Updates

Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Advies Menno van Hoven, 27 jul 2021 12:17

Texas Instruments | Voorzichtigheid afgestraft

0 0 Leestijd ongeveer

Dividendportefeuille-aandeel Texas Instruments toonde zich voorzichtig voor het lopende kwartaal. Centraal bij dit aandeel staat echter het dividend, dat jaarlijks met forse sprongen verder omhoog gaat.

Soms vallen kwartaalcijfers goed en soms ook niet. De laatste keer dat ik over Texas Instruments schreef was in oktober 2020, toen het Amerikaanse halfgeleiderbedrijf juist meevallende resultaten publiceerde over het derde kwartaal. Op dat moment stond het aandeel op een hoogste koers ooit van $150 en was het advies nog gewoon ‘kopen’, met als belangrijkste reden het dividend.

Het aandeel bereikte onlangs een hoogste koers ooit van $197,58. De prognose voor het derde kwartaal was echter minder goed dan verwacht en werd door beleggers ontvangen met een koersdaling van 5,3%. Desondanks staat het aandeel op $188 nog altijd maar zo’n 5% van de all time high. Per saldo is er dus helemaal niets aan de hand en op lange termijn is het plaatje nog altijd onveranderd goed.

 

Cijfers en verwachtingen

Het bedrijf kwam met beter dan verwachte cijfers over het tweede kwartaal. De omzet kwam 41% hoger uit, op $4,58 mrd, (consensus $4,35 mrd) dankzij een sterke vraag naar chips van industriële klanten, de autosector en producenten van consumentenelektronica. Ook de winst per aandeel van $2,05 was veel beter dan verwacht.

Texas Instruments, dat inmiddels een beurswaarde van $173 mrd heeft, toonde zich echter traditiegetrouw conservatief over het lopende derde kwartaal, met een vlakke omzetverwachting. Veel analisten denken dat het bedrijf daarmee te voorzichtig is, gezien de nog altijd grote tekorten binnen de sector. Net als vorig jaar kunnen de volgende kwartaalcijfers dan ook zomaar weer meevallen.

Advies op aandeel Texas Instruments

Met een k/w van 24 en een dividendrendement van 2,2% is het aandeel niet goedkoop, nabij de hoogste koers ooit. Maar dit aandeel koop je vooral voor het dividend, dat jaarlijks met dubbele cijfers omhoog gaat. Het advies op het aandeel Texas Instruments blijft ‘kopen’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €11,17 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!