Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Actueel advies

Advies van de dag Hein Praats, 5 jun 2019 12:00

Shell sluist meer geld naar beleggers

0 0 Leestijd ongeveer

Shell kijkt met vertrouwen naar de toekomst en maakt meer geld vrij om aandeelhouders daarvan te laten meeprofiteren.

Voor aanvang van een zogeheten Management Day gaf Shell in een strategische update aan dat het concern goed op koers ligt om de gestelde doelen voor 2020 te bereiken.

Geld laten terugvloeien

Voor de periode van 2021 tot en met 2025 heeft de olie- en gasmultinational minstens $125 mrd aan zijn aandeelhouders in het vooruitzicht gesteld in de vorm van dividenden en aandeleninkoop. Dat is ruim een derde meer dan de $90 mrd van de lopende periode (2016-2020).

Verder beoogt Shell tussen 2021 en 2025 jaarlijks gemiddeld 20% meer te investeren dan de $25 mrd in de huidige periode. Voor 2025 voorziet het concern een autonome vrije kasstroom van zo’n $35 mrd en een rendement van meer dan 12% op het gemiddeld geïnvesteerd vermogen. Ik zie voldoende redenen om het koopadvies te handhaven.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!