image description
Portefeuille Stephen Hendriks

Defensieve Portefeuille

Het belangrijkste doel van de defensieve portefeuille is om het vermogen op lange termijn in stand te houden. Op de tweede plaats komt pas vermogensgroei. Dat betekent dat wij tevreden zijn als wij in een neergaande beurs minder verliezen dan de AEX en dat wij ermee kunnen leven als wij in een opgaande beurs minder winnen dan de AEX.

Rendement

Vanaf start
YTD
Actuele waarde

Portefeuille prestatie

Waardeverloop Defensieve Portefeuille

Gerelateerde artikelen

Afbeelding bij artikel Defensieve portefeuille: Wal-Mart is Amazon-proof
OpinieStephen Hendriks, 17 okt 15:03

Defensieve portefeuille: Wal-Mart is Amazon-proof

Het rendement van de defensieve portefeuille liep deze week weer verder op dankzij het aandelensegment, waarin vooral Wal-Mart uitblonk. De retailer bereikte de hoogste koers in 2,5 jaar tijd.

0 0
Afbeelding bij artikel Italiaans nutsbedrijf blinkt uit
OpinieStephen Hendriks, 13 okt 12:50

Italiaans nutsbedrijf blinkt uit

Het rendement van de defensieve portefeuille is deze week verder opgelopen, tot 2,4% over 2017. Het aandelensegment, dat over dit jaar op een totaalrendement van 8,4% staat, is hier vrijwel volledig verantwoordelijk voor. Binnen het aandelensegment springt het Italiaans bedrijf Enel er positief uit.

0 0
Afbeelding bij artikel Defensieve portefeuille profiteert van sentiment
OpinieKarel Mercx, 6 okt 14:00

Defensieve portefeuille profiteert van sentiment

De aandelen van de defensieve portefeuille profiteerden van het wereldwijde positieve beursklimaat, het sentiment. Hun totaalrendement liep op van 6,89% naar 8,13%. Het toegenomen vertrouwen zorgde ervoor dat het goudrendement van 1,07% omsloeg in een jaarverlies van 0,84%.

0 0

Video's

Afbeelding bij artikel VIDEO: Dit moet u weten over de defensieve portefeuille
OpinieAnneloes Viskil, 10 mrt 16:11

VIDEO: Dit moet u weten over de defensieve portefeuille

Lees meer over de defensieve portefeuille Wilt u meer lezen over de defensieve portefeuille maar bent u nog geen abonnee? Profiteer dan nu van onze welkomactie! Lees Beleggers Belangen digitaal 6 weken voor €5,95. www.beleggersbelangen.

0 0
Afbeelding bij artikel Zijn aandelen onder- of overgewaardeerd?
OpinieKarel Mercx, 9 mrt 2016 16:15

Zijn aandelen onder- of overgewaardeerd?

Van de verschillende vermogenscategorieën zijn aandelen de belangrijkste component in elke beleggingsportefeuille. Dit komt omdat aandelen zo volatiel zijn. Het is in de geschiedenis geregeld voorgekomen dat aandelen in een paar jaar tijd in waarde halveren of verdubbelen.

0 0