Updates

Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
verkopen
Advies Jaap Barendregt, 24 apr 12:31

Heineken tapt verrassend veel bier

0 0 Leestijd ongeveer

Actueel advies

Bierbrouwer Heineken heeft vooral met het huismerk een mooie sprong gemaakt wat betreft het aantal verkochte hectoliters bier.

Met een autonome groei van 8,3% kwam de omzetgroei van brouwer Heineken vooral van het huismerk. Omdat dit het mondiale premiummerk is, belooft dat veel als het bedrijf ook de volledige omzet- en winstcijfers bekendmaakt na het halve jaar. De autonome omzetgroei van alle activiteiten nam met 4,3% toe. Dat was een procentpunt meer dan de analisten hadden verwacht (3,3%). De eerstekwartaalomzet kwam uit op 52,7 miljoen hectoliter en de gerapporteerde nettowinst steeg met 15%, naar €299 mln.

Regionale groei en advies voor Heineken

Vergeleken met het vorig jaar groeide Azië Pacific autonoom minder uitbundig (toen +11,3%, nu 8,2%), door minder groei in Vietnam. In de Amerika’s (groei van 6,8% naar 3,2%) floreerde de belangrijke markt van Brazilië, wat een daling in Mexico en de VS compenseerde. In Europa keerde de groei terug (van -1,7% naar +1,6%) en Afrika, Midden-Oosten en Oost-Europa kenden een hogere groei (van 6,1% naar 7,8%). Er is geen reden om bij de k/w van 21,2 het koopadvies te wijzigen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!