Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Advies Jaap Barendregt, 26 sep 16:00

Aegon profiteert van veranderde toezichtregel in de VS

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Verzekeraar Aegon kent in de VS een bedrijfseenheid die variabele lijfrentepolissen beheert. Die staat apart, vanwege de beweeglijkheid van de vereiste verzekeringstechnische voorzieningen bij die polissen.

Nu zijn recent de regels voor deze polissen door de Amerikaanse toezichthouder, NAIC, veranderd en dat raakt dus ook Aegon.

Aegon profiteert van veranderende toezichtsregel in de VS

Het loont nu voor Aegon om die aparte eenheid samen te voegen met de Amerikaanse dochter Transamerica. Dit biedt het voordeel van een verhoging van de voorzieningen voor beide bedrijven van in totaal $1 mrd. Overigens komen er andere maatregelen van de NAIC die weer hogere voorzieningen zullen voorschrijven. Maar goed, dit is meegenomen. Aegon blijft op ‘kopen’ staan.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!