image description

Artikelen

Updates

Update

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Gemalto

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Lufthansa

Advies
houden
Update

Oracle

Advies
houden
Update

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden

Filters

van:
t/m:
Afbeelding bij artikel Rusland voor beleggers met sterke maag
OpinieHendrik Jan Davids, vandaag 12:07

Rusland voor beleggers met sterke maag

De Russische aandelenbeurs heeft een sterk 2016 achter de rug, geholpen door een hogere olieprijs. Ook in 2017 bepaalt de olieprijs de toon. Lagere prijzen voor ruwe olie hebben een correctie teweeggebracht in de Russische aandelenindex.

0 0
Afbeelding bij artikel Wat zijn Inflation Linked Obligaties?
OpinieEllen Engelhart, vandaag 10:30

Wat zijn Inflation Linked Obligaties?

Inflatiegerelateerde obligaties kunnen een waardevolle toevoeging zijn in een beleggingsportefeuille. Deze leningen bieden bescherming tegen (hoger dan verwachte) inflatie.

0 0
Afbeelding bij artikel Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 12
OpinieJohan Brinkman, vandaag 09:55

Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 12

Beleggers Belangen heeft de afgelopen week diverse advieswijzigingen op Nederlandse en buitenlandse aandelen aangebracht. Deze wijzigingen, alsmede de Tip van de Week, zijn uitsluitend bedoeld voor abonnees, maar wekelijks stellen wij bij wijze van kennismaking een advies open voor het grote publiek. Gratis toegankelijk: Tipterugblik: Unite Group Een jaar geleden tipten wij Unite Group.

0 0
Afbeelding bij artikel Rockefellers geheime liefde voor dividend
OpinieIvan Snurer, vandaag 09:50

Rockefellers geheime liefde voor dividend

Begin deze week overleed David Rockefeller, de laatste kleinzoon van oliemagnaat John Rockefeller, op 101-jarige leeftijd. Hij was de enige telg uit de familie die in het bankwezen heeft gewerkt. David stond aan het hoofd van Chase Manhattan Bank en deelde met zijn grootvader de voorliefde voor dividendaandelen.

0 0
Afbeelding bij artikel Is het aandeel Yandex koopwaardig?
OpinieKarel Mercx, 23 mrt 20:34

Is het aandeel Yandex koopwaardig?

Google is de dominante zoekmachine in de vrije wereld. In China gebruikt men Baidu en als er in Rusland iets op te zoeken valt, dan klaart Yandex de klus.

0 0
Afbeelding bij artikel Hoe kijkt u aan tegen autobedrijf Stern Groep na de koersrally?
OpiniePeter Schutte, 23 mrt 18:42

Hoe kijkt u aan tegen autobedrijf Stern Groep na de koersrally?

Na een langdurige moeizame periode lijkt Stern de weg omhoog gevonden te hebben. Beleggers is dit niet geheel ontgaan. De koerssprong van 22% in een jaar tijd valt samen met de nieuwe strategie 2017-2020 waarin de dealeractiviteiten minder gewicht krijgen ten gunste van meer leasing en verhuur en landelijk dekkend schadeherstel.

0 0
Afbeelding bij artikel Komt er een nieuw subprime-crisis aan?
OpinieKarel Mercx, 23 mrt 17:33

Komt er een nieuw subprime-crisis aan?

In de afgelopen jaren heeft iedereen in de VS die ook maar een beetje interesse had in een auto er eentje gekocht. Telkens weer konden Amerikanen geld lenen tegen een lager rentepercentage in combinatie met een langere terugbetaaltermijn. De subprime-markt – mensen met zwakke financiën – kon steeds vaker een auto meekrijgen.

0 0
Afbeelding bij artikel Nestlé scherp maar richtingloos
Technische AnalyseHendrik Jan Davids, 23 mrt 15:23

Nestlé scherp maar richtingloos

De koersbewegingen van Nestlé zijn scherp, maar zonder duidelijke richting. Per saldo staat het aandeel nog op hetzelfde koersniveau als ruim twee jaar geleden. De laatste weken is Nestlé een nieuwe opmars begonnen, waardoor het aandeel boven het 40-weeks gemiddelde is uitgekomen. Dat betekent dat er verder opwaarts potentieel is tot de bovengrens rond CHF80.

