Updates

Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen

Dividendportefeuille | Het beste jaar ooit lonkt

0 0 Leestijd ongeveer

De Dividendportefeuille blijft uitstekend draaien, met op weekbasis ditmaal een winst van 2,7% tot een nieuw record van €458.497. Vooral de dollar – dit jaar +7,5% ten opzichte van de euro – stuwde het rendement de laatste weken.

Met een winst van 28,3% in 2021 is er sprake van het beste jaar ooit voor de Dividendportefeuille, uiteraard als de winsten tot eind december vastgehouden kunnen worden. Het jaar 2019 is met +27,6% nog steeds het beste jaar tot dusver. Vooral de dollar stuwt de laatste dagen het rendement van de portefeuille, die nu voor ruim 60% in Amerikaanse aandelen zit. Met een winst van 7,5% in 2021 voor de dollar tegen de euro krijgt de 43 aandelen tellende portefeuille een extra impuls.

Toch zijn het vooral de vele individuele uitblinkers die het fraaie rendement in 2021 veroorzaken. Eerder deze week was het nog Ahold Delhaize dat een sprong maakte na een goednieuwsshow: positieve prognose voor de komende jaren, geplande afsplitsing bol.com en nieuw aandeleninkoopprogramma, weer een hoger dividend volgend jaar. Met +9,5% was Ahold dan ook met afstand de grootste stijger op weekbasis. Ik kocht het aandeel pas in maart van dit jaar voor de Dividendportefeuille, en sindsdien staat er al een fraaie plus van 35% op het bord.

Diageo

Nog een uitschieter vandaag is de Britse producent van sterke dranken Diageo, die een hoogste koers ooit bereikt na meevallende resultaten. Diageo verwacht dat de autonome omzetgroei de komende jaren zal versnellen naar +5% en +7% in respectievelijk 2023 en 2025, tegen een voorheen aanzienlijk lager groeitempo van 4-6%. In de eerste helft van 2022 zal de autonome groei zelfs een sprong van ten minste 16% maken, zo liet Diageo vandaag weten. Het bedrijf meldt volgend jaar een nog hogere winstgroei te verwachten. Na een moeilijke start in de Dividendportefeuille komt Diageo nu echt goed op stoom, met een totaalrendement van inmiddels 161% sinds de aankoop eind 2014.

Nog zo’n opvallende uitschieter in 2021 is H.B. Fuller, dat de laatste jaren ook een underperformer was. Met +52% is de producent van onder meer lijmen en kitten dit jaar een van de allergrootste stijgers in de portefeuille (alleen Monolithic Power en Lifco doen het nog beter). Op weekbasis was H.B. Fuller na Ahold de grootste winnaar met +7%.

Ook A.O. Smith, dit jaar +49% en Coloplast, dat vorige week een grote stijger was na een overname, boekten wederom koerswinsten van ruim 5% op weekbasis. De grootste daler was Medtronic met een min van iets meer dan 4%.

De laatste 30 dagen hebben maar liefst dertien Dividendportefeuille-aandelen een dubbelcijferige koerswinst geboekt, aangevoerd door Teradyne en A.O. Smith met +30% en +25%. De afgelopen maand was Medtronic met -8% de grootste daler, wat nog maar eens aangeeft wat een topweken we achter de rug hebben.

Op zoek

Ondertussen blijf ik, zoals vorige week al aangegeven, verder kijken naar nieuwe aankopen. De koersen van de meeste potentiële nieuwkomers lopen echter steeds verder op en is het vooral zaak om niet te snel te handelen. Een nieuwe terugval op de beurzen zou een ideaal moment bieden om de portefeuille wederom wat te herschikken. Tot die tijd ben ik nog altijd zeer tevreden met de huidige samenstelling.

  • Rendement 2021: +28,3%
  • Totaalrendement sinds 2011: +358,5%

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!