Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wolters Kluwer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wolters Kluwer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen

Dividendportefeuille | Weer een stapje terug

0 0 Leestijd ongeveer

Na het herstel vorige week volgt opnieuw een slechte week voor de Dividendportefeuille, die 2,3 procentpunt terugvalt en over 2022 nu op -9,7% staat.

Aandelen gingen in een brede lijn omlaag, terwijl de kwartaalcijfers binnen blijven druppelen. Op weekbasis was er winst voor slechts tien van de 43 Dividendportefeuille-aandelen. Twee aandelen, Assa Abloy en Becton Dickinson, steken er met kop en schouders bovenuit na sterke kwartaalresultaten, die in de huidige markt relatief beperkt worden beloond door beleggers.

Assa Abloy

Slechte cijfers worden, zeker voor de snelste groeiers, keihard afgestraft. Gezien de enorme koersstijgingen van de afgelopen jaren is dat ook niet vreemd, zeker niet gezien het huidige inflatie- en rentebeeld. Assa Abloy doet het een stuk beter dan sectorgenoten en wist analisten ook positief te verrassen met zijn winst- en omzetcijfers. Op weekbasis steeg het Zweedse aandeel, dat in twee stappen werd gekocht voor de Dividendportefeuille in 2017 en 2018, met ruim 8%. Dat levert een totaalrendement op van 73% sinds de start.

Het belangrijkste is dat Assa Abloy ook in 2022 gewoon weer het dividend verder verhoogt. Aandeelhouders krijgen er dit jaar bijna 8% dividend bij, wat in twee stappen wordt uitgekeerd met halfjaarlijkse dividenden van SEK2,10 per aandeel. De ex-dividenddata zijn hier 28 april en 21 november. Het bedrijf is een van de weinige Zweedse aandelen die ook tijdens corona het dividend overeind hielden. Het aandeel Assa Abloy kan nu bogen op een fraaie reeks van meer dan tien jaar onafgebroken verhogingen.

Hoogste koers ooit

Nog een uitschieter was Becton Dickinson, dat met 6% winst op weekbasis de hoogste koers ooit nadert. Dat laatste is iets wat niet veel aandelen kunnen zeggen na de enorme verkoopgolf onder groeiaandelen die de afgelopen jaren record na record braken. Becton doet het in 2022 prima, met 7% winst na een sterk eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2022. Omzet en winst waren hoger dan verwacht en bovendien verhoogde Becton de outlook voor heel 2022.

Voor dit jaar voorziet het bedrijf nu een omzet van $19,55 mrd tot $19,75 mrd, bij een aangepaste winst per aandeel van $12,80 à $13,00. Analisten reageerden door massaal hun koersdoelen voor Becton te verhogen. Met een k/w van 21 en 1,4% dividend is het aandeel nog altijd koopwaardig voor de lange termijn.

Ook Bristol-Myers Squibb kwam met degelijke cijfers en vormt nu samen met Becton Dickinson het tweetal best presterende aandelen in 2022. Beide aandelen bleven de laatste jaren juist achter en maken nu een inhaalslag.

Agco

Nog een achterblijver, Agco, kwam dinsdag met prima cijfers, die voorbeurs met een koerswinst van 8% werden beloond. De tractorfabrikant zag de omzet in het vierde kwartaal met 16,1% groeien naar $3,2 mrd en verhoogt bovendien de outlook voor heel 2022, waarbij het hogere kosten door kan rekenen in zijn prijzen. Met een k/w van nog geen 11 is deze dividendnieuweling, die qua uitkeringen nog een enorm potentieel heeft de komende jaren, nog altijd een koopje.

Naast Assa Abloy verhoogde ook Microchip Techology (+9%) het dividend. Ik reken ook voor de komende kwartalen op aanvullende verhogingen bij dit chipaandeel. Het gemiddelde dividendrendement van de Dividendportefeuille is nu 1,8%, en het zal nog veel verder oplopen als meer bedrijven hun uitkeringen verhogen in 2022.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!