Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Advies Jeroen Boogaard, 16 aug 2018 11:55

Boskalis pakt bleeder aan

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

De baggermaatschappij neemt afscheid van verlieslatende activiteiten in de transportmarkt. 

De omzet van Boskalis is in het eerste halfjaar met 6,6% gestegen naar €1,2 mrd. De ebitda daalde met 25,7% naar €167,2 mln, ruim onder de analistenverwachting van €199 mln. Waar het bedrijfsresultaat in de baggertak stabiel bleef, zijn de activiteiten in de onderkant van de transportmarkt zwaar verlieslatend. Daarom heeft Boskalis besloten om de kleinere en oudere transportschepen uit de vaart te nemen. Dit leidt tot een structurele verbetering van het bedrijfsresultaat van ruim €25 mln op jaarbasis, maar gaat gepaard met een enorme last van €397 mln.

Vooruitzichten

Het dieptepunt is nu achter de rug. In de tweede jaarhelft zal de operationele nettowinst fors toenemen vergeleken met de eerste helft. Voor de baggerpoot is er veel werk. De offshore-markt begint bovendien aan te trekken, maar omdat Boskalis overwegend laat-cyclisch is zal dat pas na 2019 in de winst zichtbaar zijn. Wij vinden het aandeel voor de langere termijn kansrijk en herhalen ons koopadvies.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!