Updates

Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen

E-magazines

Dividend E-magazine

Het laatste nieuws, de beste aandelen en vooral onze dividendportefeuille, beheerd door Menno van Hoven. Ziehier de inhoud van ons maandelijkse Dividend E-magazine. Het doel is een zo hoog mogelijk rendement te behalen met de beste dividendbetalers ter wereld. Bekijk voor meer informatie de Dividendportefeuille-pagina.

Bekijk hier het laatste Dividend E-magazine:

Oktober
Column

9 oktober – Op zoek naar nieuwe Altria’s

Altria is al jaren een ‘Dividend Aristocrat’, met een dividend dat sinds 1969, verrekend voor de afsplitsing van Kraft Foods (2007) en Philip Morris International (2008) elk jaar is verhoogd.

Dividendportefeuille updates

13 oktober – Dividendportefeuille: cyclische aandelen herstellen

De Dividendportefeuille kwam per saldo niet van zijn plaats maar kende wel enkele flinke uitschieters. LVMH kwam opnieuw met zeer sterke cijfers en de industrie- en chemieaandelen herstelden flink.

Ex-dividend overzicht

9 oktober – Ex-dividend overzicht oktober en november 2019

Ook de komende weken zullen nog flink wat aandelen ex-dividend noteren, waaronder enkele Dividendportefeuille aandelen. In Nederland gaan tussen eind oktober en in november nog zeker zes aandelen ex-dividend.

Omslagverhaal Dividend Aristocrats

9 oktober – Vijf toekomstige Dividend Aristocrats

De Verenigde Staten zijn uniek als het gaat om sterke dividendbetalers. Het land telt veel aandelen met een lange historie van jaarlijkse verhogingen. We bekijken vijf toekomstige Dividend Aristocrats.

Special Dividend

9 oktober – Herhaling in 2020 is niet realistisch

De dividendportefeuille stijgt in 2019 nu 22% en bereikte eind september dan toch een nieuwe recordstand, dankzij sterk presterende Amerikaanse aandelen en een hogere dollar. Een herhaling van deze sterke prestatie in 2020 zal bijzonder lastig worden.

Nieuws

9 oktober – Nieuws

Zoals verwacht verhoogde Microsoft het dividend ook dit jaar weer fors. In Nederland was er nieuws van Eurocommercial Properties en in Frankrijk van oliegigant Total. Bekijk hier het volledige overzicht.

Redactietips 2019

9 oktober – Redactietips Menno van Hoven: Lam Trekt kar in topjaar 2019

Vergeleken met drie maanden geleden liep het gemiddelde rendement van mijn vijf beleggingstips op van 30,1% naar maar liefst 38,9%.

Tips

1 oktober –Koopje uit Duitsland

De Duitse tip van de maand in de dividendspecial van oktober wordt gekenmerkt door een lage waardering en hoog dividend. De koerszwakte biedt kansen. Dit jaar keerde het bedrijf naast een regulier dividend ook een extra dividend uit.

10 oktober – Maker diepvriesvoedsel richt zich op groei

Het in de Verenigde Staten genoteerde Nomad Foods is producent van diepvriesvoedsel in Europa met onder meer het merk Iglo. Het bedrijf laat mooie groeicijfers zien en noteert tegen een aantrekkelijke waardering.

Augustus
Dividendportefeuille

27 augustus – Lichtpuntje Medtronic
De Dividendportefeuille leverde de winst van vorige week weer in, in lijn met het negatieve beursklimaat. Medtronic was een positieve uitschieter terwijl met name de meer cyclische aandelen rake klappen kregen.

20 augustus – Snel herstel met winst nieuwkomers
De Dividendportefeuille herstelde sterk, met 2,4% winst weekbasis. De grote winnnaars waren Unilever, Texas Instruments, Coloplast en Bayer.

6 augustus – Extreme week en nieuwe aankopen
Ook de Dividendportefeuille kreeg rake klappen waarbij het rendement in 2019 terugviel van ruim 20 tot 14,4%. De daling bood wel ruimte voor nieuwe aankopen.

