image description
Portefeuille Hildo Laman

ETF-portefeuille

De ETF-portefeuille belegt in zogeheten Exchange Traded Funds. ETF’s bieden beleggers de mogelijkheid om tegen lage kosten een breed gespreide portefeuille over verschillende vermogenscategorieën en regio’s samen te stellen. In het maandelijkse ETF E-magazine van Beleggers Belangen leest u alles over de ETF-portefeuille.

Rendement

Vanaf start
YTD
Actuele waarde

Portefeuille prestatie

Waardeverloop ETF-portefeuille

Gerelateerde artikelen

Afbeelding bij artikel ETF-portefeuille: dollar remt af
OpinieHildo Laman, 17 jul 12:03

ETF-portefeuille: dollar remt af

De ETF-portefeuille blijft dit jaar duidelijk achter bij andere portefeuilles en bij veel indices. Een belangrijke oorzaak daarvan is de gedaalde Amerikaanse dollar, die aardig wat procentpunten rendement scheelt. De S&P500 bijvoorbeeld staat dit jaar op een rendement inclusief dividend van 11,0%, maar dan wel in dollars gemeten. In euro’s is het nog maar 2,2%.

0 0
Afbeelding bij artikel ETF-portefeuille: Dollar en rente spelen op
OpinieHildo Laman, 11 jul 12:34

ETF-portefeuille: Dollar en rente spelen op

De ETF portefeuille staat nog net op een plusje voor 2017. De lagere dollar scheelt in het rendement, en de obligatie-ETF’s staan ook in de min. Europese aandelen doen het wel goed.

0 0
Afbeelding bij artikel ETF-portefeuille: grondstoffen op verlies
OpinieJohan Brinkman, 7 jul 11:00

ETF-portefeuille: grondstoffen op verlies

Door het verkoopgolfje op de aandelenmarkt eind vorige week is het rendement van onze ETF-portefeuille in 2017 van +3,0% naar +1,2% teruggelopen.

0 0

Video's