Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Advies Michiel Pekelharing, 11 okt 2018 11:45

Groeimotor Fagron blijft op stoom

0 0 Leestijd ongeveer

Actueel advies

Fagron slaagt er goed in om het stevige groeitempo vast te houden.

De omzet van Fagron is in het derde kwartaal met 12% gestegen naar €114,9 mln. De stijging wordt voor een deel veroorzaakt door een bijdrage van €7,4 mln van overnames. Dat duidt erop dat de omzet van het eerder dit jaar ingelijfde Humco iets lager ligt dan het zich liet aanzien. De omzetimpuls van overnames wordt voor een deel teniet gedaan door een negatief valutaeffect van €5,6 mln. De organische groei kwam net als in het vorige kwartaal uit op iets meer dan 10%.

Sterke Amerikaanse omzetgroei

In Noord-Amerika groeide de omzet op organische basis met 29% naar €30,4 mln. In Zuid-Amerika kwam die groei op 17% uit en de omzet op €25,4 mln.

Deze groeipercentages steken heel gunstig af tegen de organische omzetstijging van 1,4% in Europa, dat met een omzet van €57,3 mln voorlopig nog wel veruit het belangrijkste continent is voor Fagron. Behalve door het volwassen karakter van de markt wordt de matige groei veroorzaakt door een tijdelijke productieonderbreking bij een fabriek.

De onderneming blikt met de prognose van verdere groei in 2019 al optimistisch vooruit op het nieuwe jaar. Ondanks de wat zwakke omzetbijdrage van Humco is er geen reden het koopadvies aan te passen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!