Column

4 augustus – Column dividend: Dilemma door koersstijgingen
Vandaag de dag is het zo goed als onmogelijk om topaandelen tegen een gunstige koers op te pakken. Voor de kwalitatief beste aandelen, waarvan er gelukkig veel in de Dividendportefeuille zitten, loopt de beurskoers al jaren vooruit op de groei van winst en dividend, resulterend in relatief lage dividendrendementen en hoge waarderingen.

Lezersvragen

16 augustus – Wat verwacht u van International Flavors & Fragrances?
Het Amerikaanse International Flavors & Fragrances (IFF) ging in augustus met 13% onderuit na een outlookverlaging. Bovendien zijn er onregelmatigheden geconstateerd met betalingen bij het vorig jaar oktober overgenomen Israelische bedrijf Fratarom.

Special

3 augustus – Special dividend: Cijferstroom stuwt portefeuille verder
De afgelopen dagen regende het kwartaalcijfers binnen de dividendportefeuille met tot dusverre meer positieve dan negatieve uitschieters. Een grote stijger is Texas Instruments; SEB en CSX leverden in.

Omslagverhaal dividendportefeuille

14 augustus – Golf aan verkopen biedt kansen
De verkoopgolf op de beurzen is vervelend maar biedt ook kansen. Voor de Dividendportefeuille werd de kaspositie gebruikt voor de aankoop van een aantal veelbelovende nieuwkomers in Europa en de VS. Hoe staat de portefeuille er nu voor, acht jaar na de start?

Tips

3 augustus – Tik spoorvervoerder biedt kans
De Amerikaanse spoorvervoerder Norfolk Southern kreeg net als CSX een tik na de jongste resultaten en dat biedt kansen.

Tipterugblik

22 augustus – Tipterugblik: Illinois Tool Works
Vorig jaar augustus tipte ik het aandeel Illinois Tool Works rond de laagste jaarkoers na teleurstellende kwartaalcijfers. Een jaar later is het totaalrendement ruim 18%.

Nieuws

4 augustus – Financials en Aristocrats verhogen dividend
Met het binnendruppelen van de jongste kwartaalcijfers stroomt ook het nieuws op dividendgebied binnen, met vooral een hoofdrol voor Amerikaanse aandelen. Een aantal grote financials en bekende Dividend Aristocrats verhoogden het dividend. Ook twee Nederlandse aandelen kwamen met nieuws.

Juli
Analyse

17 juli – Johnson & Johnson
Johnson & Johnson (J&J) kwam met beter dan verwachte kwartaalcijfers en verhoogde de outlook voor de rest van het jaar. Rechtzaken en verwachte druk op de farmaceutische divisie drukten echter de koers.

9 juli – Kimberly-Clark

Achterblijver Kimberly-Clark herstelde het afgelopen jaar sterk waarmee een einde kwam aan een lange periode van kwakkelen op de beurs. Met een pittige waardering is voorzichtigheid echter geboden.

Column

7 juli- Mooie dividendgroei bij Unilever
Het jaar 2019 verloopt tot dusverre zeer voorspoedig voor de dividendportefeuille met per 24 juni een winst van 17,6% en een totaalrendement van 218,7% sinds de start in september 2011.

Special

7 juli – Special dividend: herbeleggen met beleid
Het tweede kwartaal is jaarlijks het belangrijkste, aangezien dan het grootste deel van het totale dividend wordt ontvangen en herbelegd. Tegen de slotkoersen van 28 juni wordt voor ruim €3000 bijgekocht.

Tips

18 juli – Bodemvissen bij Kroger
Het Amerikaanse Kroger staat al lange tijd onder druk op de beurs en noteert rond de laagste koers in jaren. Met een lage waardering en een aantrekkelijk dividend is dit supermarktaandeel nu koopwaardig, zij het dat het risico bovengemiddeld is.

6 juli – Tip dividend: Achterblijver met potentie
Focus op het luxesegment en opkomende markten moeten een einde maken aan underperformance van dit Franse aandeel, dat achterblijft ten opzichte van sectorgenoten die zich vooral op de Amerikaanse markt richten.

Tipterugblik

8 juli – koersherstel SEB zorgt voor mooie winst
Een jaar geleden tipte ik het Franse SEB na een flinke koersdaling. Na een sterk koersherstel dit jaar noteert het Dividendportefeuille-aandeel weer nabij de hoogste koers ooit.

