Updates

Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Airbus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Update

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Update

HAL

Advies
houden
image description
Aandelen Nederland, Johan Brinkman

ING

INGING (www.ing.nl) ontstond in 1991 uit een fusie tussen Nationale-Nederlanden en NMB Postbank Groep. NMB Postbank was eveneens ontstaan uit een fusie, in 1989; NMB was al beursgenoteerd en behoorde tot de hoofdfondsen van de beurs.

Op 4 maart 1991 ging de handel in aandelen ING van start. Een jaar eerder waren in Nederland de wettelijke belemmeringen weggevallen voor fusies tussen verzekeraars en banken. De eerste grote acquisitie van ING was Barings Bank in 1995. In de jaren daarna groeide de bank-verzekeraar uit tot een multinational met diverse internationale activiteiten.

Het meest kritieke moment in het bestaan van ING kwam in 2008, toen de kredietcrisis de financiële sector op zijn grondvesten deed schudden. De bank-verzekeraar moest voor financiële steun aankloppen bij de staat en ontving een bedrag van €10 mrd. Die kapitaalinjectie, en met name de soepele voorwaarden waaronder het geld zou worden terugbetaald, waren voor de Europese Commissie reden om ING te verplichten tot het splitsen van de bank- en verzekeringstak en tot het afstoten van bedrijfsonderdelen.

De bancaire strategie van ING is nu gericht op het creëren van vooraanstaande posities in de thuismarkten Nederland, België, Duitsland en Polen, met daarnaast toekomstige groei buiten Europa. De verzekeringen en investment management (IM) zijn verzelfstandigd en staan sinds 2 juli 2014 als NN Group (Nationale Nederlanden) aan de beurs genoteerd. Op 1 mei 2013 werden de Amerikaanse verzekeringsactiviteiten onder de naam Voya Financial (voorheen ING US) al naar de beurs in New York gebracht.

 

 

laatste advies

Koersverloop

Koersinformatie

Actueel
Huidige koersKoersdatum
Hoogste koersVolume
Laagste koersVorig slot
Verandering Datum vorig slot
Koerswijzer

Artikelen

Afbeelding bij artikel Kostenstijging breekt ING op
AdviesMichiel Pekelharing, 31 jan 14:00

Kostenstijging breekt ING op

De kwartaalcijfers van ING stonden voor een groot deel in het teken van oplopende kosten. De onderliggende ontwikkelingen zijn gunstiger dan de wat magere resultaten doen vermoeden.

0 0
Afbeelding bij artikel Degelijk ING mist winstmotor
AdviesMichiel Pekelharing, 6 nov 2017 15:39

Degelijk ING mist winstmotor

Ondanks een mooie kredietgroei en spaarinstroom is de bescheiden winststijging van ING vooral te danken aan een lagere reservering voor slechte leningen.

0 0
Afbeelding bij artikel ING hikt tegen koersplafond
Technische AnalyseHendrik Jan Davids, 19 okt 2017 14:45

ING hikt tegen koersplafond

ING viert deze maand (oktober) de eerste verjaardag van de heersende stijgende trend. Met een opeenvolging van hogere koersbodems oogt het technische beeld gezond. Ook het 40-weeks gemiddelde wijst in opwaartse richting.

0 0

Gerelateerde objecten

ING

31-01-2018

ING

06-11-2017

ING

02-08-2017 €16,00