Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

B&S Group schiet uit de startblokken

0 0 Leestijd ongeveer

De omzet van B&S Group ligt in het eerste kwartaal een stuk hoger dan een jaar geleden. Uit de omzetcijfers kwam echter ook naar voren dat de winst in de eerste jaarhelft wat lager is dan het zich liet aanzien.

B&S Group is 2019 uit de startblokken geschoten met een omzetgroei van 20% naar €425,9 mln. Die stijging was voor het overgrote deel te danken aan valutarugwind en overnames. In augustus vorig jaar nam het concern een belang van 75% in het Amerikaanse FragranceNet.com, dat een jaaromzet heeft van ruim $200 mln. De organische groei lag net iets lager dan 9%. Dat tempo ligt iets lager dan de 11% over 2018. De bescheiden groeivertraging wordt voor een deel veroorzaakt door een relatief hoge drankafzet in Azië eind vorig jaar. Hierdoor lagen de verkopen in de eerste maanden van 2019 wat lager dan dezelfde periode van een jaar eerder. De onderneming merkt op dat zich aan het eind van het kwartaal alweer een herstel van de vraag aftekende.

Belastingdruk en dividend
Op de omzetcijfers valt weinig aan te merken, maar de prognose dat de belastingdruk in 2019 licht toeneemt roept waarschijnlijk nare herinneringen op bij beleggers. De stijging is een gevolg van de overname van FragranceNet.com. Hierdoor boekt B&S Group meer omzet in de Verenigde Staten, waar de belastingdruk hoger is. Vorig jaar steeg de belastingdruk van 10,4% naar 21,4%. Hierdoor stond behalve de winst, ook het dividend onder druk aangezien het bedrijf een payout-ratio van 40% hanteert. De hoogte van het dividendrendement (2,2%) maakt misschien geen indruk, maar de groei daarvan kan dat wel doen. Over 2019 ligt het dividend naar schatting op circa €0,38 (3,0%). Het moet raar lopen als die uitkering dankzij de onderliggende omzetgroei over 2021 niet op €0,50 of meer uitkomt.

Inhaalslag in tweede jaarhelft

De drank- en beautyactiviteiten zijn gebundeld in de divisie HTG, die goed is voor ruim 70% van de concernomzet. Ook in de wat kleinere afdeling B&S stond er een lichte rem op de omzetgroei. Deze afdeling levert allerlei artikelen aan nichemarkten op lastig te bereiken plekken, zoals cruiseschepen, defensiemissies en boorplatformen. De ingebruikname van een nieuw distributiecentrum heeft wat vertraging opgelopen en wordt naar verwachting in juni afgerond. Het uitstel leidt ook tot iets hogere kosten, die de brutomarge in de eerste jaarhelft wat drukken. In de tweede helft van 2019 komt het herstel, aangezien de nieuwe distributiefaciliteit leidt tot efficiencyvoordelen. De afdeling krijgt ook een impuls door de onlangs aangekondigde overname van medisch distributeur Lagaay Group, die binnen enkele weken wordt afgerond.

Aantrekkelijke waardering

De degelijke omzetcijfers van B&S Group wijzen erop dat de onderneming weinig last heeft van de afnemende groei van de wereldhandel. De opmerking over hogere kosten bij het opstarten van het nieuwe B&S-distributiecentrum en een toespeling op een wat hogere belastingdruk, wekken de vrees dat de nettowinstmarge bij de publicatie van de halfjaarcijfers op 27 augustus wat lager ligt dan waar veel beleggers nu op hopen. Het moet echter raar lopen als het bedrijf over heel 2019 niet een winst per aandeel van ten minste €0,93 boekt. Een k/w van minder dan 14 is een aantrekkelijke waardering voor een groeibedrijf zoals B&S Group. De kwartaalupdate geeft dan ook aanleiding om het koopadvies te herhalen.

GROEICIJFERS
In € mlnomzettoename
Gerapporteerde groei425,919,80%
Groei exclusief valuta-impact41617,00%
Organische groei425,98,60%

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!