Updates

Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Abbott Laboratories

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
houden
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Abbott Laboratories

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
houden
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen

Dividendportefeuille | Achterblijvers in spotlights

0 0 Leestijd ongeveer

Dividendportefeuille-achterblijvers Danone, Bayer en Intel staan in 2021 alle drie in de spotlights, met de twee laatstgenoemde aandelen als voorlopige winnaars in het nieuwe beursjaar.

De Dividendportefeuille kende een relatief goede week, waarin het rendement – geholpen door een in 2021 sterk gestarte dollar – nagenoeg gelijk bleef aan vorige week, met nu +1,4% in 2021. De grootste stijgers op weekbasis zijn Bristol-Myers Squibb (+6,5%) en vooral Intel (+11,5%), niet geheel toevallig twee van de laagst gewaardeerde Dividendportefeuille-aandelen.

Lage waarderingen

Farmaceut Bristol-Myers profiteerde van het positieve sentiment omtrent sectorgenoot Eli Lilly – die met positief nieuws kwam inzake een medicijn tegen alzheimer – en kreeg daarnaast een koersdoelverhoging door UBS. Bij de koerswinst van Bristol-Myers speelt ook mee dat het aandeel als relatieve achterblijver in 2020 eigenlijk veel te laag wordt gewaardeerd, met een k/w van nog altijd slechts 10 in combinatie met een dividend van 3% dat jaarlijks verder wordt verhoogd. Bristol-Myers is het jaar 2021 prima gestart met 7,3% koerswinst.

De grootste stijger in 2021 is Intel, dat verder herstelde op het nieuws van de hoog aangeschreven Pat Gelsinger (afkomstig van VMWare) als nieuwe topman het kwakkelende chipbedrijf weer op het juiste pad moet krijgen. Eerder liep de koers al op nadat bekend werd dat activistische aandeelhouder Dan Loeb een positie in Intel had genomen.

Analisten verhoogden massaal hun advies en koersdoelen voor Intel, dat op 21 januari met cijfers komt. Credit Suisse ging zelfs van $65 naar $80 voor Intel. Het chipaandeel is dat met +15,6% de grootste Dividendportefeuille-stijger in 2021, voor Teradyne met +14,5%. Ook een andere grote achterblijver in 2020, Bayer, is 2021 prima gestart. Het aandeel staat op een jaarwinst van 11%.

Naast Intel – en eerder al Bayer – dook er gisteren ook een activistische aandeelhouder op bij de derde grote achterblijver, Danone. Het kwakkelende Franse bedrijf maakt een flinke koerssprong door het nieuws dat Bluebell Partners eind 2020 een positie heeft genomen en aandringt op ingrijpende veranderingen, waaronder de vervanging van de huidige topman.

Dividend en rendement

Het gemiddelde dividendrendement van de dividendportefeuille bedraagt momenteel 1,9%. In 2021 werden inmiddels twee kleine dividenden ontvangen (Abbott en Roper), die zoals altijd weer worden herbelegd tegen de slotkoersen aan het einde van het eerste kwartaal.

Dividendportefeuille

De komende weken zal het cijferseizoen weer losbarsten, met voor de Dividendportefeuille deze week nog cijfers van onder meer CSX, Union Pacific, PPG Industries, Intel en Castellum. Volgende week volgen dan onder meer nog HB Fuller, Johnson & Johnson, 3M, LVMH, Texas Instruments, Microsoft, VF Corp, Abbott, Teradyne, A.O. Smith, Eastman Chemical, Diageo en Honeywell.

Bij de slotkoersen van maandag 19 januari 2021 is het totaalrendement 262,4%. De komende periode verwacht ik ook veel duidelijkheid over het dividend van met name de Europese aandelen in de Dividendportefeuille, als het dividendseizoen weer los zal barsten.

  • Rendement 2021: +1,4%
  • Rendement sinds start (6 september 2011): +262,4%

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!