Aegon | Nieuwe topman geeft visitekaartje af
Aegon maakt vaart met kostenbesparingen en profiteert van het goede beursklimaat.
Aegon is in 1983 ontstaan uit een fusie tussen de onderlinge AGO en het beursgenoteerde Ennia. De naam Aegon is een acroniem van de vijf belangrijkste rechtsvoorgangers die in AGO of Ennia zijn opgegaan: Algemeene Friesche, Eerste Nederlandsche, Groot-Noordhollandsche, Olveh en Nillmij. Algemeene Friesche, Groot-Noordhollandsche en Olveh hadden in 1968 AGO gevormd. Nillmij en Eerste Nederlandsche waren in 1969 gefuseerd tot Ennia.
De fusie van 1983 moest Aegon in staat stellen hogere omzetten te realiseren, kosten terug te dringen, een betere positie op de kapitaalmarkt te bereiken en internationaal te groeien. Die doelstellingen zijn de afgelopen decennia bereikt, onder meer dankzij acquisities in het VK en de VS. Inmiddels is Aegon uitgegroeid tot een internationale onderneming met activiteiten in meer dan twintig landen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië.
Als aanbieder van levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer behoort het bedrijf nu tot de toonaangevende financiële dienstverleners ter wereld. Het huidige Aegon-concern houdt zich wereldwijd bezig met alle vormen van het verzekeringsbedrijf, waarbij de nadruk ligt op levensverzekeringen en pensioenen en daaraan verwante spaar- en beleggingsproducten. De voornaamste werkgebieden zijn Nederland, Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Canada, Hongarije, Spanje en Taiwan.
Aegon maakt vaart met kostenbesparingen en profiteert van het goede beursklimaat.
Na de beleggersdag daalde het aandeel Aegon afgelopen donderdag met ruim 2%. Toch zorgt de (nieuwe) aanpak van de pijnpunten, met mogelijk een flinke dividendgroei in het vooruitzicht, voor een gezonde impuls.
Ondanks de beroerde koersontwikkeling houdt Credit Suisse vertrouwen in het aandeel van de verzekeraar Aegon.