Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Advies Jeff Thijssen, 7 mei 2019 17:15

Hunter Douglas snijdt in de kosten

0 0 Leestijd ongeveer

Door lagere kosten wist Hunter Douglas in het eerste kwartaal de nettowinst te verhogen ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Het concern blijft voorzichtig positief voor het lopende jaar.

De resultaten over het eerste kwartaal van Hunter Douglas vielen niet tegen. De omzet kwam uit op $784 mln, een afname van 4,3% ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. De daling kwam met name door negatieve valutaeffecten van 4,0% en het afstoten van bedrijfsonderdelen (3,8%). Daarentegen groeiden de volumes met 2,0% en droegen acquisities 1,5% bij. Het operationele resultaat (ebitda) kwam uit op $81,6 mln, een toename van 2,9% vergeleken met de eerste drie maanden van 2018. Onderaan de streep werd een nettowinst geboekt van $35 mln (€0,87 per aandeel).

Kosten

De stijging van 4,2% ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden is met name toe te schrijven aan lagere kosten in het eerste kwartaal. Zo wist Hunter Douglas te besparen op uitgaven zoals marketing, promotie en administratie. Daarnaast kunnen we uit de kwartaalcijfers opmaken dat de belastingdruk weer is genormaliseerd. In de eerste drie maanden kwam de belasting uit op $8,3 mln. In het laatste kwartaal van 2018 was de belastingdruk nog eenmalig hoog ($47 mln). Voor de rest van het jaar houdt Hunter Douglas vast aan haar eerdere verwachtingen, namelijk een aanhoudende maar tragere groei in de VS, Europa en Azië en een verbetering van de economische omstandigheden in Latijns-Amerika.

Advies

Net als Hunter Douglas reken ik op een groei van de omzet en ga ik ervan uit dat het positieve consumentenvertrouwen in de VS zal aanblijven. In de toekomst verwacht ik een belangrijke bijdrage van Levolor & Kirsch, dat een sterke positie heeft bij de grote doe-het-zelfketens zoals Home Depot en Lowe’s. Ook van de online verkopen van Blinds2go verwacht ik de komende jaren een serieuze bijdrage. De online verkoper van raambekleding waarin Hunter Douglas een belang heeft van 60%, liet in 2018 al een sterke omzet- en winstgroei zien. Mijn taxatie van de winst per aandeel van €6 blijft ongewijzigd. Uitgaande van die taxatie komt de koers-winstverhouding uit op 10. De huidige waardering doet naar mijn mening geen recht aan het groeipotentieel van dit aandeel. Ik handhaaf daarom het koopadvies.

EERSTEKWARTAALCIJFERS
In $ mln 2019 2018
Omzet 784 818
Ebitda 82 79
Wpa (in €) 0,87 0,78

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