Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Dividend Menno van Hoven, 7 mei 11:31

Dividend Aristocrats en oliebedrijven verhogen dividend

0 0 Leestijd ongeveer

De stroom eerstekwartaalcijfers resulteerde met name in de Verenigde Staten in een stortvloed aan dividendnieuws. Onder meer Apple, PepsiCo en Chevron verhogen het dividend.

Apple

Technologiereus Apple verhoogt het dividend dit jaar met ruim 7% tot $0,22 per kwartaal. Het is voor de iPhone-producent inmiddels al het negende jaar op rij dat het dividend wordt verhoogd. Jaarlijks betaalt Apple aandeelhouders zo’n $15 mrd aan dividend, waarmee het bedrijf een van de allergrootste dividendbetalers ter wereld is. Het dividendrendement van Apple is wel nog slechts 0,7% na de flinke koersstijging de laatste jaren.

PepsiCo

Dividendportefeuille-aandeel en Dividend Aristocrat PepsiCo verhoogt het dividend voor het 49e jaar op rij. PepsiCo schroeft het kwartaaldividend in 2021 met ruim 5% op naar $1,075 per aandeel. Dat is precies in lijn met de voorgaande twee jaren, waarin het dividend met respectievelijk 7% (2020) en 3% (2019) werd verhoogd. Het dividendrendement van PepsiCo blijft met 2,8% aantrekkelijk.

Chevron

Oliereus en Dividend Aristocrat Chevron, opgenomen in de Hoogdividendportefeuille van Beleggers Belangen, verhoogt het dividend dit jaar met bijna 4% tot $1,34 per kwartaal. Voor Chevron is dat nu het 34ste opeenvolgende jaar waarin een hoger dividend wordt betaald. Sectorgenoot Exxon Mobil, die zowel in 2020 als 2021 het dividend niet verhoogde, wordt daarmee ook dit jaar weer voorbijgestreefd door Chevron, dat een dividendrendement van 5,2% geeft.

Kellogg

Voormalig Dividendportefeuille-aandeel Kellogg wist vorige week te verrassen met zeer sterke kwartaalcijfers, die door beleggers werden beloond met een koerswinst van 8%. Enkele dagen daarvoor had het bedrijf achter de bekende ontbijtgranen en snacks als Pringles al laten weten het dividend voor het eerst sinds 2019 weer te verhogen. Aandeelhouders in Kellogg krijgen er in 2021 bijna 2% dividend bij, met een nieuwe kwartaaluitkering van $0,58. Het dividendrendement is nog steeds 3,5% voor Kellogg.

IBM

Ook techreus IBM, de laatste jaren beduidend minder succesvol dan mede-dividendbetalers Apple en Microsoft, verhoogt in 2021 wederom het dividend. IBM, dat zichzelf eind dit jaar zal opsplitsen, kiest er duidelijk voor om het sterke trackrecord in stand te houden met een minimale verhoging van 0,6%. Met nu 26 jaar op rij van dividendverhogingen is IBM een zeldzaamheid binnen de techsector. Het nieuwe kwartaaldividend van $1,64 per aandeel geeft een dividendrendement van 4,6%. Ook IBM zit in de Hoogdividendportefeuille van Beleggers Belangen. De dividendgroei zwakte de laatste jaren steeds verder af bij IBM, dat ook in 2020 met slechts 0,6% verhoogde.

Olie- en gassector
De sterk herstelde olieprijs zorgt ervoor dat opvallend veel bedrijven uit de sector hun dividend verhogen in 2021. Zo was er in Europa een nieuwe dividendverhoging door Shell (+4%) en waren er in april in de Verenigde Staten naast de verhoging door Chevron ook flinke dividendverhogingen voor onder meer Cabot Oil & Gas (+10%) en Marathon Oil (+33%).

Johnson & Johnson

Farmaceut Johnson & Johnson, vanaf de start in 2011 opgenomen in de Dividendportefeuille, verhoogt het dividend dit jaar met 5% tot $1,06 per aandeel. Voor deze Dividend Aristocrat is het daarmee het 59ste jaar op rij dat het dividend wordt verhoogd. Johnson & Johnson biedt nog altijd een aantrekkelijk dividendrendement van 2,6%.

Travelers

Verzekeraar The Travelers Companies, opgenomen in de Dow Jones Index, betaalt aandeelhouders dit jaar een 3,5% hoger dividend van $0,88 per aandeel. Travelers biedt een dividendrendement van 2,3%. Ook Travelers is bezig met het opbouwen van een zeer fraai trackrecord, met nu 17 jaar op rij waarin het dividend elk jaar wordt verhoogd.

Metlife

Ook sectorgenoot Metlife, dat zich naast verzekeringen ook richt op onder meer vermogensbeheer en andere financiële diensten, verhoogt het dividend in 2021. Metlife gaat 4,3% meer dividend betalen, met een nieuw kwartaaldividend van $0,46 per aandeel. Het aandeel Metlife is nu goed voor een dividendrendement van 3%. Metlife betaalt beleggers sinds 2000 een dividend.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!