Updates

Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
image description
Aandelen Nederland , Hildo Laman

Apple

AppleApple (Apple.com) verkoopt wereldwijd smartphones, tablets en laptops. Het richt zich daarbij vooral op het hogere segment. De apparaten van Apple zijn in de regel duurder dan die van concurrenten. Daardoor is Apple wat betreft marktaandeel vaak niet nummer een, maar de hoge prijzen zorgen wel voor een goede winstgevendheid.

Apple is in 1976 opgericht in Cupertino, California. Het maakte de eerste paar decennia vooral pc’s. In de jaren negentig ging het niet goed met het bedrijf, maar de terugkeer van medeoprichter Steve Jobs (die in ’85 was vertrokken) zorgde voor een verbetering. Uiteindelijk was het de introductie van de iPod, een draagbare digitale muziekspeler, die er voor zorgde dat Apple weer een leidende rol kreeg. Later volgde de iPhone en iPad, waar Apple ook grote successen mee boekte.  De CEO van Apple is Tim Cook. Het hoofdkantoor staat nog altijd in Cupertino, in wat beter bekend staat als ‘Silicon Valley’. Apple zit in de Dow Jones Industrial, de S&P 500 en de Nasdaq 100 indices.

 

 

Apple

laatste advies

Koersverloop

Artikelen

Afbeelding bij artikel Lagere omzet Apple, winst valt mee
AdviesHildo Laman, 30 jan 17:02

Lagere omzet Apple, winst valt mee

De omzetdaling in het eerste kwartaal van Apple viel enigszins mee nadat begin januari was aangekondigd dat de iPhone-verkoop lager zou zijn dan verwacht.

0 0
Afbeelding bij artikel De groei stokt bij Apple, maar het aandeel is goedkoop
AdviesHildo Laman, 9 jan 14:25

De groei stokt bij Apple, maar het aandeel is goedkoop

Apple verwacht dat de omzet 7 tot 8% lager zal uitvallen dan waar het in november nog rekening mee hield. Vooral de verkoop in China valt tegen. Dit nieuws zorgde voor een koersdaling van 10% bij het aandeel. Later herstelde het aandeel weer.

0 0