Juni
Analyse

24 mei – Familiebedrijf Bouygues blijft koopwaardig
Het Franse conglomeraat en familiebedrijf Bouygues is een achterblijver in de Hoogdividendportefeuille van Beleggers Belangen. Een lage waardering en een hoog en vooral stabiel dividend maken het aandeel koopwaardig.Het Zweedse Assa Abloy is dit jaar een van de grote uitblinkers binnen de Dividendportefeuille. Op de lange termijn blijven de vooruitzichten prima dankzij een sterke focus op groeimarkten en innovatie.

Column

9 juni – Oppotten of uitkeren?
In mijn omslagartikel enkele weken geleden tipte ik onder meer Ebay, dat pas sinds kort dividend betaalt. Er is ook een categorie aandelen die al langer uitkeert maar het dividend nooit verhoogt. Zo gaat het ook met het dividend van Beiersdorf, eigenaar van Nivea.

Dividendportefeuille

11 juni – Hoogste koersen ooit bevorderen herstel
De Dividendportefeuille kende een prima week, met een winst van 4%. Het herstel werd breed gedragen. En een tweetal aandelen kende zelfs hoogste koersen ooit.

Lezersvragen

11 juni – Wat is uw mening over Whirlpool?
Het Amerikaanse Whirlpool is wereldwijd actief als producent van huishoudelijke apparaten met naast Whirlpool ook bekende merknamen als Bauknecht, Maytay, Idesit en KitchenAid.De Dividendportefeuille kende een prima week, met een winst van 4%. Het herstel werd breed gedragen. En een tweetal aandelen kende zelfs hoogste koersen ooit.

Nieuws

8 juni – Lucas Bols en Exxon Mobil
In Nederland was er de afgelopen weken net als in de rest van Europa weinig te melden op dividendgebied. Het Europese dividendseizoen is inmiddels weer zo goed als voorbij en beleggers zullen in veel gevallen weer een jaar moeten wachten op de volgende uitkering.

Special

11 juni – Herbeleggen op een gunstig moment
Ook de Dividendportefeuille wist niet te ontsnappen aan de escalerende handelsoorlog. Industrials en chemieaandelen waren de grootste slachtoffers. VF Corp splitste Kontoor Brands af, dat direct werd verkocht.

Tips

8 juni – Mooi koopmoment Lowe’s
Het aandeel van de Amerikaanse Dividend Aristocrat Lowe’s Companies kreeg rake klappen na de jongste kwartaalcijfers. Dat levert een mooi nieuw instapmoment op voor Lowe’s op de lange termijn. Bekijk de nieuwe dividendtip in het E-magazine van mei.

7 juni – Lage waardering 3M biedt buitenkansje
3M is in 2019 de grootste daler in de Dividendportefeuille met een min van 16%, en noteert rond de laagste jaarkoers. De lage waardering en het hoge dividend leveren een buitenkansje op voor de lange termijn.

Tipterugblik

8 juni – Tipterugblik: Lennox International
Een jaar geleden tipte ik de Amerikaanse producent van verwarmings- en koelingssystemen Lennox International. Bijna een jaar later staat de koers zo’n 35% hoger.

Mei
Analyse

1 mei – Einde groei Assa Abloy niet in zicht
Het Zweedse Assa Abloy is dit jaar een van de grote uitblinkers binnen de Dividendportefeuille. Op de lange termijn blijven de vooruitzichten prima dankzij een sterke focus op groeimarkten en innovatie.

Column

4 mei – Onwaarschijnlijke namen
De tijd vliegt, ook in het geval van de dividendportefeuille, die ik in september 2011 begon met een selectie van 25 aandelen.Inmiddels zijn we ruim 7,5 jaar verder en werd gaandeweg afscheid genomen van in totaal 49 aandelen die sinds het begin in portefeuille zaten of tussentijds werden gekocht.

Dividendportefeuille

14 mei – Flinke tik in week met louter verliezers
Ook de Dividendportefeuille, die deze week 3,9% verloor, wist niet te ontkomen aan de verkoopgolf op de beurzen.

