Updates

Update

Gemalto

Advies
verkopen vandaag 10:52
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden vandaag 10:00
Aandelen Nederland

Holland Colours

Advies
kopen vandaag 09:44
Aandelen Internationaal

Gilead Sciences

Advies
houden vandaag 09:37
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen 11 dec 11:27
Aandelen Internationaal

Engie

Advies
houden 11 dec 11:03
Aandelen Internationaal

Eon

Advies
houden 11 dec 11:03
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden 6 dec 14:01
image description
Aandelen Nederland, Hildo Laman

Daimler

1000px-Daimler_AG_WMCHet Duitse Daimler (Daimler.com) is een producent van auto’s bestelbussen en vrachtwagens en andere voertuigen. Deze voertuigen worden gemaakt onder verschillende merknamen; onder de bekende Mercedes-Benz vlag worden auto’s, vrachtwagens, bestelwagens en bussen geproduceerd en verkocht. Naast deze belangrijke groep heeft Daimler bijvoorbeeld ook nog Smart auto’s, Freightliner vrachtwagens en Agusta motoren. Daimler is opgedeeld in vijf divisies: Mercedes-Benz Cars dat goed is voor meer dan de helft van de omzet, Daimler Trucks (vrachtwagens), waar een ongeveer een kwart van de omzet vandaan komt en verder Mercedes-Benz Vans, Daimler Buses en Daimler Financial Services.

Het huidige Daimler is opgericht in 1998, maar de geschiedenis gaat terug tot 1890, toen Daimler Motoren is opgericht. Dit laatste bedrijf is in 1924 gefuseerd met Benz  & Cie. In 1998 kocht Daimler het Amerikaanse Chrysler op, waarop de naam werd aangepast naar DaimlerChrysler. Door de verkoop van Chrysler in 2007 werd de naam teruggebracht naar Daimler. Het hoofdkantoor staat in Stuttgart, Duitsland, en de CEO is Dieter Zetsche, die al sinds 2006 de leiding heeft.  Het aandeel is genoteerd op de Duitse beurs, waar het deel uitmaakt van de DAX index. Het is ook een van aandelen in de Euro Stoxx 50 index.

Daimler

laatste advies

Koersverloop

Koersinformatie

Actueel
Huidige koersKoersdatum
Hoogste koersVolume
Laagste koersVorig slot
Verandering Datum vorig slot
Koerswijzer

Artikelen

Afbeelding bij artikel Daimler breekt met dalende trend
Technische AnalyseHendrik Jan Davids, 13 okt 13:30

Daimler breekt met dalende trend

Daimler stond er enkele weken geleden niet goed voor. De weekgrafiek liet een duidelijk patroon zien van lagere toppen en bodems. Wij zagen dit als een schoolvoorbeeld van een dalende trend die nog een verdere weg had te gaan.

0 0
Afbeelding bij artikel Daimler laat klassieke overgang zien
Technische AnalyseHendrik Jan Davids, 11 aug 10:46

Daimler laat klassieke overgang zien

Daimler laat een klassieke overgang zien van een stijgende naar een dalende trend. Begin dit jaar was er nog een opeenvolgend patroon van hogere toppen en bodems. Maar in april was het helemaal gedaan met de koopinteresse: zowel de toppen als de bodems waren toen op een horizontaal niveau beland.

0 0
Afbeelding bij artikel Winst Daimler lijkt te pieken
AdviesJeroen Boogaard, 18 jul 09:55

Winst Daimler lijkt te pieken

Autofabrikant Daimler stevent dit jaar af op een sterke winststijging dankzij recordverkopen van Mercedes. Maar de rek is er wel zo’n beetje uit. De winstmarges zitten al tegen het plafond en de volumes in de Verenigde Staten en Europa zullen waarschijnlijk stagneren.

0 0

Gerelateerde objecten