Updates

Aandelen Nederland

Neways

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Neways

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen

Dividendportefeuille | Bayer en Intel uitblinkers 2021

0 0 Leestijd ongeveer

De Dividendportefeuille is in 2021 goed voor een plus van iets meer dan 3% en kent in achterblijvers Bayer en Intel de grootste stijgers dit jaar. De stroom (jaar)cijfers zorgt ook voor goed nieuws op dividendgebied, met onder meer een flinke verhoging door Monolithic Power.

De Dividendportefeuille kende een goede week met herstellende koersen voor bijna alle aandelen, aangevoerd door Teradyne dat na de eerdere koerstik na de jongste kwartaalcijfers op weekbasis 10% won als grootste winnaar. Ook waren er mooie winsten voor A.O. Smith, Bayer, H.B. Fuller en Assa Abloy, die stuk voor stuk 8 tot 9% aandikten.

Dividendportefeuille | Bayer en Intel

Bayer, nog altijd één van de grotere achterblijvers, veerde flink op nadat het bekendmaakte een nieuwe schikking te hebben getroffen inzake de Roundup affaire waarmee het einde van het hoofdpijndossier na de overname van Monsanto weer een stukje dichterbij lijkt. Het aandeel Bayer staat inmiddels op €55, ofwel bijna €16 boven het dieptepunt van €39,10 van 30 oktober. Daarmee lijkt eindelijk weer de weg omhoog ingezet te zijn voor het Duitse bedrijf, dat vorige week van veel analisten een hoger advies en/of koersdoel kreeg na de nieuwe schikking van $2 mrd. Momenteel oordelen 16 analisten kopen, 10 analisten houden en zijn er 2 verkoopadviezen voor Bayer.

Met een k/w van minder nog altijd minder dan 9, een sterkere agrarische markt en herstel voorzien voor omzet en winst voor de komende jaren hou ik Bayer zonder meer vast voor de Dividendportefeuille. Vanaf 2021 kan het bedrijf weer groeien en de zeer sterke vrije kasstroom is en blijft de basis onder een investering in dit aandeel. Wel is er een risico dat het dividend in 2021 omlaag gaat. Dat is echter geen reden om het aandeel te verwijderen uit de Dividendportefeuille, die in 2020 in Europa ook dividendverlagingen van onder meer Arkema en LVMH voor de kiezen kreeg in verband met Covid-19. Op de langere termijn staan wat mij betreft alle lichten nog altijd op groen voor Bayer dat met -32% nog altijd verreweg het slechtst presterende aandeel is.

Intel

Ook Intel blijft het uitstekend doen in 2021 en pikte de opgaande trend weer op deze week. Een nieuwe topman, de blijvend sterke vraag naar chips wereldwijd (in 2020 steeg de wereldwijde vraag met 6,5% met een groei van 19,8% in de VS) en een ronduit lage waardering vormen de basis voor een winst van 19% in 2021. Steeds meer analisten verhogen de laatste tijd hun advies en/of koersdoel voor Intel, net als bij Bayer. Intel verhoogde eind januari al het dividend met 5,1% tot 34,75 cent per kwartaal. Dat is het 8ste jaar op rij van dividendverhogingen.

Andere uitblinkers als A.O. Smith, H.B. Fuller en Assa Abloy veerden allemaal op na meevallende kwartaalcijfers. Assa Abloy liet weten het dividend dit jaar te verhogen naar SEK3,90. Op 29 april gaat het Zweedse bedrijf ex-dividend voor een interimdividend van SEK1,95. In november volgt een tweede dividend.

Ook uitblinker Monolithic Power Systems stelde allerminst teleur met een dividendverhoging van 20% tot $0,60 per kwartaal. Door de enorme koersstijging van het aandeel het afgelopen jaar is het dividendrendement desalniettemin nog altijd slechts 0,7%. Vandaag werd ook bekend dat het semiconductorbedrijf wordt toegevoegd aan de S&P500-index.

In 2021 verhoogden inmiddels vijf Dividendportefeuille-aandelen het dividend. De komende weken zullen daar nog veel meer bedrijven bijkomen als de jaarcijfers binnen blijven druppelen.

Rendement 2021: +3,1%
Rendement sinds start: +268,5%

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!