Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
image description
Tip Terugblik Hildo Laman, 11 feb 11:30

Tipterugblik: Micron

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden

De tip van 13 februari 2018, Micron, heeft niet opgebracht wat ik ervan verwacht had. Wie destijds was ingestapt, zou nu op een klein verlies staan. Dat is op zich geen ramp, maar het is wel wrang dat het aandeel op een gegeven moment op een plus van meer dan 50% stond. Dat maakt het huidige resultaat toch erg teleurstellend.

De oorzaak van de koersdaling in 2018 was de angst voor een sterke verslechtering van de resultaten. De chipmarkt is nog altijd cyclisch, en de geheugenchipmarkt heeft de naam zeer cyclisch te zijn. Vorig boekjaar werd bij Micron nog een winst per aandeel van $12,27 geboekt. Dit boekjaar lijkt dat ongeveer $7 tot 8 te worden. Dat is een flinke terugval, maar het kan door de lage waardering van het aandeel geen probleem worden genoemd. Het aandeel staat op een koers van ongeveer $38. Daarmee komt de k/w in de buurt van 5. Daar komt bij op dat de financiën helemaal op orde zijn: er is $3 mrd meer cash dan schulden. Het aandeel kan dus met de beste wil van de wereld niet duur genoemd worden.

Wat een bedreiging zou kunnen zijn, is dat er in China mogelijk één of meer nieuwe, grote concurrenten opstaan die de prijzen en de marges fors zullen verlagen. Dat is mogelijk, maar op de huidige waarde van Micron is dit risico ruimschoots verdisconteerd. De handelsoorlog tussen de VS en China is ook een veelgehoorde belemmering voor Micron, maar het is niet zo dat de omzet daardoor is ingestort. Als het allemaal meevalt met de toekomstige concurrentie en de handelsoorlog, dan kan het aandeel weer een stijging van 50% of meer laten zien. Valt het tegen, dan is de huidige koers niet zo gek. Een groot potentieel en een beperkt risico. Het koopadvies wordt dus gehandhaafd.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!