Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Tiplijsten Erik Klooster, 17 sep 2018 09:15

28 Nederlandse koopadviezen op een rij

0 0 Leestijd ongeveer

28 Nederlandse aandelen hebben wij de afgelopen drie maanden van een koopadvies voorzien. U vindt ze hier op een rijtje, steeds met een link naar het laatste artikel dat wij over het aandeel hebben geschreven.

Elke week plaatsen wij op de website van Beleggers Belangen een overzicht van onze kooptips voor aandelen.

Bij toerbeurt zijn dat de kooptips voor Nederlandse aandelen op grond van fundamentele analyse, internationale aandelen met een fundamenteel koopadvies, kooptips voor Nederlandse aandelen op basis van technische analyse, en tot slot buitenlandse aandelen die wij technisch gezien van het label ‘kopen’ hebben voorzien.

Nu is het de beurt aan onze fundamentele kooptips voor Nederlandse aandelen.

Adviesverlaging

Onze tips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen voor uw favoriete aandelen.


Nieuw: oog in oog met de redactie, de video-chatsessie met de experts van Beleggers Belangen. Kijk mee en stel je vragen op donderdag 20 september van 20.00 uur tot 21.00 uur. Via de livestream bij de redactie op je computer, tablet of smartphone. Schrijf u nu in.


Voortdurend gemonitord

De adviezen zijn de geldende adviezen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht. De teksten gaan terug naar de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan het fonds hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige fundamentele adviezen voor Nederlandse aandelen.

