Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Tiplijsten Erik Klooster, 12 nov 2018 09:50

Voor deze 27 aandelen zien we het zonnig in

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

Tegen de dertig Nederlandse Koerswijzer-aandelen hebben wij de afgelopen maanden een koopadvies gegeven. Wij verwachten dat ze een positief rendement zullen opleveren. Dit op basis van fundamentele analyse en met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Elke week plaatsen wij op de website van Beleggers Belangen een overzicht van onze kooptips voor aandelen.

Bij toerbeurt zijn dat de kooptips voor Nederlandse aandelen op grond van fundamentele analyse, internationale aandelen met een fundamenteel koopadvies, kooptips voor Nederlandse aandelen op basis van technische analyse, en tot slot buitenlandse aandelen die wij technisch gezien van het label ‘kopen’ hebben voorzien.

Nu is het de beurt aan onze fundamentele kooptips voor Nederlandse aandelen.

Adviesverlaging

Onze tips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen voor uw favoriete aandelen.

Voortdurend gemonitord

De adviezen zijn de geldende adviezen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht. De teksten gaan terug naar de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan het fonds hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige fundamentele adviezen voor Nederlandse aandelen.

ABN Amro
ABN Amro maakt favorietenrol waar (9 november)
De winst van ABN Amro is in het derde kwartaal verder opgelopen. De bank heeft de wind in de rug van de economische groei en plukt de vruchten van kostenmaatregelen.
Aegon
Aegon profiteert van veranderde toezichtregel in de VS (26 september)
Verzekeraar Aegon kent in de VS een bedrijfseenheid die variabele lijfrentepolissen beheert. Die staat apart, vanwege de beweeglijkheid van de vereiste verzekeringstechnische voorzieningen bij die polissen.
Ahold Delhaize
Positieve verrassingen Ahold Delhaize (7 november)
Supermarktconcern Ahold Delhaize maakte mooie kwartaalcijfers bekend. De VS en Nederland floreren. België en Centraal- en Zuidoost-Europa blijven echter problemen geven.
AkzoNobel
Waardestrategie AkzoNobel werkt (17 oktober)
De kwartaalcijfers van AkzoNobel bewijzen het succes van de keuze voor waarde boven omzetgroei. Bij een stabiele omzet slaagt het verfbedrijf erin om een hogere winst te boeken.
ASMI
ASMI rekent op nieuw omzetrecord (1 november)
Chipmachinebouwer ASMI heeft een oerdegelijk kwartaal achter de rug. De omzetgroei was prima en we verhogen onze winsttaxatie voor het hele jaar.
ASML
ASML logenstraft doemverhalen over chipsector (17 oktober)
Zoals altijd was de verwachting voor het nieuwe kwartaal veel belangrijker dan de behaalde resultaten. En die is goed. ASML verwacht een omzet van €3 mrd in het vierde kwartaal.
ASR
ASR komt prima door de storm (29 augustus)
Ondanks de impact van de januaristorm ligt het operationeel resultaat van ASR over de eerste zes maanden van 2018 in lijn met dat van een jaar eerder. De verzekeraar staat er prima voor.
BAM
Sterk onderliggend winstherstel bij BAM (23 augustus)
Ondanks het verlies op de zeesluis in IJmuiden behaalde BAM een fors hogere winst over het eerste halfjaar. Wij krijgen meer vertrouwen in de margedoelstelling.
Basic-Fit
Basic-Fit weet groei in leden en omzet te handhaven (31 oktober)
Er was voor het derde kwartaal wat scepsis in de koers van sportschoolhouder Basic-Fit gekropen. De warme zomer in West-Europa kon het aantal nieuwe leden wel eens hebben afgeremd. Dat blijkt niet het geval te zijn  geweest.
Besi
Besi koopwaardig ondanks lagere omzet (29 oktober)
Besi heeft in het derde kwartaal een omzet van €116,7 mln behaald. Dat is een kwart minder dan het tweede kwartaal. Deze daling is niet buitengewoon.
BinckBank
Broker BinckBank is ook ‘gewoon’ een mooi aandeel (1 november)
De meeste beleggers associëren de naam ‘BinckBank’ met de online broker. Maar het betreft ook gewoon een mooi aandeel dat beleggers kunnen aankopen om er een fraai rendement mee te maken.
