Updates

Update

Gemalto

Advies
verkopen vandaag 10:52
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden vandaag 10:00
Aandelen Nederland

Holland Colours

Advies
kopen vandaag 09:44
Aandelen Internationaal

Gilead Sciences

Advies
houden vandaag 09:37
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen 11 dec 11:27
Aandelen Internationaal

Engie

Advies
houden 11 dec 11:03
Aandelen Internationaal

Eon

Advies
houden 11 dec 11:03
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden 6 dec 14:01
image description
Aandelen Nederland, Hildo Laman

BE Semiconductors

BesiBE Semiconductors (Besi) maakt verschillende soorten machines die een chip monteren in een drager (verpakking) die de verbinding tot stand brengt tussen de chip en zijn toepassing. Het begint met het sorteren van de chips, die daarna ergens op geplakt of gesoldeerd worden. Vervolgens worden de chips verpakt en op maat gesneden zodat ze klaar zijn voor montage. Het eerste gedeelte van dit proces wordt ‘die attach’ genoemd, het tweede ‘packaging’. Ongeveer eenderde van de omzet van Besi wordt behaald met packaging-machines, ongeveer tweederde met de verkoop van die attach-machines. In de loop der jaren is Besi gegroeid naar een toppositie in het segment waarin het bedrijf actief is.

Besi  heeft meestal een sterke kaspositie. Dat is bewust beleid. De chipsector is cyclisch en een financiële buffer zorgt ervoor dat in moeilijke tijden het voorbestaan van het bedrijf niet in gevaar komt. Een tweede reden voor de flinke kaspositie is dat Besi slagvaardig wil zijn in het geval zich aantrekkelijke overnamekandidaten aandienen.

Het hoofdkantoor staat in Duiven (Gelderland), maar Besi heeft de laatste jaren een flink deel van de productiecapaciteit verplaatst naar Azië.

 

laatste advies

Koersverloop

Koersinformatie

Actueel
Huidige koersKoersdatum
Hoogste koersVolume
Laagste koersVorig slot
Verandering Datum vorig slot
Koerswijzer

Artikelen

Afbeelding bij artikel Portetefeuille NL: herstel na zware verliezen
OpinieJohan Brinkman, 11 dec 12:04

Portetefeuille NL: herstel na zware verliezen

Na de zware koersverliezen van twee belangrijke technologiefondsen vond er vorige week weer enige stablilisatie plaats in onze portefeuille met Nederlandse aandelen. Op basis van slotkoersen van vrijdag won zowel ASML (+1,9%) als Besi (+2,3%) weer wat terrein. Positieve beursweek In een positieve beursweek waren alleen TKH (-3,1%), Acomo (-0,6%) en Kendrion (-0,3%) verliezers.

0 0
Afbeelding bij artikel Commentaar: Beleg in technologie, maar neem ook winst
OpinieJohan Brinkman, 23 nov 09:45

Commentaar: Beleg in technologie, maar neem ook winst

Tech rules. De vijf Amerikaanse techgiganten bereikten dit najaar een nieuwe mijlpaal. Amazon, Alphabet, Microsoft, Apple en Facebook waren na enkele forse koersstijgingen voor het eerst meer dan $3 bln waard.

0 0