Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AND

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Advies van de dag Jeroen Boogaard, 19 apr 12:00

Arcadis neemt laatste twijfel weg

0 0 Leestijd ongeveer

Actueel advies

Advies- en ingenieursbureau Arcadis krijgt zijn probleemdivisies sneller dan verwacht weer terug op de rails. Het aandeel verdient een hogere waardering.

Arcadis is het jaar goed gestart. De omzet steeg in het eerste kwartaal met 5% naar €628 mln. Daarbij bleef de autonome groei op een tevredenstellend niveau van 2%, ondanks een selectief aannamebeleid in het Midden-Oosten en Azië. Het voor bijzondere posten gecorrigeerde operationele resultaat (ebita) kwam uit op €47 mln, een toename van 10%. Dit was mede te danken aan een positief wisselkoerseffect van 4 procentpunt. De winstmarge is daarmee toegenomen van 7,2 naar 7,5%. Een goede stap richting de doelstelling van 8,5-9,5% in 2020.

Balansrisico’s verminderen

Als we kijken naar de belangrijkste markten, dan deed Arcadis vooral uitstekende zaken in Noord-Amerika, waar de winstgevendheid verbeterde en de autonome groei uitkwam op 8%. Het lek in deze voormalige probleemregio is nu definitief boven. Dat lijkt ook in Latijns-Amerika het geval, gezien de sterke autonome groei van 5% en de terugkeer naar zwarte cijfers. Verder blijft Arcadis in Europa goed presteren en is het nog steeds terughoudend met het aannemen van nieuw werk in het Midden-Oosten. Daardoor daalde de omzet hier op autonome basis met 15%, maar stegen de marges. Ook in Azië boekt Arcadis vooruitgang. De autonome omzet steeg hier weer (+2%), gedreven door China.

Voor heel het jaar werd de verwachting van omzetgroei en margeverbetering bevestigd. Ook de desinvestering van de biogascentrales in Brazilië verloopt volgens plan en zal in de tweede jaarhelft waarschijnlijk afgerond worden. Een van de voornaamste balansrisico’s wordt daarmee weggenomen. Wat resteert, is de nog steeds grote post dubieuze debiteuren, hoewel die ook gestaag afneemt. Over het afgelopen jaar zijn de vorderingen die al langer dan een maand uitstaan met 23% gedaald. Dit helpt Arcadis de schulden verder te verlagen. De prima cijfers werden onthaald met een koersspurt van ruim 10%. Bij een k/w van 11,3 voor 2020 is een verdere herwaardering echter op zijn plaats, nu Arcadis zijn problemen achter zich laat. Ik handhaaf daarom het koopadvies.

De auteur heeft een positie in Arcadis

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!