Boskalis Westminster
Boskalis pakt bleeder aan (16 augustus)
De omzet van Boskalis is in het eerste halfjaar met 6,6% gestegen naar €1,2 mrd. De ebitda daalde met 25,7% naar €167,2 mln, ruim onder de analistenverwachting van €199 mln.
B&S Group
Groeimotor B&S Group draait stevig door (10 september)
B&S Group gaat profiteren van de opening van een nieuw magazijn en een mooie overname. Voorlopig wordt de stevige onderliggende groei echter deels verhuld door nadelige wisselkoerseffecten.
Fagron
Groeimotor Fagron blijft op stoom (11 oktober)
De omzet van Fagron is in het derde kwartaal met 12% gestegen naar €114,9 mln. De stijging wordt voor een deel veroorzaakt door een bijdrage van €7,4 mln van overnames.
ForFarmers
ForFarmers moet het hebben van overnames (24 september)
De stagnerende vleesconsumptie en krimpende veestapels beperken het autonome groeipotentieel van ForFarmers. Als Europees marktleider kan het bedrijf echter als consolidator in de nog zeer gefragmenteerde veevoederindustrie optreden.
Galapagos
Galapagos maakt weer even winst (29 oktober)
Goede onderzoeksresultaten brengen de introductie van reumamiddel Filgotinib weer een stapje dichterbij. De positieve nieuwsstroom kan de beurskoers van Galapagos nog verder opstuwen.
GrandVision
Mooie omzetgroei GrandVision (31 oktober)
GrandVision meldde een kwartaalomzetgroei bij dezelfde winkels van 5,1%. Dat was de basis voor een een knappe autonome omzetgroei van 5,7%.
Heineken
Heineken verrast met sterke afzetgroei (24 oktober)
De derdekwartaalomzetcijfers in hectoliters van Heineken waren goed. De financiële markten hadden een autonome groei van 4,3% verwacht, het werd 4,6%. Daarmee staat de bierbrouwer voor heel 2018 op 4,5%.
Intertrust
Cijfers Intertrust vallen slecht (5 november)
De financiële resultaten over het derde kwartaal steken bij Intertrust wat mager af ten opzichte van het indrukwekkende tweede kwartaal. De negatieve marktreactie is echter behoorlijk overdreven.
Neways
Sterke groei maakt Neways weer koopwaardig (31 augustus)
De koers van Neways daalde eerder dit jaar door zorgen over de groei. De angst bleek echter overdreven, en dat maakt het aandeel nu goedkoop.
NIBC
Goede halfjaarcijfers voor NIBC (29 augustus)
De eerste cijferrapportage van zakenbank NIBC sinds de beursgang in maart ziet er goed uit. Zowel de efficiencyratio als het rendement op eigen vermogen is verbeterd.
OCI
OCI groeit gestaag door (3 september)
OCI wist in het tweede kwartaal de omzet met 43% te verhogen naar $792,7 mln, vooral dankzij de ingebruikname van de nieuwe kunstmestfabriek in de VS. De voor bijzondere posten geschoonde ebitda kwam uit op $203,5 mln, tegen $167,4 mln in dezelfde periode van vorig jaar.
Royal Dutch Shell
Uitstekend derde kwartaal voor Shell (2 november)
Shell boekte in het derde kwartaal het beste resultaat in de afgelopen vier jaar. De verbeterde financiële positie is goed nieuws voor de financiering van de miljardeninvestering in Canadees gas.
SBM Offshore
Laatste schikking SBM Offshore stemt beleggers hoopvol (3 september)
Beleggers reageerden verheugd op het nieuws dat SBM Offshore een (waarschijnlijk) laatste schikking – ter waarde van $48 mln – heeft getroffen met de Braziliaanse autoriteiten inzake een slepende corruptiezaak.
Value8
Waarde Value8 hoger dan koers (25 september)
De waarde per aandeel van de portefeuille van Value8 is in het eerste halfjaar gestegen naar €8,11 (van €7,98). Gecorrigeerd voor het stockdividend in juli is de waarde €7,51.
Vastned
Vastned scherpt outlook aan (31 oktober)
Vastned verwacht dat het direct beleggingsresultaat dit jaar uitkomt aan de bovenkant van de geprognosticeerde bandbreedte van €2,15-2,20 per aandeel. Het verwachte dividend van €2,05 wordt bevestigd.
Wolters Kluwer
Wolters Kluwers negenmaandscijfers brachten geen surprises (31 oktober)
Wolters Kluwer groeit gestaag, maar dat bleek nog niet duidelijk uit de kwartaalcijfers. De aandelenkoersreactie was licht negatief, maar dat is niet geheel terecht.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!