Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Tiplijsten Erik Klooster, 1 jul 2019 09:54

33 Nederlandse aandelen met potentieel: van Aalberts tot Vastned

0 0 Leestijd ongeveer

Recent hebben wij voor meer dan dertig Nederlandse aandelen een koopadvies gegeven. Van Aalberts, dat volop groeimogelijkheden ziet, tot en met Vastned, dat genoegen moet nemen met meer leegstand. U vindt hier alle 33 koopadviezen op een rij.

Deels zijn het nieuwe adviezen, en deels bekrachtigingen van eerdere koopadviezen.

Elke week plaatsen wij op de website van Beleggers Belangen een overzicht van onze kooptips voor aandelen.

Bij toerbeurt zijn dat de kooptips voor Nederlandse aandelen op grond van fundamentele analyse, internationale aandelen met een fundamenteel koopadvies, kooptips voor Nederlandse aandelen op basis van technische analyse, en tot slot buitenlandse aandelen die wij technisch gezien van het label ‘kopen’ hebben voorzien.

Nu is het de beurt aan onze fundamentele kooptips voor Nederlandse aandelen.

Adviesverlaging

Onze tips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen voor uw favoriete aandelen.

Koopadviezen voortdurend gemonitord

De adviezen zijn de geldende adviezen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht. De teksten gaan terug naar de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan het fonds hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige fundamentele koopadviezen voor Nederlandse aandelen.