7 mei – Dividendportefeuille: Ruim 10% in kas na verkoop deel LVMH
Nadat ik eerder de Dividendportefeuille-positie in Microsoft rond de hoogste koers ooit terugbracht, werd afgelopen week ook de positie in LVMH verkleind. Net als Microsoft, was ook dit aandeel behoorlijk pittig gewaardeerd.

Lezersvragen

2 mei – Lezersvraag: Wat is uw mening over het Britse Babcock International?
Babcock is actief als dienstverlener aan met name de Britse overheid. Het aandeel daalde hard de laatste jaren.

25 april – Lezersvraag: Moet ik Versum Materials wegdoen na de koerssprong van dit jaar?
De kooptip voor Versum Materials in de dividendspecial van december was een schot in de roos.

Nieuws

4 mei – Meer dividend voor Unilever, minder dividend voor Brill
Ook in april kwam weer een aantal in het oog springende namen met dividendnieuws. Zo verhoogden portefeuilleaandelen Unilever en Procter & Gamble de uitkering en was er een forse dividendverlaging bij Brill.

Special dividend: dure aandelen

5 mei – Special dividend: Dure aandelen en lage rendementen
Het jaar 2019 verloopt vooralsnog fantastisch voor de dividendportefeuille met een rendement van 18,7% en eind april een totale portefeuillewaarde van €321.656.

Thema: Noorwegen en Dividend Aristocrats

12 mei – Waarom Noorwegen het Walhalla is voor de dividendbelegger
Waar betalen aandelen de hoogste dividenden? In welke sectoren groeit het dividend het hardst? Welke beleggingsstijl heeft de hoogste opbrengst? Voldoende vragen om het dividendlandschap van Europese aandelen in kaart te brengen.

5 mei – Dividend is King
Als je belegt voor de dividend, dan is het wel zo prettig dat je aandelen elk jaar meer winst uitkeren. Bedrijven die 25 jaar op rij een progressief dividend betalen, worden in de Verenigde Staten Dividend Aristocrats genoemd. Voor Europese dividendaristocraten volstaat een trackrecord van tien jaar.

Tip van de maand

5 mei – Dividendtip van de maand: Snelle groeier uit VS
Het Amerikaanse outdoorbedrijf Columbia Sportswear blijft ondanks een koersverdubbeling sinds eind 2015 koopwaardig.

April
Analyse

17 april Ecolab is terecht een duur aandeel
Dividendportefeuille-aandeel Ecolab blijft het uitstekend doen op de beurs, wat resulteert in een stevige waardering. Wie al een positie heeft kan het aandeel zonder meer vasthouden voor de lange termijn.

Commentaar

Er is meer dan alleen Unilever
28 maart -De Dividendportefeuille telt na de verkoop van Shell in 2014 (op €29,50) met Unilever al jarenlang slechts één aandeel van eigen bodem. Unilever is tevens het enige aandeel van de 25 starters in september 2011 waarvan ik nog nooit één aandeel heb verkocht.

Dividendportefeuille

30 april – Dividendportefeuille: verkoop Microsoft en twee grote dalers
In een extreme beursweek liep het rendement voor de Dividendportefeuille in 2019 met 0,6% op tot +18%. Centraal stonden forse koersdalingen voor 3M en Intel, die allebei 13% inleverden na teleurstellende cijfers.

24 april – Dividendportefeuille: Hoogste koersen ooit voor veel aandelen
Per saldo was het opnieuw een goede week voor de Dividendportefeuille met een rendement dat 0,6% opliep tot +17,4% in 2019. Grote uitblinkers op weekbasis waren VF Corporation (+6,2%), Intel (+5,4%), Honeywell (+5,0%) en CSX (+5,0%).

Dividendportefeuille: Henkel trapt af met dividend
9 april – De Dividendportefeuille (+16,7% YTD) blijft het uitstekend doen met deze week opnieuw een nieuwe hoogste stand ooit. Achterblijver Henkel herhaalde zijn outlook en ging als eerste Europese aandeel ex-dividend.

