image description

Artikelen

Updates

Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pershing Square

Advies
kopen

Filters

van:
t/m:
Afbeelding bij artikel Staatsobligaties: Frankrijk loopt in op Duitsland
OpinieJaap Barendregt, vandaag 13:19

Staatsobligaties: Frankrijk loopt in op Duitsland

De financiële wereld is opgelucht. In de landen die als veilige havens gelden, gingen de koersen van de tienjaarsstaatsobligaties omlaag (bij dus hogere rentestanden) en elders, zoals Portugal en Griekenland, stegen ze juist (met daar dus lagere rentestanden). Deze opluchting was vanaf woensdag 19 april zichtbaar.

0 0
Afbeelding bij artikel Bedrijfsobligaties met variabele rente
OpinieEllen Engelhart, vandaag 11:36

Bedrijfsobligaties met variabele rente

Beleggen in bedrijfsobligaties met een variabele couponrente vermindert het renterisico. Maar let op, want het kredietrisico blijft wel bestaan.

0 0
Afbeelding bij artikel Nu 47 Nederlandse TA-kooptips
OpinieJohan Brinkman, vandaag 11:15

Nu 47 Nederlandse TA-kooptips

Een keer in de maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische kooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

0 0
Afbeelding bij artikel Tip: Speculatieve koop na scherpe koersdaling
TipsMenno van Hoven, vandaag 10:31

Tip: Speculatieve koop na scherpe koersdaling

De Amerikaanse producent van snacks Snyder’s-Lance kreeg een enorme dreun na een winstwaarschuwing. Dat levert een nieuw koopmoment op voor deze meer volatiele kleine concurrent van Kellogg en General Mills.

0 0
Afbeelding bij artikel Tipterugblik: Brookfield Asset Management
Tip TerugblikWubbe Bos, vandaag 09:15

Tipterugblik: Brookfield Asset Management

Met een totaalrendement van 12,6% heeft de tip redelijk uitgepakt. De sterke dollar zorgde met een stijging van 5,5% voor een aanzienlijk deel van dit rendement, wat verder bestaat uit koersstijging, dividend en de distributie van aandelen Brookfield Business Partners.

0 0
Afbeelding bij artikel De week die komen gaat: Randstad, Unibail-Rodamco, KPN en Gemalto
OpinieJohan Brinkman, 23 apr 15:40

De week die komen gaat: Randstad, Unibail-Rodamco, KPN en Gemalto

Wekelijks blikken we vooruit op de week die komen gaat. In week 16 zullen onder meer de blogs van Karel Mercx, Ivan Snurer en Vincent van Roon de nodige aandacht trekken. Maar vooral zal de aandacht weer uitgaan naar de bedrijven die cijfers publiceren over het eerste kwartaal: Randstad, Unibail-Rodamco, KPN en Gemalto.

0 0
Afbeelding bij artikel Twee favorieten van Morningstar
OpinieChristian Slagter, 23 apr 09:00

Twee favorieten van Morningstar

Shire en HSBC behoren volgens Morningstar tot de aantrekkelijkste Europese aandelen. De positieve stemming op de Europese aandelenbeurzen en de stijgende koersen hadden gevolgen voor de waardering van een groot aantal aandelen. Nog altijd kent de gezondheidssector volgens Morningstar de hoogste korting ten opzichte van de ‘fair values’, gevolgd door de sectoren industrie en communicatiediensten.

0 0
Afbeelding bij artikel Belegger van de Week: Erik-Jan Koers
OpinieHarriët Verbeek, 22 apr 08:40

Belegger van de Week: Erik-Jan Koers

Koers (29) was eerst een offensieve belegger. Nu bouwt hij de dividendportefeuille van Menno van Hoven na en is hij een langetermijnbelegger geworden.

0 0
Afbeelding bij artikel Schroders: Waarderally nog lang niet voorbij
OpinieChristian Slagter, 22 apr 07:26

Schroders: Waarderally nog lang niet voorbij

Ondanks de sterke stijging hebben beleggers nog niet de boot gemist met waardebeleggen. Lange tijd prefereerden beleggers groeiaandelen. De nadruk ligt dan op vermogensgroei en er wordt belegd in bedrijven die tekenen van een bovengemiddelde groei laten zien, zelfs wanneer de koers van het aandeel hoog lijkt.

0 0
Afbeelding bij artikel Sterke positie op een markt met potentieel
OpinieChristian Slagter, 22 apr 05:28

Sterke positie op een markt met potentieel

Oppenheimer heeft zijn koersdoel voor Priceline verhoogd. Oppenheimer verwacht dat de groei van reisboekingssite Priceline ook in 2017 doorzet. Dit komt allereerst door de grotere blootstelling aan de gefragmenteerde markten van Europa en Azië.

0 0
Afbeelding bij artikel Amerikaanse rente daalt
OpinieHendrik Jan Davids, 21 apr 16:00

Amerikaanse rente daalt

Feit is dat de Amerikaanse rente de laatste weken flink daalt. Ondanks het uitzicht op een hogere inflatie door overschrijdingen van het overheidsbudget en een aantrekkende economie vinden internationale beleggers US Treasuries vooral een veilige haven. Zeker in een tijd van oplopende geopolitieke spanningen.

0 0
Afbeelding bij artikel AEX staat op eenzame hoogte
OpinieHendrik Jan Davids, 21 apr 12:12

AEX staat op eenzame hoogte

Het technische beeld van de AEX blijft onverminderd positief. De Nederlandse beursgraadmeter staat op eenzame hoogte binnen Europa. Geen enkele andere betekenisvolle Europese index staat hoger dan het topniveau van 2015. Omdat Nederland zich niet in een vacuüm bevindt, drukt dit de kansen de komende weken tot maanden in relatief opzicht.

0 0
Afbeelding bij artikel Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 16
OpinieJohan Brinkman, 21 apr 11:11

Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 16

Beleggers Belangen heeft de afgelopen week diverse advieswijzigingen op Nederlandse en buitenlandse aandelen aangebracht. Deze wijzigingen, alsmede de Tip van de Week, zijn uitsluitend bedoeld voor abonnees, maar wekelijks stellen wij bij wijze van kennismaking een advies open voor het grote publiek.

0 0