Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden
image description
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shell

Aandelen Royal Dutch ShellHet beursgenoteerde Royal Dutch Shell is een wereldwijde groep van energie- en petrochemische bedrijven die zijn ingedeeld in Upstream (oliewinning) en Downstream (olieverwerking). Hierdoor wordt Shell als een geïntegreerd oliebedrijf aangemerkt.

Het onderdeel Upstream richt zich op het zoeken naar en het winnen van olie en aardgas, alsook het bouwen en het exploiteren van de benodigde infrastructuur om deze koolwaterstoffen op de markt te brengen. De verkoop van en de handel in aardgas en elektriciteit en het produceren van vloeibare producten uit aardgas valt eveneens onder Upstream.

Het onderdeel Downstream houdt zich bezig met het raffineren van ruwe olie tot uiteenlopende producten als brandstoffen, smeermiddelen en petrochemische producten. De exploitatie van meer dan 46.000 tankstations behoort eveneens tot dit onderdeel. Onder de downstreamactiviteiten valt ook het onderdeel chemie.

Beleggen in aandelen Royal Dutch Shell

Beleggers kunnen het aandeel Royal Dutch Shell kopen op Euronext Amsterdam. Het aandeel staat eveneens genoteerd op de London Stock Exchange en de New York Stock Exchange. Daarnaast heeft het bedrijf sinds 1894, met uitzondering van de Tweede Wereldoorlog, elk jaar dividend uitbetaald. Daarom staat het ook wel bekend als dividendaandeel.

[su_box title="Laatste kwartaalcijfers Royal Dutch Shell" box_color="#000000" title_color="#ffffff" radius="1"]Kwartaalupdate Shell heeft een teleurstellend kwartaal achter de rug. Vooral de lagere olie- en gasprijzen en zwakkere marges speelden de energiereus parten. De hoger dan verwachte kasstroom was een lichtpuntje. De winst op basis van actuele geschatte voorraadkosten (ccs) en exclusief eenmalige posten kwam in het vierde kwartaal van afgelopen jaar uit op $2,93 mrd. Deze winst halveerde derhalve bijna ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder en lag bovendien onder de consensusverwachting van $3,15 mrd. Shell (GB00B03MLX29: 9,00%) voerde aan dat vooral gedaalde olie- en gasprijzen, zwakkere marges in de raffinage- en chemietak en hogere voorzieningen debet waren aan de scherpe winstdaling.[/su_box]

RDS: volatiliteit koers, cijfers en dividend

Shell is een cyclische onderneming. De resultaten van het bedrijf zijn (dus) afhankelijk van de macro-economische ontwikkelingen. De olie- en gasgigant presenteert vier keer per jaar cijfers, die overwegend in lijn zijn met de verwachtingen. De resultaten correleren nauw met de prijsniveaus van olie en gas. Voor het laatste nieuws en inzage in de cijfers kunt u ook terecht op de website van Shell zelf.

In de koerswijzertabel op deze pagina vindt u een fundamenteel advies voor het aandeel Shell, een advies op basis van technische analyse en informatie over het dividend van het aandeel. Daarnaast kunt u als abonnee ook een alert instellen op dit aandeel zodat u de laatste updates in uw mailbox ontvangt.

Koersverloop

Artikelen