BE Semiconductors - BeleggersBelangen.nl

Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Aandelen Nederland, Hildo Laman

BE Semiconductors

BesiBE Semiconductors (Besi) maakt verschillende soorten machines die een chip monteren in een drager (verpakking) die de verbinding tot stand brengt tussen de chip en zijn toepassing. Het begint met het sorteren van de chips, die daarna ergens op geplakt of gesoldeerd worden. Vervolgens worden de chips verpakt en op maat gesneden zodat ze klaar zijn voor montage. Het eerste gedeelte van dit proces wordt ‘die attach’ genoemd, het tweede ‘packaging’. Ongeveer eenderde van de omzet van Besi wordt behaald met packaging-machines, ongeveer tweederde met de verkoop van die attach-machines. In de loop der jaren is Besi gegroeid naar een toppositie in het segment waarin het bedrijf actief is.

Besi  heeft meestal een sterke kaspositie. Dat is bewust beleid. De chipsector is cyclisch en een financiële buffer zorgt ervoor dat in moeilijke tijden het voorbestaan van het bedrijf niet in gevaar komt. Een tweede reden voor de flinke kaspositie is dat Besi slagvaardig wil zijn in het geval zich aantrekkelijke overnamekandidaten aandienen.

Het hoofdkantoor staat in Duiven (Gelderland), maar Besi heeft de laatste jaren een flink deel van de productiecapaciteit verplaatst naar Azië.

 

laatste advies

Koersverloop

Koersinformatie

Koerswijzer

Artikelen

Afbeelding bij artikel Alles over Besi
OpinieAnneloes Viskil, 17 aug 16:39

Alles over Besi

Op onze website kunt u naast de dagelijkse tips en adviezen op de detailpagina’s ook alle koersinformatie vinden over Nederlandse en internationale aandelen. Van tijd tot tijd publiceren wij daarnaast ook een korte video met daarin de belangrijkste feiten over één van deze aandelen.

0 0
Afbeelding bij artikel Commentaar: halfjaarcijfers zorgen voor vuurwerk
OpinieJohan Brinkman, 16 aug 09:30

Commentaar: halfjaarcijfers zorgen voor vuurwerk

De halfjaarcijfers hebben in Europa en de Verenigde Staten tot nu toe op indexniveau nauwelijks beweging teweeggebracht. Maar op beide continenten hebben de koersuitslagen van individuele fondsen wel voor vuurwerk gezorgd.

0 0