Updates

Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
image description
Advies Jeroen Boogaard, 3 sep 2018 09:45

OCI groeit gestaag door

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Nu de nieuwe fabrieken operationeel zijn, is OCI klaar om te profiteren van de sterk gestegen kunstmestprijzen.

OCI wist in het tweede kwartaal de omzet met 43% te verhogen naar $792,7 mln, vooral dankzij de ingebruikname van de nieuwe kunstmestfabriek in de VS. De voor bijzondere posten geschoonde ebitda kwam uit op $203,5 mln, tegen $167,4 mln in dezelfde periode van vorig jaar. Onderaan de streep bleef daar slechts $3,2 mln (voor bijzondere posten) van over, tegen $58,6 mln vorig jaar.  Dat kwam voornamelijk door een veel lager valutaresultaat op de uitstaande schulden.

Fors herstel kunstmestprijzen

OCI rekent vanaf dit jaar op een significante stijging van de ebitda. Vanaf het derde kwartaal lijkt de winstgroei alleen maar te versnellen. Zo zijn de kunstmestprijzen de laatste tijd sterk opgelopen en is ook de nieuwe methanolfabriek in de VS operationeel. Prijzen voor kunstmest liggen nog 30% onder de niveaus uit 2014 en kunnen verder herstellen door een krappere markt. Ondanks de sterke koersrally van bijna 70% sinds onze aanbeveling herhalen wij bij een k/w van 14 voor 2019 ons koopadvies.

De auteur heeft een positie in OCI.

 

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!