Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Portefeuilles Menno van Hoven, 20 apr 2021 13:47

Dividendportefeuille | PPG en LVMH schitteren

0 0 Leestijd ongeveer

De Dividendportefeuille kwam per saldo niet van zijn plaats op weekbasis, met in 2021 nog altijd een winst van precies 11%. Binnen de portefeuille stalen twee aandelen de show. 

Het totaalrendement doorbrak even de grens van 300% maar leverde de winst toch weer in, deels ook vanwege de verder wegzakkende dollar. De winst van de Amerikaanse munt ten opzichte van de euro zakte terug van ruim 3% eerder dit jaar naar nog slechts +1,2% op het moment van schrijven (dinsdagochtend). Met bijna 62% belegd in Amerikaanse aandelen weegt dat zwaar door op het totaalrendement.

LVMH

Twee aandelen staken er op weekbasis met kop en schouders bovenuit na sterke kwartaalcijfers. LVMH won op weekbasis 6% en bereikte een hoogste koers ooit, waarmee de beurswaarde inmiddels ruim €300 mrd is. Daarmee is LVMH het grootste beursgenoteerde bedrijf in Europa. Binnen de Dividendportefeuille is LVMH, dat vandaag ex-dividend noteert voor €4,00 per aandeel, met 6% met afstand het zwaarst wegende aandeel. Sinds ik het Franse luxebedrijf in twee stappen kocht in 2015 en 2016 (na een koersdaling) bedraagt het totaalrendement 360,6%.

PPG Industries

Nog beter op weekbasis was de performance van PPG Industries, de Amerikaanse producent van verf- en coatings. PPG steeg op weekbasis 12% en bereikte net als LVMH een hoogste koers ooit. PPG, in de beginjaren van de Dividendportefeuille lange tijd de grootste stijger qua totaalrendement, maakt dit jaar een mooie inhaalslag en is voor de portefeuille nu goed voor een totaalrendement van 452,2%.

In 2021 stijgt PPG, een Dividend Aristocrat die het dividend al 49 jaar op rij verhoogt, precies 17%. Het concern kwam vorige week donderdag nabeurs met veel beter dan verwachte kwartaalcijfers, waarbij er zowel qua omzet als winst in het eerste kwartaal van 2021 sprake was van recordniveaus.

Kernwaarde

De omzet steeg in Q1 met 15% tot $3,9 mrd en ook voor het tweede kwartaal is het bedrijf, dat groei ziet in nagenoeg alle divisies, positief gestemd. Met een voor 2021 geschatte k/w van 21 is het aandeel niet eens overdreven duur met het oog op de prima vooruitzichten op lange termijn en de solide balans en cashflow.

Binnen de Dividendportefeuille is ook PPG al vanaf dag één een kernwaarde die na een aantal zwakkere jaren op de beurs in 2021 weer helemaal opleeft en nieuwe records neerzet. Het dividend ging de afgelopen jaren uiteraard wel gewoon steeds verder omhoog. PPG biedt nu nog een dividendrendement van 1,3%.

Stijgers en dalers

Andere stijgers op weekbasis waren HB Fuller (+5%), Tecan (+5%) en de healthcare-aandelen Becton Dickinson, Bristol Myers en Medtronic, die stuk voor stuk 4-5% opliepen. De zwakste broeders waren ditmaal weer de halfgeleideraandelen die na een sterke opleving de afgelopen weken een stapje terug deden, aangevoerd door Broadcom met -4,5%.

Vandaag noteert LVMH ex-dividend, volgend op een ex-dividendnotering van Henkel gisteren (19 april). De komende week volgen nog Wolters Kluwer en L’Oréal. In mei zal de rest van de Europese Dividendportefeuille-aandelen ex-dividend gaan.

Hieronder het meest actuele Dividendportefeuille-overzicht inclusief alle rendementen, dividendrendementen en wegingen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!