Updates

Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen

Dividendportefeuille | Dollar biedt opnieuw helpende hand

0 0 Leestijd ongeveer

De Dividendportefeuille bereikte afgelopen week wederom een nieuw record, met nu een jaarrendement van +28,6% en een totaalrendement van 359,7%. Drie aandelen verhoogden de afgelopen weken het dividend.

Dankzij de dollar, die nog verder opliep ten opzichte van de euro (+8,6% dit jaar) kon de Dividendportefeuille het record van een week eerder iets verder aanscherpen. Grootste uitschieter afgelopen week was het Zweedse vastgoedfonds Castellum met +7,5%. Het aandeel, begin 2020 gekocht voor de Dividendportefeuille, profiteerde van het nieuws dat het meer dan 90% van de aandelen van sectorgenoot Kungsleden in handen heeft.

Kungsleden, waar in augustus een bod op werd gedaan, zal van de beurs gehaald worden door Castellum, dat na een moeilijke start voor de Dividendportefeuille nu eindelijk op stoom komt en nabij de hoogste koers ooit noteert in Stockholm. Castellum, dat eind oktober met mooie kwartaalcijfers kwam, is de grootste beursgenoteerde speler op het gebied van commercieel vastgoed in Scandinavië, met een mooie uitgebalanceerde portefeuille met nauwelijks blootstelling aan winkels (54% kantoren, 19% publieke sector, 12% logistiek en 7% retail als grootste waarden in portefeuille).

Stockholm is daarbij met 29% van de portefeuille met afstand het belangrijkst voor Castellum, dat als langetermijndoelstelling een jaarlijkse inkomensgroei uit vastgoedbeheer van 10% nastreeft en ten minste 50% van dat inkomen wil uitkeren als dividend. Het dividend van Castellum gaat elk jaar verder omhoog en wordt sinds enkele jaren halfjaarlijks uitbetaald. Dit jaar werd in totaal SEK6,90 uitgekeerd (+6,2%) door Castellum, dat nu goed is voor een dividendrendement van 2,7%. Kungsleden, nu onderdeel van Castellum, timmerde ook aardig aan de weg qua dividend en betaalde bovendien per kwartaal. Voor Castellum reken ik in 2022 op een dividendgroei van tenminste 5%.

Overige winnaars en achterblijvers

Verder waren er ook mooie koerswinsten voor Tecan en Wolters Kluwer. Wolters Kluwer ging voor het eerst door de grens van €100 en DSM staat nabij €200. Uiteraard zitten deze twee Nederlandse topaandelen in de Dividendportefeuille. Wolters Kluwer kocht ik in maart, en inmiddels is het rendement al 48%. DSM werd in 2019 gekocht en is nu goed voor +90%.

Natuurlijk gaan niet alle 43 Dividendportefeuille-aandelen omhoog. Achterblijvers zijn nog altijd AGCO en Bristol-Myers. Deze twee aandelen zijn voor mij, hoe kan het ook anders, momenteel wel twee van de meest aantrekkelijke fondsen. Op termijn zullen ook deze twee aandelen bijtrekken, daar ben ik van overtuigd. Geduld is en blijft de kern.

Dividendverhogingen

Drie aandelen verhoogden het dividend: Roper Technologies doet er 10% bij, Assa Abloy verhoogt het slotdividend met 8% en Becton Dickinson gaat 5% meer betalen. De komende weken verwacht ik nog een handvol dividendverhogingen, waaronder die van Bristol-Myers en Abbott.

Met een gemiddeld dividendrendement van 1,6% is de huidige Dividendportefeuille goed voor een jaarlijks geschat dividendinkomen van omgerekend bijna €7300. In 2021 werd inmiddels ruim €6000 aan dividend geïncaseerd en voor het grootste deel weer herbelegd.

Vandaag noteren Curtiss-Wright en Teradyne ex-dividend en in Europa volgt op 30 november nog LVMH.

  • Rendement 2021 | +28,6%
  • Rendement sinds 06-09-11 | +359,7%

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!