image description

Artikelen

Updates

Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
verkopen

Filters

van:
t/m:
Afbeelding bij artikel Turkse lira nog steeds niet hersteld
OpinieKoen Lauwers, vandaag 17:25

Turkse lira nog steeds niet hersteld

De Turkse lira (TRY) was de voorbije 12 maanden een van de slechtst presterende valuta. De munt bereikte eerder deze maand een historisch dieptepunt tegenover de euro. Over een periode van 12 maanden loopt het verlies op tot ruim een kwart.

0 0
Afbeelding bij artikel Column: de aandelentop voor 2017 is al gezet
OpinieKarel Mercx, vandaag 17:14

Column: de aandelentop voor 2017 is al gezet

De zwaarste beurscrashes hebben allemaal plaatsgevonden in oktober. Het grootste verlies van de Dow Jones op weekbasis is 18,1%. Dit was tussen 6 oktober en 10 oktober 2008. Het grootste verlies op één dag was op 19 oktober 1987 toen de Dow Jones Index met 22,6% onderuit ging.

0 0
Afbeelding bij artikel Bezettingsgraad Vopak loopt terug
AdviesJaap Barendregt, vandaag 16:28

Bezettingsgraad Vopak loopt terug

In het tweede kwartaal van 2017 was de bezettingsgraad van de terminals van Vopak 90%, tegen 94% een jaar eerder. De verwachting van het tankopslagbedrijf voor eind 2017 is 90%. Het probleem ligt vooral in Nederland, waar de stookolie-opslag uit Rusland afneemt. Dit maakt de toekomst voor Vopak onzekerder.

0 0
Afbeelding bij artikel Nederlandse economie groeit als kool
OpinieJeroen Boogaard, vandaag 16:07

Nederlandse economie groeit als kool

De groeicijfers voor de Nederlandse economie zijn opvallend sterk. Volgens eerste schattingen steeg het bruto binnenlands product in het tweede kwartaal met 1,5% vergeleken met het voorgaande kwartaal. Op jaarbasis kwam de groei zelfs uit op 3,3%, beduidend hoger dan de verwachte 2,3%.

0 0
Afbeelding bij artikel Weinig beweging in bedrijfsobligaties
OpinieJeroen Boogaard, vandaag 15:50

Weinig beweging in bedrijfsobligaties

Er was afgelopen week weinig beweging te zien op de Europese bedrijfsobligatiemarkten. Ondanks de terroristische aanslagen in Spanje en onrust in Washington bleven de risico-opslagen vrijwel onveranderd, net als de onderliggende Duitse rente op staatsobligaties.

0 0
Afbeelding bij artikel Trends tienjaarsrente VS en Europa lopen uiteen
OpinieJaap Barendregt, vandaag 15:27

Trends tienjaarsrente VS en Europa lopen uiteen

De presidenten van de Fed en de ECB, Yanet Yellen en Mario Draghi, spreken donderdag in Jackson Hole, een plaatsje in de Amerikaanse bergstaat Wyoming. Beide centrale banken hebben de laatste jaren veel geld gestoken in het stimuleren van de inflatie en de economie.

0 0
Afbeelding bij artikel Beursklimaat wat somber
OpinieJaap Barendregt, vandaag 15:01

Beursklimaat wat somber

Donderdag 17 augustus was voorlopig de laatste dag waarop een paar grote beursfondsen hun tweedekwartaalcijfers bekendmaakten. Het ging om ForFarmers, NN Group en Boskalis Westminster. Daarnaast kwam het veel kleinere AND met explosieve cijfers.

0 0
Afbeelding bij artikel Goudprijs even door de $1300-grens
OpinieKoen Lauwers, vandaag 14:28

Goudprijs even door de $1300-grens

De goudprijs klom vrijdag voor het eerst sinds november vorig jaar voorbij de $1300 per troy ounce. In april en ook begin juni zette goud tevergeefs een aanval in op deze psychologisch belangrijke barrière. Deze keer lukte het dus wel, maar het edelmetaal werd in de loop van de handelssessie opnieuw lager gestuurd.

0 0
Afbeelding bij artikel Boskalis fors geraakt door malaise offshore
AdviesJeroen Boogaard, vandaag 14:05

Boskalis fors geraakt door malaise offshore

De verslechtering van de offshoremarkt is duidelijk zichtbaar in de resultaten van Boskalis. In het eerste halfjaar is de nettowinst vrijwel gehalveerd en herstel dient zich nog niet aan.