Dividendportefeuille: Rendement 2019 nu +16,1%
2 april – De dividendportefeuille, in 2019 goed voor een rendement van 16,1%, bereikte bij de slotkoersen van maandag opnieuw een hoogste stand ooit met een waarde van inmiddels €314.622.

Dividendnieuws

Minder dividend BMW, meer dividend Oracle en Home Depot
26 maart
-Met het Europese dividendseizoen voor de deur bekijken we nog een aantal Nederlandse en Europese aandelen die recent met nieuws kwamen.

Lezersvragen

Wat is uw mening over Leifheit?
18 april – Het Duitse Leifheit herstelde sterk, gemeten vanaf het dieptepunt in oktober vorig jaar, met in 2019 een koerswinst van ruim 25%.

Tips 2019

Redactietips Menno van Hoven: Superstart in 2019
3 april -Het bijzonder goede beursklimaat in het eerste kwartaal zorgde voor een dubbelcijferig rendement voor alle vijf aandelen die ik drie maanden geleden tipte. Drie daarvan, SEB, Lam Research en Roper Technologies, plussen zelfs 30% of meer.

Tip van de maand 1

Tip dividend: 6% rendement met Casino REIT
5 april -Een Amerikaanse Real Estate Investment Trust die een aantal bekende panden aan de strip in Las Vegas bezit, biedt een voorspelbaar rendement.

Tip van de maand 2

Tip dividend: Semiconductorgigant met ijzersterk dividend
6 april -Deze Amerikaanse technologiereus groeide de laatste jaren hard dankzij een serie grote acquisities. Het dividend staat hoog in het vaandel en biedt na de jongste koerssprong nog altijd een rendement van 3,5%.

Tipterugblik

15 april – Tipterugblik: Ashland Global Holdings
Een jaar geleden tipte ik het Amerikaanse speciaalchemiebedrijf Ashland Global Holdings op een koers van $70. Na een zeer volatiel koersverloop resteert inmiddels een rendement van ruim 13%.

Special dividend

Special dividend: Kaspositie loopt op na verkoop Novartis
7 april -De dividendportefeuille sluit het eerste kwartaal van 2019 zo goed als zeker af met een dubbelcijferig rendement. Na Amer Sports verdwijnt ook Novartis uit de portefeuille, net voor het Europese dividendseizoen.

Maart
Analyse

Consolidated Edison sterk opgeleefd
19 maart – Het Amerikaanse nutsbedrijf Consolidated Edision, opgenomen in de Hoogdividendportefeuille, noteert na een sterke opleving rond de hoogste jaarkoers. Met een stevige waardering en teruggelopen dividendrendement is voorzichtigheid geboden.

Commentaar

Er is meer dan alleen Unilever
28 maart -De Dividendportefeuille telt na de verkoop van Shell in 2014 (op €29,50) met Unilever al jarenlang slechts één aandeel van eigen bodem. Unilever is tevens het enige aandeel van de 25 starters in september 2011 waarvan ik nog nooit één aandeel heb verkocht.

Dividendportefeuille

Dividendportefeuille: Bayer wordt steeds minder belangrijk
26 maart – De Dividendportefeuille (jaarrendement +12,1%) deed afgelopen week een stapje terug.

Dividendportefeuille: Zwaargewichten bepalen koers
19 maart – Na een sterke week, waarin zwaargewichten als Microsoft, Unilever en LVMH met koerswinsten van 4% de kar trokken, bereikte de Dividendportefeuille een nieuwe recordstand met een totale waarde van €307.230. Het rendement in 2019 bedraagt nu 13,4%.

Dividendnieuws

Minder dividend BMW, meer dividend Oracle en Home Depot
26 maart
-Met het Europese dividendseizoen voor de deur bekijken we nog een aantal Nederlandse en Europese aandelen die recent met nieuws kwamen.

Veel positieve verrassingen
2 maart -De stroom van jaarcijfers leverde veel uitschieters op. Zo schroeft PepsiCo het dividend dit jaar op met maar liefst 15%. We zetten het gewijzigde dividend van dertien aandelen op rij.

