Updates

Aandelen Internationaal

Verizon

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

ATT

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Disney

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
houden
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Deutsche Post

Advies
verkopen
image description
Aandelen Nederland, Hildo Laman

BHP Billiton

Billitonlogo_WMCBHP Billiton (BHPBilliton.com) is een Australisch-Brits mijnbouwbedrijf. Het exploiteert mijnen in 25 landen ter wereld, maar met name in Australië. In deze mijnen wordt ijzererts, steenkool, koper, uranium en andere grondstoffen gewonnen. Daarnaast heeft BHP olie en gasbronnen, mede dankzij de overname van Petrohawk Energy in 2011. IJzererts is het belangrijkste product voor BHP, goed voor een derde van de omzet. Ongeveer een kwart komt uit de productie en verkoop van koper. Olie & gas, kalium (grondstof voor mest) en steenkool hebben een kleiner aandeel.

BHP Billiton is het resultaat van een fusie tussen Broken Hill Proprietary Company (BHP) en Billiton in 2001. Billiton is in 1860 al opgericht in Nederland, en is vernoemd naar Belitung in Indonesië, waar tin gewonnen werd. BHP is in 1885 opgericht, als een lood en zilvermijnbouwbedrijf. Sinds de fusie zijn er nog een aantal overnames gedaan, en een heel aantal mijnen bijgekomen. Het hoofdkantoor staat in Melbourne, Australië, en de leiding is in handen van CEO Andrew Mackenzie. De primaire notering van het aandeel is in Australië, op de beurs van Sydney, maar er zijn ook noteringen in onder andere Londen en New York. De resultaten worden in Amerikaanse dollars uitgedrukt, vanwege het belang van deze munt in de grondstoffenmarkt. BHP drukt het dividend ook uit in Amerikaanse dollars.

BHP

laatste advies

Koersverloop

Koersinformatie

Koerswijzer

Artikelen

Afbeelding bij artikel BHP Billiton klaar voor opmars
Technische AnalyseHarry Geels, 20 apr 15:05

BHP Billiton klaar voor opmars

BHP Billiton heeft recent steun gevonden aan de onderkant van een stijgend trendkanaal en blijft daarom op ‘kopen’ staan. Het aandeel verdiende het koopadvies afgelopen zomer. Het wist toen uit te breken uit een smal, dalend trendkanaal. Daarop kwam het aandeel in een stijgend trendkanaal terecht.

0 0
Afbeelding bij artikel Mijnbouwers beleven mooie tijden
OpinieKoen Lauwers, 8 jan 11:11

Mijnbouwers beleven mooie tijden

Mijnbouwers bevonden zich tussen 2011 en 2016 in zwaar weer. In de periode van hoogconjunctuur werd zwaar geïnvesteerd in nieuwe productie en werden overnames duur betaald. Toen de markt verslechterde, bleven overcapaciteit en een hoge schuldgraad over. Vorig jaar is de zon weer doorgebroken.

0 0
Afbeelding bij artikel BHP Billiton hikt tegen bovengrens aan
Technische AnalyseHendrik Jan Davids, 1 dec 2017 12:30

BHP Billiton hikt tegen bovengrens aan

BHP Billiton kent een positief technisch beeld. De belangrijkste koersbodems bevinden zich op een hoger niveau en dat is een belangrijke voorwaarde. Het probleem is het ontbreken van hogere koerstoppen.

0 0