Updates

Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Advies Menno van Hoven, 21 jul 2021 11:40

PPG Industries | zwak kwartaal levert (weer) koopkans op

0 0 Leestijd ongeveer

PPG Industries heeft nog altijd last van corona en stelde teleur in het tweede kwartaal. Het belangrijkste is echter dat het dividend gewoon weer omhoog gaat.

Naast veel positieve meevallers waren er ook twee duidelijke dissonanten na de jongste kwartaalcijfers, het eerder beschreven Orkla en Dividendportefeuille-aandeel van het eerste uur PPG Industries. Precies een jaar geleden, toen PPG op $111,88 stond, schreef ik op deze plek nog dat de laatste kwartaalcijfers van de verf- en coatingsgigant veel beter dan verwacht waren. Deze week rapporteerde PPG juist cijfers die minder waren dan waar analisten mee rekenden.

De belangrijkste conclusie is ook hier dat kwartaalcijfers er eigenlijk niet toe doen; de ene keer zijn ze goed, de andere keer slecht. Het maakt niet uit als je investeert voor de lange termijn, per saldo blijft PPG net als Orkla een fantastisch dividendaandeel dat uiteindelijk gewoon verder omhoog zal gaan qua beurskoers, in lijn met het dividend. Ik kijk dan ook liever naar het dividend dan naar kwartaalcijfers. PPG liet vorige week al weten het dividend met ruim 9% te verhogen tot $0,59 per kwartaal. Dat is het 50ste jaar op rij dat Dividend Aristocrat PPG het dividend heeft verhoogd. Bovendien is het de grootste procentuele dividendverhoging van PPG sinds 2017.

Instapmoment

Na de jongste kwartaalcijfers daalde het aandeel met 4,4%, wat bij een koers van $158,49 een dividendrendement van 1,4% oplevert. PPG rapporteerde over het tweede kwartaal een winst per aandeel (wpa) van $1,94, wat ruim onder de consensus van $2,19 lag. Boosdoener zijn, net als bij Orkla, hogere inputkosten die het gevolg zijn van door Covid-19 veroorzaakte disrupties in de bevoorradingsketen.

PPG rekent voor heel 2021 op een wpa van $7,40-7,60 tegen een inschatting van $8,01 door analisten. De bevoorradingsproblemen zullen ook het derde kwartaal aanhouden. PPG, dat een 45% hogere omzet van $4,4 mrd realiseerde in het tweede kwartaal, verwacht later dit jaar en in 2022 een sterk herstel. De koerstik levert weer een prachtig instapmoment op voor PPG, dat tegen een k/w van 21 voor 2021 noteert.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!