Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
image description
Advies Jeroen Boogaard, 30 jul 14:15

Arcadis incasseert openstaande facturen

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Zorgen over de balans van Arcadis verdwijnen langzaam naar de achtergrond, nu klanten in het Midden-Oosten eindelijk hun rekeningen beginnen te betalen. De schuldgraad daalt.

Het halfjaarbericht van Arcadis werd goed ontvangen. Beleggers waren tevreden over het feit dat het ingenieursbedrijf in het tweede kwartaal voor nog eens €19 mln aan achterstallige betalingen in Saoedi-Arabië wist te innen, na de incasso van €6 mln in het eerste kwartaal. Hierdoor bleef de traditionele kasuitstroom in het eerste halfjaar beperkt tot €6 mln en daalde het werkkapitaal als percentage van de omzet van 19,3 naar 18,8%. Vergeleken met een jaar eerder daalde de nettoschuld van €514 mln naar €468 mln en verbeterde de schuldgraad van 2,5 naar 2,2. In het tweede halfjaar genereert Arcadis altijd een goede kasstroom en zal de leverage volgens ons verder afnemen.

Autonome groei Arcadis 

De resultaten zijn redelijk stabiel. In het tweede kwartaal liep de netto-omzet met 4% terug, naar €602 mln, maar dat kwam door een negatief valutakoerseffect. Op eigen kracht groeide de omzet met slechts 1%, tegenover 3% in de voorgaande kwartalen.

In het Midden-Oosten en Azië stonden de opbrengsten flink onder druk, net als bij architectuurdochter CallisonRTKL. In Europa, de Verenigde Staten en Australië doet Arcadis daarentegen goede zaken. Bovendien is het orderboek van CallisonRTKL flink aangetrokken.

Het voor bijzondere posten en amortisatie van goodwill geschoonde bedrijfsresultaat (ebita) steeg in lijn met de verwachting met 2% naar €45 mln. De autonome winstgroei lag op 6%. Over het eerste halfjaar komt de nettowinst voor amortisatie uit op €44 mln (€47 mln).

Arcadis handhaaft de verwachting voor geheel het jaar van omzetgroei en verbetering van de operationele winstmarge. Ook met de plannen om de zes biogascentrales in Brazilië te verkopen ligt het bedrijf op koers. In de tweede jaarhelft starten de voorbereidingen voor het verkoopproces. Een succesvolle verkoop zal Arcadis definitief in financieel rustig vaarwater brengen. Wij handhaven bij een k/w van 10 voor 2019 ons koopadvies.

De auteur heeft een positie in Arcadis.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!