image description

Artikelen

Updates

Aandelen Internationaal

BASF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
verkopen
Update

Tesco

Advies
kopen
Update

Unilever

Advies
kopen

Filters

van:
t/m:
Afbeelding bij artikel Philips heeft de smaak te pakken
Technische AnalyseHendrik Jan Davids, vandaag 15:48

Philips heeft de smaak te pakken

Philips kent nog steeds een positief technisch beeld. Dat is eigenlijk al het geval sinds het aandeel in augustus vorig jaar een stijgende trend inzette. Een belangrijke bevestiging kwam enkele weken geleden. Toen brak Philips boven de stevige weerstand rond €28. In 2014 en 2015 was het €28-niveau nog een onneembare vesting.

0 0
Afbeelding bij artikel Euronext klaar voor nieuwe weg omhoog
Technische AnalyseHendrik Jan Davids, vandaag 15:12

Euronext klaar voor nieuwe weg omhoog

Euronext heeft zich meer dan een jaar nagenoeg zijwaarts voortbewogen. Maar daarin gaat verandering komen. Euronext maakt zich op voor een nieuwe periode van stijgende koersen. Deze verwachting komt voort uit de recente doorbraak boven de weerstand rond €41.

0 0
Afbeelding bij artikel OCI rondt bodempatroon af
Technische AnalyseHendrik Jan Davids, vandaag 14:49

OCI rondt bodempatroon af

OCI volgt vaak zijn eigen weg, los van het algemene beursklimaat. Deze weg was van medio 2015 tot eind 2016 duidelijk neerwaarts gericht. Na de doorbraak in december boven de weerstandslijn en het 40-weeks gemiddelde klaarde het technische beeld al op.

0 0
Afbeelding bij artikel Dividendportefeuille: Exit Procter & Gamble
OpinieMenno van Hoven, vandaag 14:32

Dividendportefeuille: Exit Procter & Gamble

Het jaar 2017 is zoals verwacht moeizaam van start gegaan voor de dividendportefeuille, die bij de slotkoersen van maandag 16 januari goed is voor een minimale winst van 0,2%. Na de verkoop vorige week van Procter & Gamble bestaat de portefeuille nog uit 38 aandelen en is de kaspositie opgelopen tot een recordniveau van 6,2%.

0 0
Afbeelding bij artikel Air France-KLM blijft kwetsbaar
Technische AnalyseHendrik Jan Davids, vandaag 14:15

Air France-KLM blijft kwetsbaar

Air France-KLM bevindt zich al langere tijd in een dalende trend. En daarin komt voorlopig geen verandering. In de weekgrafiek is te zien dat wel een poging is gedaan tot een substantieel herstel. Echter, telkens is dit herstel stukgelopen op het oude steunniveau rond €5,50.

0 0
Afbeelding bij artikel BinckBank in rustiger vaarwater
Technische AnalyseHendrik Jan Davids, vandaag 13:44

BinckBank in rustiger vaarwater

BinckBank heeft een moeilijk jaar achter de rug. Vooral de eerste helft van 2016 stond het aandeel zwaar onder druk; de beurswaarde is toen gehalveerd. In juli plaatste de dalende trend een dieptepunt rond €4. Inmiddels lijkt het ergste leed geleden en is het neerwaarts risico aanzienlijk geslonken.

0 0
Afbeelding bij artikel Hoe handel ik op financiële cijfers?
OpinieMichiel Pekelharing, vandaag 11:38

Hoe handel ik op financiële cijfers?

Het is zo goed als onmogelijk om succesvol te anticiperen op kwartaalresultaten, maar beleggers doen er toch goed aan om scherp te kijken hoe de markt reageert op bedrijfscijfers. Een positieve reactie is vaak een aanwijzing voor een verdere koersstijging.

0 0
Afbeelding bij artikel Tipterugblik: Alcoa
Tip TerugblikMichiel Pekelharing, vandaag 11:17

Tipterugblik: Alcoa

Een jaar geleden waren het vooruitzicht van een opsplitsing van de activiteiten en de overdreven felle daling van de aluminiumprijs de belangrijkste argumenten voor de koopaanbeveling voor Alcoa.

0 0
Afbeelding bij artikel Acht koopwaardige AEX-fondsen
OpinieJohan Brinkman, vandaag 10:31

Acht koopwaardige AEX-fondsen

Een keer in de maand geeft Beleggers Belangen voor abonnees twee overzichten van onze fundamentele kooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

0 0
Afbeelding bij artikel Duits luxe modehuis begint zich te herpakken
TipsJeroen Boogaard, vandaag 09:52

Duits luxe modehuis begint zich te herpakken

De koers van Hugo Boss is sinds de piek van €120 begin 2015 gehalveerd. Het bedrijf heeft te maken met zwakkere marktomstandigheden door de lagere groei in Europa en China. Naar verwachting is de markt voor luxe kleding vorig jaar in lokale valuta met 4% gekrompen.

0 0
Afbeelding bij artikel Column: Culinair gemak
OpinieChristian Slagter, vandaag 09:32

Column: Culinair gemak

Het afgelopen jaar gaven we in Nederland samen ongeveer €57 mrd aan eten en drinken uit, een stijging van 2,1% ten opzichte van 2015. Dit blijkt uit cijfers van het FoodService Instituut Nederland (FSIN). Uit het onderzoek komt ook naar voren dat we steeds vaker (omzetgroei 2016 van 4,5%) buiten de deur eten.

0 0
Afbeelding bij artikel Belegger van de week: Frans van Os
OpinieHarriët Verbeek, 16 jan 14:43

Belegger van de week: Frans van Os

Frans van Os (67) houdt zich graag bezig met wat er in de wereld gebeurt. Hij vertaalt die internationale ontwikkelingen naar de beurs en noemt beleggen daarom zijn grootste hobby.

0 0
Afbeelding bij artikel Aan Nederlandse kooptips geen gebrek
OpinieJohan Brinkman, 16 jan 12:04

Aan Nederlandse kooptips geen gebrek

Een keer in de maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze fundamentele kooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

0 0
Afbeelding bij artikel Malafide producten
OpinieJeroen Boogaard, 15 jan 09:21

Malafide producten

‘Een beleggingspropositie die alarmbellen doet rinkelen’, zo beschreven we de obligaties van Noordenwind Vastgoed vorig jaar. Een jaar later zijn de rentebetalingen gestopt, is de website offline en zijn alle mobiele nummers geblokkeerd, laat een verontruste lezer ons weten. We vrezen dat de initiatiefnemers met de noorderzon zijn vertrokken en de obligatiehouders berooid hebben achtergelaten.

0 0
Afbeelding bij artikel De week die komen gaat: welke bedrijven komen er met jaarcijfers?
OpinieJohan Brinkman, 15 jan 09:06

De week die komen gaat: welke bedrijven komen er met jaarcijfers?

Wekelijks blikken we vooruit op de week die komen gaat. In week 3 zullen onder meer de blogs van Karel Mercx, Ivan Snurer en Vincent van Roon weer stof doen opwaaien. Verder zullen we aandacht besteden aan de eerste bedrijven die jaarcijfers over 2016 publiceren, zoals ASML en Snowworld.

0 0