Updates

Aandelen Internationaal

Oracle

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Tesco

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Verizon

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

ATT

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Disney

Advies
verkopen
image description
Aandelen Nederland, Hildo Laman

Apple

1988339224_e4a07df395_FLICKRApple (Apple.com) verkoopt wereldwijd smartphones, tablets en laptops. Het richt zich daarbij vooral op het hogere segment. De apparaten van Apple zijn in de regel duurder dan die van concurrenten. Daardoor is Apple wat betreft marktaandeel vaak niet nummer een, maar de hoge prijzen zorgen wel voor een goede winstgevendheid.

Apple is in 1976 opgericht in Cupertino, California. Het maakte de eerste paar decennia vooral pc’s. In de jaren negentig ging het niet goed met het bedrijf, maar de terugkeer van medeoprichter Steve Jobs (die in ’85 was vertrokken) zorgde voor een verbetering. Uiteindelijk was het de introductie van de iPod, een draagbare digitale muziekspeler, die er voor zorgde dat Apple weer een leidende rol kreeg. Later volgde de iPhone en iPad, waar Apple ook grote successen mee boekte.  De CEO van Apple is Tim Cook. Het hoofdkantoor staat nog altijd in Cupertino, in wat beter bekend staat als ‘Silicon Valley’. Apple zit in de Dow Jones Industrial, de S&P 500 en de Nasdaq 100 indices.

 

 

Apple

laatste advies

Koersverloop

Koersinformatie

Koerswijzer

Artikelen

Afbeelding bij artikel Apple zit zonder opwaarts potentieel
Technische AnalyseRené van Mourik, 4 mei 14:08

Apple zit zonder opwaarts potentieel

Wij hebben het advies voor Apple in februari verlaagd naar ‘houden’. Sindsdien heeft het technische beeld zich daarnaar gevoegd. De adviesverlaging volgde op de neerwaartse doorbraak van de kanaallijn. Apple bleek niet in staat om een significant hogere top boven $180 te vormen. Na een kort herstel fungeerde het topniveau wederom als weerstand.

0 0
Afbeelding bij artikel Pessimisme over Apple blijkt ongegrond
AdviesHildo Laman, 2 mei 13:44

Pessimisme over Apple blijkt ongegrond

In het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar heeft Apple een omzetgroei geboekt van 15.6%. In tegenstelling tot de verwachtingen in de markt, was de omzet van iPhones 14,4% hoger dan een jaar geleden. In de weken voor de presentatie heerste er angst voor slechte iPhone-omzet, waardoor het aandeel een kleine duikeling maakte.

0 0
Afbeelding bij artikel Techreuzen hebben de wind even flink tegen
AdviesHildo Laman, 11 apr 14:00

Techreuzen hebben de wind even flink tegen

Tijdenlang groeiden de bomen tot in de hemel voor technologiereuzen Apple, Facebook, Amazon en Alphabet (Google). Inmiddels is het sentiment na een reeks incidenten echter behoorlijk omgeslagen.

0 0