.

 

 

[1] Per 31/12/2016, omvat vermogen beheerd door Fisher Investments en zijn dochterondernemingen.

 

Om terug te gaan naar de overzichtspagina klikt u hier.