Updates

Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Michiel Pekelharing, 17 apr 13:40

Flow Traders draait beter dan het lijkt

0 0 Leestijd ongeveer

Flitshandelaar Flow Traders doet betere zaken dan de vergelijking met het recordkwartaal van vorig jaar doet vermoeden.

De kwartaalcijfers van Flow Traders steken mager af bij die van een jaar geleden. Dat is geen verrassing. Het handelshuis spint garen bij de extreem hoge volatiliteit die kenmerkend was voor de eerste maanden van 2018. De afgelopen maanden waren de financiële markten veel rustiger. De netto-handelsinkomsten daalden met 70% naar €63,1 mln. De ebitda viel met 80% terug naar €23,2 mln en de nettowinst ging zelfs met 83% omlaag naar €19,2 mln. Dat komt neer op €0,41 per aandeel.

Kleine verbeteringen

Ten opzichte van het vierde kwartaal van 2018 zijn verschillende verbeteringen zichtbaar. In de Verenigde Staten veerde het netto-handelsresultaat met 25% op naar €17,3 mln. Dat wijst erop dat de recente terugval een incident was. Flow Traders slaagde er bovendien in om de vaste kostenbasis met 3% te verlagen naar €23,4 mln. Hoewel de geschatte winst per aandeel voor 2019 wat wordt verlaagd naar €2, blijft het koopadvies van kracht met het oog op het unieke vermogen van Flow Traders om gouden zaken te doen in tijden waarin de beursonrust flink toeneemt.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!