Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden

Actueel advies

Advies Michiel Pekelharing, 5 nov 2018 10:05

Cijfers Intertrust vallen slecht

0 0 Leestijd ongeveer

De financiële resultaten over het derde kwartaal steken bij Intertrust wat mager af ten opzichte van het indrukwekkende tweede kwartaal. De negatieve marktreactie is echter behoorlijk overdreven.

De omzet van Intertrust is in het tweede kwartaal met 3,1% gestegen naar €121,8 mln. Op vergelijkbare basis komt het onderliggende groeitempo op 2,6%. Dat is ruim de helft van het tempo van 5,4% dat in het tweede kwartaal werd gehaald. Het verschil wordt vooral veroorzaakt door omzetdruk in Nederland en op kanaaleiland Jersey. In beide gebieden viel de vergelijkbare omzet met circa 3% terug naar respectievelijk €28,4 mln en €14,0 mln. De onzekerheid over nieuwe belastingwetgeving zet de omzetontwikkeling in Nederland tijdelijk onder druk. De terugval in Jersey komt doordat een belangrijke klant ervoor kiest om verschillende administratieve en fiscale processen voortaan in eigen huis af te handelen. Net als in het tweede kwartaal sprong Luxemburg er juist uit met een stevige groei: +11% naar €26,8 mln.

Eenmalige meevaller

De aangepaste ebita viel met 1,4% terug naar €45,9 mln. De daling werd voornamelijk veroorzaakt doordat het trustkantoor in dezelfde periode van vorig jaar profiteerde van een eenmalige meevaller. Om dezelfde reden daalde de winst met 4,9% naar €34,7 mln, alhoewel Intertrust ook kampt met een hogere belastingdruk. Voor heel 2018 houdt het concern vast aan de doelstellingen van een onderliggende omzetgroei van ten minste 3% en een ebita-marge van 37% of hoger. Daarmee ligt de lat niet heel hoog. In de eerste negen maanden van het jaar zat het bedrijf hier namelijk al mooi boven: 3,6% omzetgroei en 37,4% ebita-marge.

Koersval

De beurskoers ging na de cijferpublicatie met ruim 6% onderuit. Hoewel de resultaten minder indruk maken dan de halfjaarcijfers, wordt die flinke terugval vooral veroorzaakt door het slechte beurssentiment. De daling moet dan ook meer gezien worden als instapmoment dan als bron van zorgen. Het dividendrendement van ruim 4% en de strategie om op eigen kracht en via tactische overnames gestaag te groeien, maken van Intertrust een interessante belegging. Het koopadvies blijft dan ook van kracht.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!