Updates

Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ordina º

Advies
houden

Actueel advies

Advies Menno van Hoven, 21 apr 2021 10:49

Adviesverlaging | Procter & Gamble ziet zwakkere groeicijfers

0 0 Leestijd ongeveer

Procter & Gamble verhoogt het dividend dit jaar met een mooie 10%. Het advies op het aandeel wordt echter teruggeschroefd naar 'houden' op basis van de stevige waardering en de zwakkere groeicijfers in het laatste kwartaal.

Procter & Gamble, opgenomen in de Hoogdividendportefeuille, rapporteerde dinsdag voorbeurs een organische omzetgroei van 4% over het eerste kwartaal van dit jaar. Het gaat om de kleinste organische omzetgroei sinds 2018 voor ‘s werelds grootste producent van consumentengoederen.

Procter & Gamble, bekend van sterke merken als Pampers, Gilette, Ariel, Always, Pantene, Head & Shoulders, Ambi Pur en Swiffer, liet weten later dit jaar net als veel sectorgenoten prijsverhogingen door te zullen voeren voor zijn producten, waarmee de omzet een nieuwe impuls moet krijgen.

Prijsverhogingen

Procter & Gamble profiteerde in 2020 net als bijvoorbeeld het Britse Reckitt-Benkiser (Dividendportefeuille) van de sterk toegenomen vraag naar schoonmaakproducten, toiletpapier en papieren handdoeken door de coronapandemie. Met het afzwakken van de pandemie valt ook een deel van deze extra omzet weg. Door de prijzen voor onder meer luiers en verzorgingsproducten voor vrouwen te verhogen, hoopt Procter de omzet een nieuwe impuls te geven.

In het jongste kwartaal van het boekjaar, dat tot eind juni loopt, steeg de omzet met 5% tot $18,1 mrd, waarbij er voor het eerst in jaren geen volumegroei was. De winst per aandeel groeide van $1,12 naar $1,26 en Procter hield vast aan de eerder afgegeven outlook waarbij wordt gerekend op een organische omzetgroei van 5-6% voor het lopende boekjaar.

Analisten rekenen voor boekjaar 2021 gemiddeld op een 6,3% hogere omzet van $75,4 mrd, nadat Procter over boekjaar 2020 (tot juni 2020) een groei van 4,8% had gerealiseerd.

Aandeel Procter & Gamble aan de dure kant

Met een k/w van 24 (2021) blijft het aandeel Procter & Gamble aan de dure kant en lijkt een sterke koersstijging op korte termijn niet waarschijnlijk. Waar het bij Procter natuurlijk vooral om gaat is het dividend, dat nu 65 jaar op rij wordt verhoogd. In 2021 gaat het dividend met een mooie 10% omhoog naar $0,87 per kwartaal. Dat is de grootste verhoging in tien jaar voor Procter. Gezien de stevige waardering en zwakkere groei is een adviesverlaging naar ‘houden’ op zijn plaats.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!