Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Vinci

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

CMcom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Vinci

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

CMcom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden

Dividendportefeuille | Sterke week met vooral meevallers

0 0 Leestijd ongeveer

Na een ijzersterke week bereikte de Dividendportefeuille een nieuwe recordstand. Het rendement in 2021 is nu +17,9%. Tegenover twee grotere dalers stond een veelvoud aan mooie stijgers, veelal na cijfers.

De Dividendportefeuille kende de beste week in ruim vier maanden tijd met een winst van bijna 3%. Kwartaalcijfers bepaalden voor het grootste deel de koersbewegingen, met eigenlijk maar twee echt negatieve uitschieters. Het betreft SEB en Unilever, die om vergelijkbare redenen (margedruk door hogere inputprijzen) allebei ruim 5% daalden. Eerder zagen we dat al bij Unilevers sectorgenoot Orkla.

Vandaag kwam daar overigens nog Reckitt-Benckiser bij, dat ruim 8% daalt op een teleurstellende outlook die in het teken staat van hogere kosten en margedruk. Reckitt-Benckiser werd dit jaar uit de Dividendportefeuille gehaald, samen met Henkel, dat ook rond de laagste jaarkoers noteert.

Tegenover veelal negatieve berichtgeving uit de sector Consumer Staples staat gelukkig een veelvoud aan positieve uitschieters uit andere sectoren, met op weekbasis VF Corp (+10,3%), Monolithic Power (+8,5%), Tecan (+8,0%), CSX Corp (+7,0%) en Parker Hannifin (+7,0%) als grootste winnaars. Ook Teradyne, Eastman Chemical, AGCO en zwaargewichten Microsoft en LVMH kenden een uitstekende week, en stuwden mede het rendement van de dividendportefeuille naar een nieuw record.

Dividend

Op dividendgebied was er gisteren bovendien mooi nieuws van LVMH, dat vandaag 1,7% stijgt op meevallende cijfers. Het luxegoederenbedrijf, met een weging van 4,1% het belangrijkste aandeel in de Dividendportefeuille, verhoogt het interimdividend met maar liefst 50% tot €3,00 per aandeel. In november gaat LVMH ex-dividend. Als ik het interimdividend optel bij het laatste slotdividend van €4,00, dat onlangs werd betaald, kom ik op een dividendrendement van 1% bij de huidige koers. De kans is echter groot dat LVMH volgend jaar ook het slotdividend flink optrekt, waardoor het dividendrendement in de praktijk nog iets hoger zal uitvallen.

De komende dagen zullen nog veel Dividendportefeuille-aandelen met cijfers komen, met alleen vandaag al 3M, Ecolab, Microsoft, Monolithic Power en  Teradyne. Later volgen onder meer nog Bristol Myers en L’Oréal.

Stijgers en dalers 2021

Grootste stijgers in 2021 zijn nu Assa Abloy (+37,5%), Wolters Kluwer (+36,5%), LVMH (+34%) en Microsoft (+30,0%). Eén aandeel doet het nog beter, maar werd pas later gekocht: Lifco stijgt in 2021 nu 56%. Na de aankoop iets meer dan een maand geleden boekte ik met het Zweedse bedrijf ook al een zeer fraai rendement van 27,6% voor de Dividendportefeuille.

Grootste verliezers dit jaar zijn Orkla (-8%) en Unilever (-5%).

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!