Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Actueel advies

Advies van de dag Jeroen Boogaard, 19 apr 2019 12:00

Arcadis neemt laatste twijfel weg

0 0 Leestijd ongeveer

Advies- en ingenieursbureau Arcadis krijgt zijn probleemdivisies sneller dan verwacht weer terug op de rails. Het aandeel verdient een hogere waardering.

Arcadis is het jaar goed gestart. De omzet steeg in het eerste kwartaal met 5% naar €628 mln. Daarbij bleef de autonome groei op een tevredenstellend niveau van 2%, ondanks een selectief aannamebeleid in het Midden-Oosten en Azië. Het voor bijzondere posten gecorrigeerde operationele resultaat (ebita) kwam uit op €47 mln, een toename van 10%. Dit was mede te danken aan een positief wisselkoerseffect van 4 procentpunt. De winstmarge is daarmee toegenomen van 7,2 naar 7,5%. Een goede stap richting de doelstelling van 8,5-9,5% in 2020.

Balansrisico’s verminderen

Als we kijken naar de belangrijkste markten, dan deed Arcadis vooral uitstekende zaken in Noord-Amerika, waar de winstgevendheid verbeterde en de autonome groei uitkwam op 8%. Het lek in deze voormalige probleemregio is nu definitief boven. Dat lijkt ook in Latijns-Amerika het geval, gezien de sterke autonome groei van 5% en de terugkeer naar zwarte cijfers. Verder blijft Arcadis in Europa goed presteren en is het nog steeds terughoudend met het aannemen van nieuw werk in het Midden-Oosten. Daardoor daalde de omzet hier op autonome basis met 15%, maar stegen de marges. Ook in Azië boekt Arcadis vooruitgang. De autonome omzet steeg hier weer (+2%), gedreven door China.

Voor heel het jaar werd de verwachting van omzetgroei en margeverbetering bevestigd. Ook de desinvestering van de biogascentrales in Brazilië verloopt volgens plan en zal in de tweede jaarhelft waarschijnlijk afgerond worden. Een van de voornaamste balansrisico’s wordt daarmee weggenomen. Wat resteert, is de nog steeds grote post dubieuze debiteuren, hoewel die ook gestaag afneemt. Over het afgelopen jaar zijn de vorderingen die al langer dan een maand uitstaan met 23% gedaald. Dit helpt Arcadis de schulden verder te verlagen. De prima cijfers werden onthaald met een koersspurt van ruim 10%. Bij een k/w van 11,3 voor 2020 is een verdere herwaardering echter op zijn plaats, nu Arcadis zijn problemen achter zich laat. Ik handhaaf daarom het koopadvies.

De auteur heeft een positie in Arcadis

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!