ABN Amro
ABN Amro wordt sectorfavoriet (8 augustus 2018)
De nettowinst van ABN Amro is flink teruggevallen, maar de bank trekt vooral de aandacht met een stevige kapitaalgroei en een duidelijke focus op het opschroeven van de winstgevendheid.
Aegon
Kostenbesparingen stutten resultaat Aegon  (21 augustus 2018)
Verzekeraar Aegon boekte over de eerste jaarhelft een licht hogere onderliggende winst. Dat was vooral te danken aan lagere kosten, want de verkoop van levensverzekeringen daalt.
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize onterecht afgestraft (8 augustus 2018)
De aandacht is bij Ahold Delhaize vooral gericht op de prestaties in de Verenigde Staten. Die vielen de markt tegen, maar wij zien in de cijfers juist aanleiding om ons advies te verhogen.
AkzoNobel
Gunstige onderstroom bij AkzoNobel (19 juli 2018)
Ogenschijnlijk maken de resultaten van AkzoNobel weinig indruk. Achter een daling van de omzet en de winst gaan echter verschillende gunstige ontwikkelingen schuil.
AMG
Fraaie winstspurt voor AMG (2 augustus 2018)
AMG heeft een topkwartaal achter de rug dankzij hogere prijzen en verkoopvolumes van specialistische metalen. En de groei is er voorlopig nog niet uit.
Arcadis
Arcadis incasseert openstaande facturen (30 juli 2018)
Zorgen over de balans van Arcadis verdwijnen langzaam naar de achtergrond, nu klanten in het Midden-Oosten eindelijk hun rekeningen beginnen te betalen. De schuldgraad daalt.
ASMI
Koersdip ASMI biedt mooie koopkans (31 augustus 2018)
De omzet van ASMI bleef in het tweede kwartaal wat achter bij de verwachtingen. De onderneming voorspelt echter dat de orderontwikkeling de komende maanden gaat aantrekken.
ASML
ASML: koopjes in de chipsector (29 augustus 2018)
De chipsector kent hoge groei, maar desondanks zijn veel aandelen laag gewaardeerd. Waarom is dat, en biedt dit kansen voor beleggers?
ASR
ASR komt prima door de storm (29 augustus 2018)
Ondanks de impact van de januaristorm ligt het operationeel resultaat van ASR over de eerste zes maanden van 2018 in lijn met dat van een jaar eerder. De verzekeraar staat er prima voor.
BAM
Sterk onderliggend winstherstel bij BAM (23 augustus 2018)
Ondanks het verlies op de zeesluis in IJmuiden behaalde BAM een fors hogere winst over het eerste halfjaar. Wij krijgen meer vertrouwen in de margedoelstelling.
Basic-Fit
Basic-Fit bevestigt zijn hogegroeimodel (2 augustus 2018)
De tweedekwartaalcijfers van Basic-Fit waren als verwacht. Dat was een bevestiging van het groeimodel van het bedrijf, wat de beleggers verheugde. De aandelenkoers steeg fors.
Besi
Besi: koopjes in de chipsector (29 augustus 2018)
De chipsector kent hoge groei, maar desondanks zijn veel aandelen laag gewaardeerd. Waarom is dat, en biedt dit kansen voor beleggers?
Boskalis Westminster
Boskalis pakt bleeder aan (16 augustus 2018)
De omzet van Boskalis is in het eerste halfjaar met 6,6% gestegen naar €1,2 mrd. De ebitda daalde met 25,7% naar €167,2 mln, ruim onder de analistenverwachting van €199 mln.
B&S Group
Groeimotor B&S Group draait stevig door (10 september 2018)
B&S Group gaat profiteren van de opening van een nieuw magazijn en een mooie overname. Voorlopig wordt de stevige onderliggende groei echter deels verhuld door nadelige wisselkoerseffecten.
DSM
Vitamine-effect DSM raakt uitgewerkt (1 augustus 2018)
Dankzij een tijdelijke stijging van de vitamineprijzen kan DSM een nadelig valuta-effect goed opvangen. Beleggers moeten er rekening mee houden dat de rugwind in de komende jaarhelft gaat liggen.
Fagron
Fagron gaat voor groei (13 augustus 2018)
De groeistijging waarmee Fagron in het tweede kwartaal verraste is nog maar het begin van een periode van stevige omzetgroei. Het is een kwestie van tijd voordat dit zich vertaalt in een stevig oplopende winst.
Galapagos
Mooie toekomst voor reumamiddel Galapagos (12 september 2018)
Goede onderzoeksresultaten brengen de introductie van reumamiddel Filgotinib weer een stapje dichterbij. De positieve nieuwsstroom kan de beurskoers van Galapagos nog verder opstuwen.
Heineken
Sterke omzetgroei bij Heineken (30 juli 2018)
Heineken wist veel meer bier te verkopen, maar moest daar inspanningen voor doen die tot margedaling leidden. Wij zien dat echter als investeringen in de toekomst.
Intertrust
Groei in Luxemburg stuwt Intertrust (7 augustus 2018)
Met een versnelling van de onderliggende groei spoelt Intertrust de teleurstelling van een zwakke jaarstart weg.
Neways
Sterke groei maakt Neways weer koopwaardig (31 augustus 2018)
De koers van Neways daalde eerder dit jaar door zorgen over de groei. De angst bleek echter overdreven, en dat maakt het aandeel nu goedkoop
NIBC
Goede halfjaarcijfers voor NIBC (29 augustus 2018)
De eerste cijferrapportage van zakenbank NIBC sinds de beursgang in maart ziet er goed uit. Zowel de efficiencyratio als het rendement op eigen vermogen is verbeterd.
OCI
OCI groeit gestaag door (3 september 2018)
OCI wist in het tweede kwartaal de omzet met 43% te verhogen naar $792,7 mln, vooral dankzij de ingebruikname van de nieuwe kunstmestfabriek in de VS. De voor bijzondere posten geschoonde ebitda kwam uit op $203,5 mln, tegen $167,4 mln in dezelfde periode van vorig jaar.
Pharming
Pharming pakt door (27 juli 2018)
Biotechbedrijf Pharming houdt de omzet op niveau en zet in op een verbreding van de pijplijn. Het bedrijf slaagt er goed in om de Amerikaanse verkopen van Ruconest tegen erfelijk angio-oedeem op niveau te houden.
Randstad
Randstad stelt de markt gerust (25 juli 2018)
Beleggers waren vooraf op hun hoede voor de tweedekwartaalcijfers van uitzendreus Randstad. De autonome groei viel wat tegen. Dit werd echter meer dan goedgemaakt door onverwacht hoge winstmarges.
RELX
RELX lost groeibelofte in (27 juli 2018)
Met de aan- en verkoop van relatief kleine bedrijven verandert RELX geleidelijk van aard. Net als bij branchegenoot Wolters Kluwer spitsen de activiteiten zich steeds meer toe op digitale producten.
Royal Dutch Shell
Winstsprong Shell maakt geen indruk (27 juli 2018)
De inkoop van $25 mrd aan eigen aandelen kon bij Shell de aandacht niet afleiden van de matige winstcijfers. Beleggers doen er echter goed aan om vooral te letten op de gunstige onderstroom.
SBM Offshore
Laatste schikking SBM Offshore stemt beleggers hoopvol (3 september 2018)
Beleggers reageerden verheugd op het nieuws dat SBM Offshore een (waarschijnlijk) laatste schikking – ter waarde van $48 mln – heeft getroffen met de Braziliaanse autoriteiten inzake een slepende corruptiezaak.
Wolters Kluwer
Wolters Kluwer blijft op groeipad (1 augustus 2018)
Uitgever Wolters Kluwer stelde qua omzet op het eerste gezicht licht teleur, maar onderliggend toonden de cijfers perspectief dat het bedrijf naar nieuwe groeiniveaus kan brengen.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!