Updates

Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
image description
Advies Jeroen Boogaard, 31 okt 2018 10:50

Vastned scherpt outlook aan

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Winkelfonds Vastned scherpt de winstverwachting aan en bevestigt de dividenduitkering.

Vastned verwacht dat het direct beleggingsresultaat dit jaar uitkomt aan de bovenkant van geprognosticeerde bandbreedte van €2,15 en €2,20 per aandeel. Het verwachte dividend van €2,05 wordt bevestigd. De aangescherpte winstprognose hangt samen met het onlangs gestarte aandeleninkoopprogramma van €40 mln. Dit levert een hoger rendement op dan acquisities. De vastgoedprijzen op toplocaties zijn erg  hoog.

Bezettingsgraad

Nieuwe contracten werden over de eerste negen maanden tegen gemiddeld 0,9% lagere huren afgesloten, omdat de secundaire locaties flink onder druk blijven. Hun aandeel in de portefeuille bedraagt 19% en zal verder teruglopen. De daling van de bezettingsgraad van 98,1% naar 96,3% werd veroorzaakt door het vertrek van een  huurder in Madrid. Vastned verwacht dit pand eind dit jaar weer verhuurd te hebben. Bij een disagio van ruim 20% en een dividendrendement van 5,9% handhaaf ik het koopadvies.

De auteur heeft een positie in Vastned.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!