Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
image description
Tiplijsten Erik Klooster, 11 feb 09:59

28 interessante aandelen voor uw portefeuille

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden

Van de aan het Beursplein genoteerde aandelen hebben wij er 28 de afgelopen drie maanden een koopadvies gegeven. Ze kunnen interessant zijn voor uw portefeuille. 

Deels zijn het nieuwe adviezen, en deels bekrachtigingen van eerdere koopadviezen. U vindt ze hier overzichtelijk op een rij.

Elke week plaatsen wij op de website van Beleggers Belangen een overzicht van onze kooptips voor aandelen.

Bij toerbeurt zijn dat de kooptips voor Nederlandse aandelen op grond van fundamentele analyse, internationale aandelen met een fundamenteel koopadvies, kooptips voor Nederlandse aandelen op basis van technische analyse, en tot slot buitenlandse aandelen die wij technisch gezien van het label ‘kopen’ hebben voorzien.

Nu is het de beurt aan onze fundamentele kooptips voor Nederlandse aandelen.

Adviesverlaging

Onze tips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen voor uw favoriete aandelen.

Koopadviezen voortdurend gemonitord

De adviezen zijn de geldende adviezen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht. De teksten gaan terug naar de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan het fonds hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige fundamentele koopadviezen voor Nederlandse aandelen.

