Updates

Aandelen Internationaal

Oracle

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Tesco

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Verizon

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

ATT

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Disney

Advies
verkopen
image description
Aandelen Nederland, Hildo Laman

BE Semiconductors

BesiBE Semiconductors (Besi) maakt verschillende soorten machines die een chip monteren in een drager (verpakking) die de verbinding tot stand brengt tussen de chip en zijn toepassing. Het begint met het sorteren van de chips, die daarna ergens op geplakt of gesoldeerd worden. Vervolgens worden de chips verpakt en op maat gesneden zodat ze klaar zijn voor montage. Het eerste gedeelte van dit proces wordt ‘die attach’ genoemd, het tweede ‘packaging’. Ongeveer eenderde van de omzet van Besi wordt behaald met packaging-machines, ongeveer tweederde met de verkoop van die attach-machines. In de loop der jaren is Besi gegroeid naar een toppositie in het segment waarin het bedrijf actief is.

Besi  heeft meestal een sterke kaspositie. Dat is bewust beleid. De chipsector is cyclisch en een financiële buffer zorgt ervoor dat in moeilijke tijden het voorbestaan van het bedrijf niet in gevaar komt. Een tweede reden voor de flinke kaspositie is dat Besi slagvaardig wil zijn in het geval zich aantrekkelijke overnamekandidaten aandienen.

Het hoofdkantoor staat in Duiven (Gelderland), maar Besi heeft de laatste jaren een flink deel van de productiecapaciteit verplaatst naar Azië.

 

laatste advies

Koersverloop

Koersinformatie

Koerswijzer

Artikelen

Afbeelding bij artikel Herstel Kendrion forse opsteker voor portefeuille NL
OpinieJohan Brinkman, 22 mei 11:23

Herstel Kendrion forse opsteker voor portefeuille NL

Door de slechte performance van Besi blijft het rendement van onze portefeuille met Nederlandse aandelen in 2018 nog iets achter bij de AEX Total Return. Het herstel van Kendrion vorige week sterkt ons echter in onze overtuiging dat we met onze favoriete fondsen op de goede weg zijn.

0 0