0 0
Afbeelding bij artikel ETF-portefeuille: afscheid van Agriculture
OpinieHildo Laman, vandaag 13:25

ETF-portefeuille: afscheid van Agriculture

De ETF-portefeuille is de afgelopen dagen door de daling van de aandelenmarkten iets in waarde gedaald. Ook het verder oplopen van de EUR/USD-koers hielp niet mee.

0 0
Afbeelding bij artikel Opkomende markten onttrekken zich aan negatief sentiment
OpinieJeroen Boogaard, vandaag 12:47

Opkomende markten onttrekken zich aan negatief sentiment

Wereldwijd moesten aandelen de afgelopen week wederom terrein prijsgeven. Over de vijf handelsdagen met slotkoersen van maandag verloor de S&P500 ongeveer 1,5% en de Dow Jones 1,3%. Technologiebeurs Nasdaq daalde met 2%. Europa hield dit keer iets beter stand, met een verlies van 0,8% voor de pan-Europese Stoxx 600.

0 0
Afbeelding bij artikel Uur van de waarheid voor gokaandeel
OpinieVincent van Roon, vandaag 12:27

Uur van de waarheid voor gokaandeel

Beleggers in AND werden vorige week negatief verrast door dramatische halfjaarcijfers. Het internetforum over de digitale kaartenmaker stroomt dan ook vol met negatieve reacties. Al zijn er ook rasoptimisten die in de ingezakte aandelenkoers een fantastisch koopmoment zien.

0 0
Afbeelding bij artikel Column: Amazon niet gevoelig voor tweet Trump
OpinieChristian Slagter, vandaag 12:09

Column: Amazon niet gevoelig voor tweet Trump

Amazon is een van de grootste online retailers ter wereld. Je kunt er werkelijk van alles kopen. Het zou Donald Trump dus goed moeten doen dat de Amerikaanse webwinkelgigant wereldwijd zo’n dominante positie inneemt. In plaats daarvan heeft de Amerikaanse president het al langere tijd aan de stok met Amazon.

0 0
Afbeelding bij artikel Pensioenportefeuille: kleine tik van de dollar
OpinieStephen Hendriks, vandaag 11:25

Pensioenportefeuille: kleine tik van de dollar

De wegebbende ‘geopolitieke spanning’ heeft de pensioenportefeuille deze week weinig geholpen. Het rendement van de portefeuille over 2017 daalde in vergelijking met vorige week met 0,2 procentpunt tot 0,6%. Dat was voornamelijk te wijten aan de daling van 0,5% van het aandelensegment, dat een weging van ruim 47% in de portefeuille heeft.

0 0
Afbeelding bij artikel Gratis: de triple A onder de techreuzen
OpinieErik Klooster, vandaag 11:02

Gratis: de triple A onder de techreuzen

Een keer in de maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze fundamentele kooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen. Gisteren publiceerden wij het overzicht van onze kooptips voor internationale aandelen op basis van technische analyse.

0 0
Afbeelding bij artikel Ook Wal-Mart onder druk
AdviesJaap Barendregt, 21 aug 16:30

Ook Wal-Mart onder druk

De grootgrutterswereld is op de kop gezet door de entree van Amazon, dat offline en online aspiraties heeft. Wal-Mart is bezig een antwoord te formuleren.

0 0
Afbeelding bij artikel Johnson & Johnson maakt even pas op de plaats
AdviesMichiel Pekelharing, 21 aug 12:48

Johnson & Johnson maakt even pas op de plaats

De omzetgroei van farmagigant Johnson & Johnson lijkt te zijn stilgevallen. De goed gevulde pijplijn, een bredere inzet van bestaande middelen en de aankoop van Actelion gaan de komende jaren echter voor een groeiversnelling zorgen.

0 0
Afbeelding bij artikel Sterk kwartaal ForFarmers
AdviesMichiel Pekelharing, 21 aug 11:50

Sterk kwartaal ForFarmers

ForFarmers bevestigt de status van stabiele groeier met een bescheiden inkomstenstijging, die zich dankzij kostenbesparingen vertaalt in een mooie winstgroei.

0 0
Afbeelding bij artikel Tipterugblik: Hornbach
AdviesWubbe Bos, 21 aug 11:38

Tipterugblik: Hornbach

Een jaar geleden tipten wij de Duitse bouwmarktketen Hornbach. Met een rendement van 21%, waaronder een dividend van 2,5%, heeft het aandeel goed gerendeerd.

0 0