ABN Amro
Nederlandse banken zijn interessanter dan ze lijken (16 januari)
ABN Amro, ING en Rabobank kampen met nieuwe regelgeving en zorgwekkende economische signalen. Maar dat is geen reden om de banksector te mijden, bij de huidige koersen.
Accsys
Accsys wil naar Azië (9  januari)
Houtveredelingsbedrijf Accsys bouwt mogelijk een fabriek in Maleisië. Accsys onderzoekt dit met partner Petronas Chemicals.
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize ziet omzet met 2,5% stijgen (25 januari)
Ahold Delhaize heeft kort gemeld dat de omzet tegen constante wisselkoersen over 2019 met 2,5% is gestegen, naar €62,8 mrd. In de VS, België en Centraal- en Oost-Europa klom de vergelijkbare omzet.
Aperam
Beleggers blij met Aperam ondanks moeizaam kwartaal (6 februari)
Aperam had een zwak vierde kwartaal en ook het lopende kwartaal zal flink minder winst opleveren. De koers stijgt toch omdat er veel geld naar de aandeelhouders vloeit.
ASMI
ASMI rekent op nieuw omzetrecord (1 november)
Chipmachinebouwer ASMI heeft een oerdegelijk kwartaal achter de rug. De omzetgroei was prima en we verhogen onze winsttaxatie voor het hele jaar.
ASML
ASML voldoet aan verwachtingen (23 januari)
Het vierde kwartaal van ASML is naar verwachting verlopen. Voor 2019 wordt in de eerste helft minder omzet verwacht, maar dat zou in de tweede helft worden goedgemaakt.
Boskalis Westminster
Herstel Boskalis laat op zich wachten (13 november)
Het laat-cyclische Boskalis merkt zoals verwacht nog weinig van de opleving in de offshore olie- en gasindustrie. Toch is het derde kwartaal al een stuk beter verlopen dan de eerste jaarhelft.
B&S Group
Groeimachine B&S Group blijft op stoom (19 november)
B&S Group slaagt erin om de omzet stevig op te voeren. Het is echter de vraag of de onderneming een goed antwoord vindt op de hoge gevoeligheid voor de koersschommelingen van de Amerikaanse dollar.
Flow Traders
Sterk uiteinde voor Flow Traders (31 december)
Het heeft er alle schijn van dat Flow Traders 2018 na een heel goede start ook sterk heeft afgesloten. Hierdoor ontstaat een aantrekkelijk instapmoment.
Fugro
Bodemprijs voor aandeel Fugro (10 januari)
Terwijl de resultaten van Fugro in 2018 eindelijk crescendo gingen, verloor het aandeel juist erg veel aan waarde. Té veel. Het is dus tijd voor een adviesverhoging. Maar niet alleen op basis van waardering.
Galapagos
Galapagos vult de pijplijn (8 januari)
Galapagos breidt de pijplijn van middelen tegen zeldzame longziekte IPF uit via een samenwerkingsverband met het Canadese Fibrocor. Onlangs werd al een Fase 3-onderzoek gestart met een eigen middel tegen deze aandoening. Deze studie wordt uitgebreid.
Heineken
Heineken streeft naar breder aanbod én schaalvergroting (8 januari)
Bierbrouwer Heineken volgt een groeistrategie via diverse wegen. Dat heeft te maken met de vele doelgroepen die het bedrijf hoopt aan te spreken. Van jong tot oud, man en vrouw, met weinig of veel koopkracht.
Hunter Douglas
Hunter Douglas groeit sterk door (20 november)
Raambekleder Hunter Douglas is op weg een sterk 2018 neer te zetten. Het concern plukt de vruchten van de op volle toeren draaiende Amerikaanse economie en eerder gedane overnames. Nu de beurskoers nog.
ING
ING overtuigt met jaarcijfers (7 februari)
ING heeft de winst in 2018 redelijk op peil gehouden. Dat is een knappe prestatie, met het oog op het negatieve effect van de witwasboete. De progressie op het vlak van kostenbeheersing stemt optimistisch.
Nedap
‘Nedap aantrekkelijk gewaardeerd’ (29 november)
Berenberg geeft een initieel koopadvies voor Nedap met koersdoel €65. Dat is bijna 60% boven de beurskoers. De eindmarkten van de technologiefabrikant worden volgens de bank gekenmerkt door de creatie van netwerken, platforms en ecosystemen.
NIBC
NIBC verdient meer aandacht (3 december)
Dankzij een prima derde kwartaal is NIBC hard op weg om de winst van vorig jaar in 2018 te verbeteren. De bank keert bovendien opnieuw een interim-dividend uit.
NN Group
Lastige tijden voor Nederlandse verzekeraars (2 januari)
Voor de Nederlandse verzekeraars was 2018 operationeel een degelijk jaar, dat op de beurs echter in mineur eindigde. De kwetsbaarheden van de verschillende bedrijven kwamen door uiteenlopende ontwikkelingen in de schijnwerpers te staan.
OCI
OCI kan oogsten (21 januari)
Na grote investeringen in nieuwe fabrieken mag OCI zich opmaken voor een sterke winstgroei. De markten voor kunstmest en methanol verkrappen naar verwachting in de komende jaren, met waarschijnlijk hogere prijzen als gevolg.
PostNL
Forse koersdaling maakt postbedrijf koopwaardig (8 januari)
We tippen een postbedrijf waarvan de koers de afgelopen twaalf maanden ruimschoots is gehalveerd als gevolg van magere resultaten. Nakende consolidatie in de markt kan het aandeel mogelijk van een behoorlijke impuls voorzien.
Royal Dutch Shell
2018 was een goed jaar voor Shell (31 januari)
Royal Dutch Shell heeft in 2018 forse winst- en omzetgroei laten zien. Afname van de schulden zorgde voor een verbetering van de financiële positie.
SBM Offshore
Goede vooruitzichten voor SBM Offshore (29 januari)
Het vierde kwartaal verliep teleurstellend voor beleggers in SBM Offshore, vooral door de gedaalde olieprijs. Dit jaar ziet het er beter uit, met prijsstijgingen die zich vertalen in toenemende investeringen in de oliesector.
Vastned
Vastned te laag gewaardeerd (4 februari)
Beleggers zijn sceptisch over de toekomst van fysieke winkels. Dat is ook te zien aan de lage waardering van Vastned. De winkels in de populaire binnensteden van het bedrijf hebben echter goede overlevingskansen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!