Ex-dividend overzicht

Bomvolle ex-dividendagenda maart/april
5 maart – De komende maanden zullen weer veel Nederlandse aandelen ex-dividend gaan, waarbij er vaak slechts één keer per jaar dividend wordt uitgekeerd. In veel gevallen is dat in de maanden april en mei.

Lezersvragen

Wat is uw mening over het aandeel Paccar?
7 maart – Het Amerikaanse Paccar Inc is een producent van vrachtwagens met bekende merknamen als DAF, Peterbilt en Kenworth. In 2018 werd zo’n 56% van de omzet gerealiseerd in de Verenigde Staten en was bijna 26% afkomstig uit Europa.

Thema: dividendbelasting

Buitenlandse dividendbelasting terugvorderen
13 maart -Het terugvorderen of verrekenen van teveel ingehouden bronbelasting op bruto dividend is soms wat lastig, maar het is zeker de moeite waard. In dit artikel leggen we uit hoe een en ander in zijn werk gaat.

Thema: Nederlands dividend

Het Nederlandse dividendseizoen barst weer los
27 maart -Traditiegetrouw zijn april en mei het belangrijkst voor dividendbeleggers in Nederland. We zetten de meest in het oog springende gebeurtenissen voor 2019 weer op een rijtje.

Strategie

Pas op voor de Dobermann-strategie
3 maart -De theorie van de Dogs of the Dow is de simpelste dividendstrategie ter wereld. De update daarvan, de Dobermann-strategie, is een betere manier om uit de toonaangevende Dow Jones-index kansrijke dividendaandelen te selecteren.

De Dobermann-strategie met Europese aandelen
17 maart -De rendementen van de Dobermann-strategie zijn in de VS niet verkeerd, maar hoe zit het met Europese aandelen? Dat was een veelgehoorde vraag naar aanleiding van het artikel van vorige week zondag. U vraagt, wij draaien: we namen de proef op de som.

Februari
Commentaar

Commentaar: buitenkans met uniek aandeel
1 februari – In januari verhoogde Real Estate Investment Trust (REIT) Realty Income het dividend met 2% tot $0,2255 per maand.

Dividendportefeuille

Dividendportefeuille: Rendement door grens van 200%
26 februari – Na opnieuw een prima beursweek bereikte de Dividendportefeuille bij de slotkoersen van maandag 25 februari een nieuwe recordstand van €300.996, ofwel een plus van 201% sinds de start in september 2011.

Dividendportefeuille: Recordstand komt in zicht
12 februari – Na twee ijzersterke weken met een winst van ruim 5% nadert de Dividendportefeuille de recordstand van oktober 2018. De twee vastgoedaandelen blijven uitblinken, zowel qua koers als qua dividend.

Dividendportefeuille: Rendement loopt op na uitstekende week
5 februari – De Dividendportefeuille kende een zeer goede week, met geen enkele daler. Het rendement loopt op en bedraagt in 2019 inmiddels 6,5%.

Dividendrendementen

De hoogste dividendrendementen per 12 februari
13 februari – Welke aandelen in Nederland, elders in Europa en de Verenigde Staten bieden op dit moment het hoogste dividend? Bekijk het overzicht per 12 februari 2019 voor de AEX, AMX, ASCX, Eurostoxx50, Dow Jones en S&P500.

Ex-dividend

Ex-dividendoverzicht februari/maart
12 februari – Met het binnenstromen van de vele jaarcijfers vult ook de dividendagenda zich langzaam.

Hoog dividend

Hoogdividendportefeuille Beleggers Belangen
21 februari – De vorig jaar in verband met de Beleggers Belangen Academy gestarte Hoogdividendportefeuille plust dit jaar 3,9%. Alles loopt op rolletjes.

Nieuws

Nieuwsoverzicht dividend
15 februari – De jaarcijfers druppelen binnen en veel Europese aandelen maakten inmiddels bekend hoeveel dividend er al dan niet in 2019 uitgekeerd wordt. We maken een overzicht voor Nederland en pakken ook een paar bekende Europese namen mee.

Special

Special dividend: grote uitschieters na cijfers
1 februari -De jaar- en kwartaalcijfers stromen momenteel binnen. De portefeuille kende daarbij al enkele zeer forse uitschieters, zowel in positieve als in negatieve zin. Ook qua dividend breekt een drukke periode aan.

