Updates

Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Airbus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Update

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Update

HAL

Advies
houden
image description
Aandelen Nederland, Michiel Pekelharing

ArcelorMittal

ArcelorMittalArcelorMittal is de grootste staalproducent ter wereld. De 220.000 werknemers van het concern fabriceren jaarlijks circa 100 miljoen ton staal bij ruim zestig vestigingen in bijna dertig landen.

De onderneming is in 2006 ontstaan uit een fusie tussen Arcelor en Mittal. Bestuursvoorzitter Lakshmi Mittal bezit samen met zijn familie ruim 40% van de aandelen. Circa tweederde van de staalproductie wordt verkocht in ontwikkelde markten in Europa en Noord-Amerika, waar de prijsdruk minder groot is dan in China, dat met een behoorlijke overcapaciteit kampt. Met name autofabrikanten vormen een belangrijke klantengroep voor ArcelorMittal.

IJzererts is veruit de belangrijkste grondstof voor de productie van staal. Als bescherming tegen grote schommelingen van de ijzerertsprijs heeft de onderneming verschillende mijnbouwinstallaties waarmee voor minstens de helft in de eigen behoefte aan deze grondstof wordt voorzien. De strategie van het concern is erop gericht om via overnames een superieure schaalomvang te creëren. In combinatie met kostenbesparingen streeft ArcelorMittal hiermee naar een kostenniveau dat lager ligt dan dat bij concurrenten.

Ondanks de positie van marktleider blijft de onderneming afhankelijk van een staalmarkt waarop de prijzen als gevolg van economische ontwikkelingen en overcapaciteit in China behoorlijk fluctueren. Dat maakt ArcelorMittal tot een van de meer cyclische aandelen in de AEX-index. De onderneming staat ook genoteerd aan de beurzen van Luxemburg, Madrid, New York en Parijs.

 

laatste advies

Koersverloop

Koersinformatie

Actueel
Huidige koersKoersdatum
Hoogste koersVolume
Laagste koersVorig slot
Verandering Datum vorig slot
Koerswijzer

Artikelen

Afbeelding bij artikel ArcelorMittal op weg naar koersdoel op €32
Technische AnalyseHendrik Jan Davids, 9 feb 12:30

ArcelorMittal op weg naar koersdoel op €32

ArcelorMittal blijft zich gestaag voortbewegen binnen een positief trendbeeld. Wel valt het aandeel op dit moment terug vanaf de bovenkant van het trendkanaal. In de komende weken kan de huidige correctie doorzetten, om vervolgens te worden opgevangen aan de onderkant van het trendkanaal. Momenteel bevindt die zich op €25,80.

0 0
Afbeelding bij artikel ArcelorMittal verwacht lagere marktgroei
AdviesJeroen Boogaard, 31 jan 15:15

ArcelorMittal verwacht lagere marktgroei

De opbloeiende wereldeconomie heeft de winstmotor ook bij staalproducent ArcelorMittal aangezwengeld. Het operationele resultaat (ebitda) is vorig jaar uitgekomen op $8,4 mrd, een sterke stijging van 34,4% vergeleken met 2016. Het resultaat lag in lijn met de verwachtingen in de markt.

0 0
Afbeelding bij artikel Bank of America Merryll Lynch repareert advies ArcelorMittal
OpinieStephen Hendriks, 20 jan 16:30

Bank of America Merryll Lynch repareert advies ArcelorMittal

In juni van het afgelopen jaar verlaagde Bank of America Merrill Lynch (BofAML) zijn advies voor ArcelorMittal van ‘kopen’ naar ‘verkopen’. De timing van de adviesverlaging was ongelukkig. De koers van de staalgigant tikte juist in juni het laagste niveau van 2017 aan en is sindsdien met bijna 70% gestegen.

0 0

Gerelateerde objecten

ArcelorMittal

31-01-2018 €29,50