Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Opinie Menno van Hoven, 31 aug 2016 11:45

Dividend E-Magazine Augustus 2016

0 0 Leestijd ongeveer

Augustus
Agenda
Ex-dividend-overzicht augustus
26 juli – In de maand augustus zullen acht aandelen uit de dividendportefeuille ex-dividend gaan. Naast Unilever keren ook de Nederlandse aandelen Aperam, Sligro en Binck uit in de maanden augustus en september. Acomo deed dat deze week al.
Lezersvragen
Lezersvraag: Bent u nog steeds zo enthousiast over Vitrolife?
5 augustus – In het Dividend E-magazine van januari was het Zweedse Vitrolife een van de vijf Europese dividend smallcaptips op een koers van SEK 247,50. Krap een half jaar later staat het aandeel op SEK 489,50 (+98%) en werd tussentijds zelfs een hoogste koers ooit van SEK 546 aangetikt.
Nieuws
Opvallende dividendverlagingen, ook van eigen bodem
5 augustus – De recente stroom kwartaalcijfers leverde ook weer veel interessant dividendnieuws op, ook van eigen bodem met onder meer Sligro, Acomo, RELX, KPN, Heineken en BinckBank. De laatstgenoemde sneed opnieuw fors in het dividend.
Amerikaans dividend onder druk
22 juli – Het tweede kwartaal werd in de Verenigde Staten gekenmerkt door een forse afname van de dividendgroei ten opzichte van het voorliggende jaar. De sector Energy is hier voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor.
Europese dividend smallcaps goed voor +28,6%
19 juli – In het Dividend E-magazine van januari dit jaar tipte ik vijf veelbelovende Europese dividend smallcaps (‘vijf pareltjes van smallcaps uit Europa’), volgend op vijf vergelijkbare tips voor de Amerikaanse markt een maand eerder.
Overzicht Dividendrendementen
De hoogste dividendrendementen per 16 augustus
18 augustus – Financials domineren nog altijd de lijstjes hoogste dividendrendementen in Nederland en Europa. In de Verenigde Staten is een aantal telecom- en technologieaandelen goed voor een bovengemiddeld hoog dividendrendement.
De hoogste dividendrendementen per 14 juli
14 juli – Financials domineren de lijstjes hoogste dividendrendementen in Nederland en Europa. In de Verenigde Staten is een aantal telecom- en technologieaandelen goed voor een bovengemiddeld hoog dividendrendement.
Portefeuille
Dividendportefeuille: Nieuwe records blijven lonken
31 augustus – De dividendportefeuille bleef de voorbije weken goed liggen, ondanks een sterkere euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Per 30 augustus is er een rendement van 5,9% in 2016 en staat het totaalrendement op +133,9%, waarmee nieuwe records lonken.
Aankopen dragen bij aan succes dividendportefeuille
16 augustus – De dividendportefeuille tikte bij de slotkoersen van 15 augustus opnieuw een recordstand aan, met een totaalrendement van 134,8%. In 2016 is het rendement nu 6,3%, dankzij de uitblinkende Amerikaanse aandelen. Onderstaand een overzicht van de meest recente stand van zaken.
Dividendportefeuille: Abbott, LVMH en Microsoft schitteren
4 augustus – Ook de dividendportefeuille, in 2016 goed voor +4,3%, moest de afgelopen dagen een stapje terugdoen, met vooral de sterkere euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar als boosdoener.
Dividendportefeuille: nieuwe aankopen en nieuw record
27 juli – De dividendportefeuille bereikte in juli voor het eerst sinds 2015 weer een nieuwe recordstand dankzij de zware weging in Amerikaanse aandelen.
Nieuwe aankopen voor dividendportefeuille
7 juli – De dividendportefeuille is per 7 juli goed voor een winst van 2% dit jaar, waardoor het totaalrendement uitkomt op +125,2% sinds de start in september 2011.
Redactioneel
Al het dividendnieuws eerst digitaal
30 augustus – Op de eerder dit jaar gelanceerde nieuwe website van Beleggers Belangen publiceren we onze artikelen direct online, nog voordat ze in het tijdschrift verschenen zijn. Het zal u niet ontgaan zijn dat ook de bekende rubrieken uit het Dividend E-magazine de voorbije maanden al op het internet zijn verschenen.
Thema/ Sector
The King’s List
26 augustus – Er zijn bedrijven die elk jaar dividend betalen, een enkeling al meer 200 jaar. Er bestaan ook aandelen zoals de Dividend Aristocrats, die 25 jaar op rij elk jaar meer dividend betalen. Een nog selecter gezelschap doet dat al meer dan 50 jaar. Dit zijn de Dividend Kings.
Kwalitatief hoog dividend is zeer schaars
18 augustus – De oplopende beurskoersen en de aanhoudende zoektocht naar rendement resulteren in een zeer beperkt aanbod van kwalitatief sterke hoogdividend-aandelen, met name in de VS. Wie in de eerste plaats de voorkeur geeft aan een hoog dividendrendement is vooral aangewezen op Europa.
Amerikaanse hoog-dividendtips +9,8%
9 augustus – In het Dividend E-magazine van 24 juni tipte ik acht kwalitatief sterke Amerikaanse aandelen met een dividendrendement van minimaal 4%. Krap anderhalve maand verder is het gemiddelde rendement 9,8%, met Garmin (+29%) als grote uitblinker. Bovendien hebben twee aandelen sindsdien hun dividend verhoogd.
Amerikaanse financials verhogen massaal dividend
20 juli – De voorbije weken verhoogden veel Amerikaanse financials hun dividend, als gevolg van de uitslag van de stresstest voor banken. Voor de dividendportefeuille waren er dividendverhogingen voor onder meer General Mills en Walgreens Boots Alliance.
Tip
Tip: IJzersterke nieuwe dividendbetaler
2 augustus – Lam Research, een Amerikaanse producent van halfgeleiderapparatuur die pas sinds enkele jaren dividend uitkeert, is ondanks de recente koersstijging nog altijd aantrekkelijk gewaardeerd. De sterke balans en ruime cashflow staan garant voor een groeiend dividend in de komende jaren.
Tip Terugblik
Omnicom
25 juli – Het in het Dividend E-magazine van juli 2015 getipte Omnicom is een jaar later goed voor een koerswinst van 19%.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!