Tips

Tip dividend: Koerstik Coca-Cola biedt kans
28 februari – Het aandeel van dividendkampioen Coca-Cola kreeg een harde klap na cijfers. Met een dividendrendement van 3,5% is het koopwaardig voor de geduldige belegger die zich vooral richt op extra inkomen.

Tip dividend: chemiekoopje
2 februari -Eastman Chemical werd op 3 januari na een scherpe koersdaling toegevoegd aan de dividendportefeuille op $71,83.

Tipterugblik

Tipterugblik H.B. Fuller
4 februari – Een jaar geleden tipte ik de Amerikaanse producent van lijmen en kitten H.B. Fuller op een koers van $47,82. Na een wild koersverloop met een dieptepunt van minder dan $40 eind vorig jaar is er inmiddels weer sprake van winst. Dit jaar stijgt het aandeel 18%.

Januari
Dividendportefeuille

Dividendportefeuille: flinke uitschieters
29 januari – De Dividendportefeuille plust in 2019 na een moeizame week nog 2,7%. Een gemengd beeld met flinke uitschieters.

Dividendportefeuille: 2 nieuwe aankopen
8 januari – De Dividendportefeuille leverde deze week 0,2% in met in 2019 winst voor achterblijvers Bayer (+5,5%), Arkema (+4,3%) en A.O. Smith (+5,2%) en verlies voor de vorig jaar uitblinkende Amerikaanse healthcare aandelen. Vorige week profiteerde ik van de scherpe koersdalingen met aankoop van twee nieuwe aandelen.

Dividendportefeuille: op de valreep toch nog kleine winst in 2018
2 januari – Een extreem beursjaar werd uiteindelijk toch nog met winst afgesloten, het achtste jaar op rij. Vergeleken met vrijwel alle toonaangevende indices presteerde de Dividendportefeuille daarmee uitstekend in 2018.

Lezersvragen

Waarom zakt het aandeel Swedish Match steeds verder weg?
2 januari – Het aandeel Swedish Match zakte het afgelopen jaar hard weg en bereikte op 3 januari een dieptepunt op SEK293,71. De hele tabakssector staat onder grote druk door de toenemende anti-rokerslobby.

Nieuws

Dividendoverzicht december en eerste week januari
9 januari – Met name in de Verenigde Staten was er relatief veel nieuws op dividendgebied met voor de dividendportefeuille een mooie verhoging voor onder meer Ecolab en Abbott Laboratories. Ook in Europa waren er enkele grote namen die met nieuws kwamen. Bekijk het overzicht voor december en de eerste week van januari.

Strategie

Dividend moet, dividend doet goed
28 januari – Een koe koop je voor haar melk, een kip voor de eieren en aandelen voor het dividend. Welke sectoren en selectietechnieken bieden het hoogste totaalrendement? En misschien nog wel belangrijker: wat is het aandeel van het dividend daarin?

Tip van de maand

Nieuwe koopkans voor oude tip
29 januari – In het Dividend E-magazine van juni 2016 tipte ik de Amerikaanse raffineerder Marathon Petroleum op een koers van $34,59 met als belangrijkste argumenten de sterke spreiding van activiteiten en de prima vooruitzichten voor het dividend. Nu tip ik dit bedrijf opnieuw.

Tips 2019

Koopjesjagen in 2019
2 januari – Een jaar geleden was ik op deze plek zeer voorzichtig over het beursjaar 2018 na de flinke koersstijgingen in de voorliggende jaren en de bijbehorende pittige waarderingen.

 


Archief Dividend E-magazines 2018

Archief Dividend E-magazines 2017

 

ETF E-magazine

Dit nieuwe e-magazine is geheel gewijd aan ETF's en de ETF-portefeuille. Deze portefeuille werd op 14 maart 2014 in het leven geroepen en is vooral bedoeld voor de belegger die tegen lage kosten, relatief eenvoudig een breed gespreide mix wil opzetten die over een langere periode een goed rendement biedt. Bekijk voor meer informatie de ETF-portefeuille-pagina.

Bekijk hier het laatste ETF E-magazine:

ETF E-magazine februari 2016