Updates

Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
image description
Advies Michiel Pekelharing, 7 aug 2018 16:06

Groei in Luxemburg stuwt Intertrust

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Met een versnelling van de onderliggende groei spoelt Intertrust de teleurstelling van een zwakke jaarstart weg.

De omzet van Intertrust is in het tweede kwartaal met 3% gestegen naar €121,5 mln. De onderliggende groei kwam uit op 5,4%. Dat groeitempo ligt ruim dubbel zo hoog als in het eerste kwartaal. In regionaal opzicht springt de stevige groei van 13,8% naar €26,8 mln in Luxemburg eruit. Daarmee is het land snel op weg om qua omvang de Nederlandse thuismarkt (+0,6% naar €27,8 mln) te passeren.

Margeverbetering

De ebita steeg met 10% naar €44,7 mln. Behalve aan de omzetgroei was dat ook te danken aan een margeverbetering van 35,3% naar 36,8%. De doelstellingen van een marge van ten minste 37% en een onderliggende omzetgroei van 3% of meer, liggen binnen handbereik. De vergelijkbare winst steeg met 4,9% naar €33,0 mln. Intertrust keert een interimdividend uit van €0,30 en handhaaft de payout-ratio op 40 à 50%. Dat brengt het dividendrendement op bijna 4%. In combinatie met de degelijke groeiperspectieven voor de lange termijn is dat aanleiding om het koopadvies te herhalen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!