0 0
Afbeelding bij artikel BHP Billiton neemt gas terug
Technische AnalyseHendrik Jan Davids, 23 mrt 14:55

BHP Billiton neemt gas terug

Sinds augustus vorig jaar bevindt BHP Billiton zich in een duidelijk gedefinieerde stijgende trend. De laatste weken lijkt de opmars van het aandeel echter te haperen. Opvallend is dat de stijgende steunlijn inmiddels is gebroken. Ondanks dit teken van zwakte zijn de kansen op een verdere stijging nog niet verkeken.

0 0
Afbeelding bij artikel Bank of America onvermoeibaar
Technische AnalyseHendrik Jan Davids, 23 mrt 14:03

Bank of America onvermoeibaar

Bank of America (BAC) rondde in augustus een bodempatroon af om een nieuwe stijgende trend te starten. Dat was nog voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, die uiteindelijk een flinke impuls hebben gegeven aan bankaandelen op Wall Street. Inmiddels zitten aandeelhouders op een fraaie koerswinst en is het koersdoel op $25 bereikt.

0 0
Afbeelding bij artikel LVMH ziet grote koopinteresse
Technische AnalyseHendrik Jan Davids, 23 mrt 13:44

LVMH ziet grote koopinteresse

LVMH staat al geruime tijd in de belangstelling van beleggers. Sinds oktober vorig jaar kent het aandeel een stijgende trend die tot op heden zonder noemenswaardige correctie de weekgrafiek overheerst. Recent is het koersdoel op €200 bereikt.

0 0
Afbeelding bij artikel JPMorgan Chase op zeldzame hoogte
Technische AnalyseHendrik Jan Davids, 23 mrt 13:43

JPMorgan Chase op zeldzame hoogte

Het koersverloop van JPMorgan Chase (JPM) is spectaculair. Al in augustus zagen wij de start van een nieuwe stijgende trend en deze is nog niet ten einde. Zeker na de verkiezing van Trump hebben bankaandelen de wind in de rug, en dat heeft de beurskoers van JPMorgan Chase tot zeldzame hoogte gebracht.

0 0
Afbeelding bij artikel Manpowergroup op naar $110
Technische AnalyseHendrik Jan Davids, 23 mrt 12:55

Manpowergroup op naar $110

Het technische beeld van Manpowergroup (MAN) is sterk. Onlangs nog brak het aandeel boven de grens rond $97. Daarmee kwam Manpowergroup niet alleen uit boven het hoogtepunt van 2015 maar ook boven het hoogtepunt van 2007. Ondanks de recordhoogten hebben beleggers geen hoogtevrees.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 28: Vopak
OpinieHildo Laman, 23 mrt 11:47

Optietip 28: Vopak

Het aandeel Vopak staat net iets onder de €40. De laatste vijf jaar schommelt het aandeel grofweg tussen €40 en 50, met wat uitschieters naar onder en naar boven. Het aandeel is dus op dit moment niet in trek, en daar zijn ongetwijfeld goede redenen voor.

0 0
Afbeelding bij artikel Column: Stijgende rente is slechts ruis
OpinieKarel Mercx, 23 mrt 10:57

Column: Stijgende rente is slechts ruis

Als de rente stijgt ontstaan er alternatieven voor aandelen, zo luidt de theorie. Denk aan staatsobligaties, bedrijfsobligaties en sparen. Maar het is niet alleen zo dat er alternatieven bijkomen, ook de winsten komen onder druk te staan. Bijna elk bedrijf heeft namelijk schuld.

0 0
Afbeelding bij artikel De vijf criteria waar een waarderingsmethode aan moet voldoen
OpinieKarel Mercx, 23 mrt 10:33

De vijf criteria waar een waarderingsmethode aan moet voldoen

Neem tien willekeurige aandelen uit de S&P500 en maak er een portefeuille van. Vergelijk deze portefeuille met de S&P500-index en de lijnen vallen zo goed als over elkaar heen. De Beleggers Belangen Academy maakt gebruik van een waarderingsmethode om te bepalen welk percentage van de portefeuille naar aandelen gaat.

0 0