Aalberts
Aalberts ziet volop groeimogelijkheden (11 juni)
De beurskoers van Aalberts staat sinds begin 2018 flink onder druk. Beleggers lijken nog maar weinig interesse te hebben in bedrijven die actief zijn in de Europese industrie. Dat biedt een mooie instapkans.
Acomo
Oogsttijd voor Acomo (11 april)
Na een teleurstellend 2018 verloopt het nieuwe jaar voor Acomo beduidend beter. Daarnaast heeft het bedrijf zelf ook enkele troeven in handen om via een winstherstel beleggers weer voor zich te winnen.
AkzoNobel
AkzoNobel houdt last van grondstoffeninflatie (24 april)
De kwartaalcijfers van AkzoNobel pakten slechter uit dan verwacht. Oplopende grondstofprijzen en aanhoudend dalende afzetvolumes remmen de winstgroei.
AMG
AMG Technologies mogelijk op eigen benen (11 juni)
Een aparte beursnotering voor de divisie AMG Technologies lijkt een stap dichterbij te zijn gekomen. Dat is positief nieuws voor beleggers.
Arcadis
Arcadis neemt laatste twijfel weg (19 april)
Advies- en ingenieursbureau Arcadis krijgt zijn probleemdivisies sneller dan verwacht weer terug op de rails. Het aandeel verdient een hogere waardering.
ASMI
Koersval van Nederlandse aandelen in de chipsector: hoe ernstig is het? (28 mei)
De laatste weken kenden een koersval van Nederlandse aandelen in de chipsector, als gevolg van het oplaaiende handelsconflict tussen China en de VS. Wat betekent deze ontwikkeling op langere termijn?
ASML
Koersval van Nederlandse aandelen in de chipsector: hoe ernstig is het? (28 mei)
De laatste weken kenden een koersval van Nederlandse aandelen in de chipsector als gevolg van het oplaaiende handelsconflict tussen China en de VS. Wat betekent deze ontwikkeling op langere termijn?
B&S Group
B&S Group schiet uit de startblokken (21 mei)
De omzet van B&S Group ligt in het eerste kwartaal een stuk hoger dan een jaar geleden. Uit de omzetcijfers kwam echter ook naar voren dat de winst in de eerste jaarhelft wat lager is dan het zich liet aanzien.
BAM
Zeesluis blijft BAM achtervolgen (13 mei)
Alweer moet BAM extra kosten maken voor de bouw van de zeesluis in IJmuiden. Pas als deze probleemklus is afgerond, kan de bouwer het opwaarts winstpotentieel benutten.
Besi
Koersval van Nederlandse aandelen in de chipsector: hoe ernstig is het? (28 mei)
De laatste weken kenden een koersval van Nederlandse aandelen in de chipsector als gevolg van het oplaaiende handelsconflict tussen China en de VS. Wat betekent deze ontwikkeling op langere termijn?
Brunel
Sterke jaarstart voor Brunel (7 mei)
Brunel heeft de sterke groei over 2018 in het eerste kwartaal van dit jaar voortgezet. Het bedrijf is naar eigen zeggen goed gepositioneerd voor verdere expansie.
DPA
Winstgevendheid DPA omhoog (20 juni)
Detacheerder DPA heeft over het eerste kwartaal de ebitda marge verder weten op te krikken. De omzet daalde licht door desinvesteringen en stroomlijning van de organisatie.
DSM
De briljante uitvoering van DSM (3 juni)
DSM heeft een goede strategie, maar het bedrijf maakt vooral indruk met de wijze waarop die wordt uitgevoerd. De onderneming schuift langzaam op naar activiteiten met een nog hogere winstmarge.
Fagron
Groeiversnelling Fagron blijft uit (15 april)
In het eerste kwartaal is Fagron voor omzetgroei volledig afhankelijk van Noord- en Zuid-Amerika. Na een versnelling in 2018 houdt de onderneming nu het hogere groeitempo vrij goed vast.
Flow Traders
Flow Traders draait beter dan het lijkt (17 april)
Flitshandelaar Flow Traders doet betere zaken dan de vergelijking met het recordkwartaal van vorig jaar doet vermoeden.
Fugro
Fugro: het moet een keer gebeuren (18 juni)
Hoewel de aandelenkoers van Fugro erg teleurstellend presteert, zullen toenemende exploratieactiviteiten in de oliemarkt, een groeiend orderboek en hogere omzet naar verwachting leiden tot verbeterde resultaten voor de rest van 2019.
Galapagos
Groter verlies laat Galapagos koud (29 april)
Het verlies van biotechnologiebedrijf Galapagos is in het eerste kwartaal behoorlijk opgelopen. Beleggers hebben terecht meer oog voor de veelbelovende pijplijn dan de rode cijfers.
HAL Trust
Waarom HAL Trust weer koopwaardig is (3 april)
Positieve ontwikkelingen bij GrandVision en de niet-beursgenoteerde deelnemingen zijn flinke pluspunten in de jaarcijfers van HAL. Op de huidige beurskoers is de investeerder zonder meer koopwaardig.
Heineken
Heineken tapt verrassend veel bier (24 april)
Bierbrouwer Heineken heeft vooral met het huismerk een mooie sprong gemaakt wat betreft het aantal verkochte hectoliters bier.
Hunter Douglas
Hunter Douglas snijdt in de kosten (7 mei)
Door lagere kosten wist Hunter Douglas in het eerste kwartaal de nettowinst te verhogen ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Het concern blijft voorzichtig positief voor het lopende jaar.
ING
ING is terug bij af (6 juni)
De beurskoers van ING daalt door de onrust op financiële markten en door geruchten over een fusie met Commerzbank. Die vrees is echter ongegrond.
Intertrust
Mooie overname door Intertrust (18 juni)
Intertrust neemt de Amerikaanse branchegenoot Viteos over en schroeft de groeiverwachting iets op. Beide ondernemingen werkten voor de overname door Intertrust al enige tijd intensief samen.
Kiadis Pharma
Kiadis betaalt hoge prijs voor bufferversterking (11 juni)
Kiadis is erin geslaagd om de kaspositie te versterken en de overname van Cytosen af te ronden. Voor die verwaterende transacties betaalt het bedrijf wel een hoge prijs.
Neways
Lezersvraag: hoe beoordeelt u het kwartaalbericht van elektronicabedrijf Neways? (23 april)
Over het eerste kwartaal is de omzet van Neways met 8,7% gestegen en nam de orderontvangst met maar liefst 31,8% toe. De onderneming is een van de weinige die nu al een hogere omzet en een hoger bedrijfsresultaat durven te voorspellen.
NN Group
NN Group vist de krenten uit de pap (12 juni)
De overnamestrijd rond Vivat is gewonnen door NN Group en Athora. Het laatstgenoemde bedrijf krijgt de levens-activiteiten in handen, terwijl NN Group ervandoor gaat met de schadetak.
OCI
OCI rekent op recordkwartaal (12 juni)
In afwachting van betere prijzen heeft kunstmestfabrikant OCI bewust grote voorraden opgebouwd. Deze strategie pakt goed uit, want de vraag is ondertussen weer sterk gestegen.
PostNL
Zorgen over verdienmodel PostNL nemen toe (27 mei)
Sinds de eerstekwartaalcijfers is de koers van PostNL met 30% gedaald. Beleggers maken zich steeds meer zorgen over de winstcapaciteit van de groeiende pakketdienst. Het zicht op dividend wordt daardoor nog troebeler.
Royal Dutch Shell
Shell sluist meer geld naar beleggers (5 juni)
Shell kijkt met vertrouwen naar de toekomst en maakt meer geld vrij om aandeelhouders daarvan te laten meeprofiteren.
SBM Offshore
SBM Offshore scoort weer in Brazilië (11 juni)
SBM Offshore sluit een overeenkomst met Petrobras over het ontwerp, de bouw en levering van een groot drijvend olieplatform, een zogeheten FPSO.
Takeaway.com
Winsten komen in zicht voor Takeaway.com (18 juni)
Takeaway.com expandeert snel naar het buitenland, maar beperkt zich grotendeels tot Europa. De strategie is om via grote marketinginspanningen in elk land een nummer-1 positie te realiseren omdat die winstgevendheid garandeert.
Unibail-Rodamco-Westfield
Zorgen rond Unibail-Rodamco overtrokken (13 juni)
Pessimisme over het stijgende aandeel van internetverkopen weegt op het aandeel Unibail-Rodamco-Westfield. Dit biedt een koopkans, want de winkelvastgoedportefeuille is van goede kwaliteit.
Value8
Er zit nog steeds korting op het aandeel Value8 (4 april)
De investeringsmaatschappij heeft voorlopige jaarcijfers gepresenteerd. De vermogenswaarde per aandeel op 31 december 2018 is €6,76.
Vastned
Tijdelijk meer leegstand Vastned (8 mei)
In de uitdagende retailmarkt is het voor Vastned lastiger om snel nieuwe huurders te vinden voor leeggekomen panden. Toch blijft de winstverwachting gehandhaafd.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!