Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
image description
Advies Jaap Barendregt, 27 jul 2018 11:00

RELX lost groeibelofte in

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Met de aan- en verkoop van relatief kleine bedrijven verandert RELX geleidelijk van aard. Net als bij branchegenoot Wolters Kluwer spitsen de activiteiten zich steeds meer toe op digitale producten. 

RELX lost groeibelofte in

Dat leidt bij RELX tot een stabiele autonome omzetgroei van 4%, bij een lichte, als trend te beschouwen operationele margestijging. Deze ontwikkeling werd ook weer bij de halfjaarcijfers bevestigd.

Halfjaarcijfers van RELX

De autonome omzetgroei kwam uit op 4% en de autonome operationele marge steeg van 31,0 naar 31,5%. Het autonome operationeel resultaat (exclusief wisselkoerseffecten, bijzondere posten en effecten van acquisities en desinvesteringen) steeg met 6%. Daarbij wordt ook rekening gehouden met cycli die bij de divisie Exhibitions (beurzen) optreden.

De autonome winstgroei kwam uit op 7%, wat leidde tot een interimdividendverhoging met 6%, naar €0,14. Bij een k/w van 20,4 sterken deze groeicijfers ons in de overtuiging dat wij ons koopadvies moeten handhaven.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!