Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
image description
Advies Jeroen Boogaard, 31 okt 10:50

Vastned scherpt outlook aan

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Winkelfonds Vastned scherpt de winstverwachting aan en bevestigt de dividenduitkering.

Vastned verwacht dat het direct beleggingsresultaat dit jaar uitkomt aan de bovenkant van geprognosticeerde bandbreedte van €2,15 en €2,20 per aandeel. Het verwachte dividend van €2,05 wordt bevestigd. De aangescherpte winstprognose hangt samen met het onlangs gestarte aandeleninkoopprogramma van €40 mln. Dit levert een hoger rendement op dan acquisities. De vastgoedprijzen op toplocaties zijn erg  hoog.

Bezettingsgraad

Nieuwe contracten werden over de eerste negen maanden tegen gemiddeld 0,9% lagere huren afgesloten, omdat de secundaire locaties flink onder druk blijven. Hun aandeel in de portefeuille bedraagt 19% en zal verder teruglopen. De daling van de bezettingsgraad van 98,1% naar 96,3% werd veroorzaakt door het vertrek van een  huurder in Madrid. Vastned verwacht dit pand eind dit jaar weer verhuurd te hebben. Bij een disagio van ruim 20% en een dividendrendement van 5,9% handhaaf ik het koopadvies.

De auteur heeft een positie in Vastned.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!