Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Advies Menno van Hoven, 26 jul 2021 18:20

SEB | Overdreven hard afgestraft

0 0 Leestijd ongeveer

Het Franse SEB kwam met onverwacht goede cijfers en verhoogde de outlook. Toch kreeg het aandeel, net als die van veel sectorgenoten, een tik door de stijgende kosten.

Dividendportefeuille-aandeel SEB, de Franse producent van kleine huishoudelijke apparatuur en professionele koffiemachines voor de horeca, kreeg op 23 juli een flinke dreun op de beurs na resultaten over het jongste kwartaal die op het eerste gezicht prima waren. Net als veel sectorgenoten, ziet ook SEB echter stijgende productiekosten die drukken op de marges. Het aandeel Groupe SEB klapte tegen het slot van de handel in Parijs uiteindelijk zelfs met 7,6% omlaag, nadat het bedrijf achter Moulinex en Tefal de hele dag al op een groot verlies had genoteerd.

SEB, dat met een kwart van de omzet afkomstig uit China eerder keihard werd geraakt door de coronapandemie, kwam met prima cijfers over het eerste helft van 2021. Er werd een 23,9% hogere omzet €3,6 mrd geboekt, en autonoom was er zelfs sprake van 26,3% groei. Daarbij profiteerden alle regio’s volop van de heropening van winkels en minder strenge coronaregels. Met name de vraag van consumenten naar elektrische kookapparatuur en vloerverzorgingsproducten groeide bovengemiddeld. Na een slecht eerste kwartaal herstelde bovendien de divisie Professional Coffee (het Duitse WMF), die het hardst was geraakt als gevolg ban gesloten horeca.

WMF had een ijzersterk tweede kwartaal, waardoor de omzet over de eerste halfjaar zo goed als vlak was. Dankzij een uitstekend presterende consumententak (+29,6% op autonome basis) wist SEB uiteindelijk een omzetgroei van 8,2% te realiseren ten opzichte van de eerste helft van 2019, het jaar voor corona. Voor heel 2021 rekent SEB nu op een omzetgroei van meer dan 10% (eerder 10%) en een operationele marge van 10%.

Aandeel Groupe SEB blijft koopwaardig

Ondanks de onveranderde marge-outlook verwacht SEB wel meer tegenwind op het gebied van kosten dan eerder voorzien. Net als onder meer Orkla, verwacht ook SEB aanhoudende probemen met bevoorrading, hogere transportkosten en hogere grondstofkosten die voor een extra kostenpost van €250 mln zullen zorgen. Daarnaast is SEB, terecht, nog zeer voorzichtig over het herstel voor de professionele-koffiedivisie. Maar de koerstik is zwaar overdreven en biedt kansen voor de lange termijn. Met een k/w van 16 is het aandeel SEB gewoon een koopje.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!