Updates

Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Dividend Menno van Hoven, 23 nov 12:16

Blik op dividend | Veel actie door het cijferseizoen

0 0 Leestijd ongeveer

De stroom aan kwartaalcijfers leverde ook veel positieve dividendacties op. Er waren veel bekende namen die het dividend verhoogden, waaronder Nike en Siemens.

Lucas Bols | De likeurenmaker wil volgend jaar weer dividend gaan uitkeren aan beleggers. Lucas Bols betaalt geen interimdividend over boekjaar 2021/2022, maar gaf al wel aan een slotdividend te willen uitkeren in 2022. Twee jaar geleden werd het vooralsnog laatste dividend betaald door Lucas Bols, dat flink opveerde na meevallende cijfers. Met een beurswaarde van €140 mln is en blijft het Bols een zeer klein bedrijf op de beurs.

Siemens | Het Duitse conglomeraat wil het dividend over boekjaar 2021 (tot september) verhogen van €3,50 naar €4,00 per aandeel. Voor Siemens, dat vorig jaar het dividend voor het eerst in jaren verlaagde, is dat het hoogste dividend ooit. Bij een koers van €153 is het dividendrendement 2,2%. Het aandeel Siemens doet het in 2021 zeer goed, met een winst van ruim 30%. Siemens zal begin 2022 ex-dividend noteren.

Nike | De sportkleding- en schoenengigant verhoogt het dividend wederom met dubbele cijfers. Het kwartaaldividend van Nike gaat van $0,275 naar $0,305 per aandeel. Het dividendrendement is nu 0,7% voor Nike, dat in 2021 goed is voor een koerswinst van 23%.

Realty Income | Deze vastgoedspeler, opgenomen in de Hoogdividendportefeuille, verhoogt het dividend met 4% tot $0,246 per maand. Daarmee komt de totale dividendverhoging dit jaar uit op ruim 5% voor Realty Income, dat eind oktober een hoogste koers ooit bereikte. Het dividendrendement blijft hoog, met 4,2%.

Hormel Foods | Ook deze producent onder meer vleesproducten, net als Realty Income een Dividend Aristocrat, verhoogt wederom het dividend. Hormel Foods betaalt al sinds 1928 dividend en verhoogt dat nu 56 jaar op rij. Het dividendrendement van Hormel gaat naar 2,4%.

Corp | Het bedrijf achter Calvin Klein en Tommy Hilfiger hervat zijn dividenduitkering, met een kwartaalbetaling van $0,0375 per aandeel. Dat is gelijk aan het dividend voor de coronacrisis en geeft een dividendrendement van slechts 0,1%.

D.R. Horton | Huizenbouwer verhoogt het dividend met 12,5% naar $0,225 per kwartaal. Het dividendrendement is 0,9% voor D.R. Horton, dat het in 2021 uitstekend doet met een koerswinst van 45%.

ADP | Ook deze Dividend Aristocrat, bekend van de salarisverwerkingsactiviteiten, verhoogt wederom het dividend. Aandeelhouders krijgen er dit jaar bijna 12% bij, op $1,04 per kwartaal. Het dividendrendement van ADP is 1,8%. Het aandeel stijgt dit jaar ruim 34%.

CDW Corp | Het enkele jaren geleden getipte IT-servicesbedrijf CDW Corp blijft strooien met enorme dividendverhogingen. Het kwartaaldividend gaat met 25% omhoog naar $0,50 en dat geeft een dividendrendement van 1%. Het aandeel CDW deed het de laatste jaren uitstekend en plust in 2021 bijna 50%, met een hoogste koers ooit van ruim $200 kort geleden.

Simon Property | Het vastgoedfonds verhoogt het dividend opnieuw, dit keer met 10% tot $1,65 per kwartaal. Het dividendrendement blijft ook bij dit vastgoedfonds (ex-Dividendportefeuille) hoog, met 4%. Het aandeel Simon Property herstelt met +97% in 2021 nagenoeg volledig van de corona­dreun in 2020.

AbbVie | De farmaceut blijft doen wat het al jaren doet, met een verhoging van 8,5% tot $1,41 per kwartaal. Net als bij veel andere farmaceuten komt ook de koers van AbbVie niet echt van zijn plaats. Het dividendrendement is 4,9%.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.