Updates

Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
houden
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
image description
Advies Hildo Laman, 31 aug 11:55

Sterke groei maakt Neways weer koopwaardig

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

De koers van Neways daalde eerder dit jaar door zorgen over de groei. De angst bleek echter overdreven, en dat maakt het aandeel nu goedkoop.

Neways Electronics heeft een 15,6% hogere omzet behaald in de eerste zes maanden van dit jaar. De omzet bedroeg €247,0 mln, tegen €213,6 mln vorig jaar. De nettowinst steeg met maar liefst 38,5%, naar €6,8 mln. Per aandeel is dat €0,58. Neways geeft aan dat er veel succes wordt geboekt met halfgeleiders, in de medische sector en in de auto-industrie.

Meevaller

Het aandeel Neways ging eerder dit jaar nog flink onderuit door de mededeling van het bedrijf dat de groei in het tweede kwartaal gehinderd zou worden door tekorten aan bepaalde onderdelen en door personeelsschaarste. Zoals we al hadden gehoopt blijken de effecten nu echter lang niet zo dramatisch als sommige beleggers dachten. In het eerste kwartaal was de omzetgroei nog 13,7%, en dit groeitempo is dus in het tweede kwartaal doorgezet. Het beeld had nóg beter kunnen zijn, maar dat is vooral een luxeprobleem.

Het bedrijf merkt op dat er tekorten zijn bij bepaalde onderdelen, maar die zouden volgend jaar opgelost moeten zijn. Ook personeelsschaarste is nog altijd een probleem. Desondanks is Neways positief gestemd over de resultaten over de rest van dit jaar. Het bedrijf heeft 8,2% meer orders ontvangen dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat is een goed teken voor de omzet in het tweede halfjaar, en waarschijnlijk ook voor 2019.

Advies Neways

We verhogen onze taxatie voor de winst per aandeel (wpa) over dit jaar van €1,05 naar €1,15. Voor volgend jaar schatten we een wpa van €1,30 in. Daarmee komt de k/w van het aandeel uit op ongeveer 10, en dat is een heel bescheiden waardering.

Een minpunt is dat de financiële positie iets verslechterd is, maar dit komt door een toename in het werkkapitaal en een groter bedrag aan kortlopende kredieten als gevolg van de ordertoename. We vinden dit dan ook niet erg verontrustend. We denken dat de koersdaling van eerder dit jaar, van rond de €15 à €16 naar onder de €12, overdreven is geweest. Op de huidige koers (ongeveer €13) vinden we het aandeel koopwaardig.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!