Updates

Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Abbott Laboratories

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
houden
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Abbott Laboratories

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
houden
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen

Dividendportefeuille | Nieuwe records (door kwaliteitsaandelen)

0 0 Leestijd ongeveer

Door twee prima weken loopt het rendement van de Dividendportefeuille in 2021 tot 8,8%. Het totaalrendement piekt op 289% sinds de start in september 2011. De magische grens van €400.000 komt voor het eerst in zicht.

De Dividendportefeuille blijft ook in 2021 records breken, waarbij de sterke dollar en uitblinkende kwaliteitsaandelen ditmaal de doorslag geven. Na een periode waarin de dollar per saldo negatief uitpakte voor het rendement is 2021 (eindelijk) weer een jaar waarin geprofiteerd wordt van een herstellende Amerikaanse munt, die ten opzichte van de euro 4,1% is gestegen in 2021.

Met ruim 62% belegd in Amerikaanse aandelen weegt dat zeer zwaar door op het rendement van de Dividendportefeuille, die deze week opnieuw een hoogste stand ooit bereikte met een waarde van nu €388.981.

Stijgers

De grootste uitblinkers de laatste twee weken zijn veelal zeer degelijke achterblijvers die profiteren van de sectorrotatie waarbij beleggers snelle, dure groeiaandelen inruilen voor saaiere kwaliteitsaandelen die een mooie dividend uitkeren. In Europa liep Assa Abloy 5,9% op, Arkema 4,9%, Henkel 8,1%, SEB 7% en nieuwe aankoop Wolters Kluwer kende een prima start met nu 7,5% winst sinds de aankoop op 9 maart.

In de Verenigde Staten waren er mooie koerswinsten voor A.O. Smith (+6%), nieuwe aankoop L3Harris (+5,6%), PepsiCo (+8,9%), PPG Industries (+7,2%) en Texas Instruments (+6,4%). Het gaat hier stuk voor stuk om zeer degelijke kwaliteitsaandelen met een relatief hoog dividend dat jaarlijks verder wordt verhoogd.

Dalers

Dalers waren er ook, maar hier bleven de verliezen beperkt tot slechts 2 of 3% voor de grootste verliezers uit de techsector (Teradyne en Monolithic). Qua beurskoers was er een min van 6,2% voor het Zweedse vastgoedaandeel Castellum, dat ex-dividend noteerde voor SEK3,45. Later dit jaar zal Castellum nogmaals SEK3,45 uitbetalen.

DividendportefeuilleVerreweg de meeste Amerikaanse aandelen noteren inmiddels ex-dividend in het eerste kwartaal, dat morgen afloopt. In totaal staat de dividendteller in 2021 nu op €1107. Dit zal volledig worden herbelegd tegen de slotkoersen van morgen, woensdag 31 maart.

De belangrijkste dividendperiode staat op het punt van aanbreken als in april, mei en juni nagenoeg alle Europese aandelen in de Dividendportefeuille ex-dividend zullen noteren. Tecan is als eerste aan de beurt op 15 april, gevolgd door Ahold (16 april), Henkel (19 april), LVMH (20 april), Wolters Kluwer (26 april), L’Oréal (27 april) en Assa Abloy (29 april). In mei volgen dan nog Arkema en SEB.

Door de flinke koerswinsten is het dividendrendement teruggezakt naar gemiddeld 1,75%, wat een nieuw dieptepunt is voor de Dividendportefeuille.

  • Rendement 2021: +8,8%
  • Rendement sinds start: +289%

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!