Updates

Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
image description
Opinie Johan Brinkman, 7 dec 2017 09:35

Twintig Nederlandse aandelen die u beter kunt verkopen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden

Op basis van fundamentele analyse vinden wij op dit moment dat er twintig Nederlandse aandelen zijn die u beter kunt verkopen.

Eén keer in de maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze fundamentele verkooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse aandelen en een voor buitenlandse aandelen.

Volgende week publiceren we het overzicht van onze fundamentele verkooptips van buitenlandse aandelen.

Vandaag het overzicht van onze fundamentele verkooptips van Nederlandse aandelen.

Adviesverhoging

Deze verkooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverhoging (naar ‘houden’ of ‘kopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen op uw favoriete aandelen.

Tot slot publiceren we iedere week een overzicht van de advieswijzigingen in de afgelopen week.

Voortdurend gemonitord

De adviezen zijn de geldende adviezen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht.

De teksten zijn van de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan dit fonds hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder het overzicht van onze fundamentele verkooptips van Nederlandse aandelen.

Ahold Delhaize versnelt groei (8 november 2017)
Ahold Delhaize vertoonde vooral vooruitgang bij de voormalige Delhaize-activiteiten. Alleen de omzetontwikkeling in België was teleurstellend.

AkzoNobel vangt bot bij bod op Axalta (22 november 2017)
AkzoNobel’s fusiegesprekken met het Amerikaanse Axalta zijn afgeblazen. Het lijkt er sterk op dat Axalta een alternatief had dat als gunstiger werd beoordeeld.

Altice ziet omzet- en resultaatsgroei afnemen (7 november 2017)
Altice lijkt steeds minder in staat om de omzet- en resultaatsverhoging te realiseren die voor de nettowinst van belang is. De resultaatsgroei neemt af.

Dramatische omzetdaling bij AND (17 augustus 2017)
Een slecht halfjaarresultaat zorgt voor een koersval bij AND. Er is veel onduidelijk over de toekomst van het bedrijf, het koopadvies kunnen we daardoor niet handhaven.

Binck kampt met lastige markt (26 juli 2017)
De kwartaalcijfers van BinckBank zijn illustratief voor de uitdagende marktomstandigheden. De uitstroom bij vermogensbeheer houdt aan.

Problemen bij Esperite niet voorbij (23 mei 2017)
De problemen bij Esperite lijken nog niet voorbij. Eind mei knalde het aandeel tussentijds met bijna 30% omlaag. Publicatie van het jaarverslag werd (niet voor het eerst) uitgesteld.

Euronext houdt stand (19 mei 2017)
Ondanks een afnemende handelsactiviteit slaagde beursonderneming Euronext erin om de omzet in het eerste kwartaal goed op peil te houden. Maar bij die gelijkblijvende omzet zijn de kosten gestegen en de waardering is hoog.

Fugro verder onder druk (30 oktober 2017)
Fugro meldde bij de update over het derde kwartaal dat het duidelijke signalen van stabilisatie ziet in de olie- en aardgasindustrie. In de cijfers zelf was daarvan echter nog niet veel te merken.

Heeft Gemalto inmiddels de bodem bereikt? (31 oktober 2017)
Na de kwartaalupdate steeg de koers van Gemalto met zo’n 7%. Dat klinkt indrukwekkend, maar na een daling van bijna 40% in een half jaar tijd is de koerssprong niet meer dan een doekje voor het bloeden.

Opluchting bij Intertrust (9 november 2017)
Intertrust spoelt de winstwaarschuwing van ruim drie maanden geleden weg met degelijke cijfers. Het bedrijf geeft bovendien al verwachtingen af voor 2018.

Kiadis haalt €18 mln op (11 oktober 2017)
Een investering in Kiadis kenmerkt zich door een zeer hoog risico, aangezien een fors deel van de beurswaarde verdampt na een tegenvaller in het ontwikkelingsproces van ATIR101.

Lucas Bols groeit weer autonoom (9 juni 2017)
Lucas Bols werkt – in vergelijking met bier en wijn – in kleinere segmenten van de werelddrankenmarkt en kent daarbij grote concurrentie. Vanwege deze beperking bij de groei geven wij een verkoopadvies.

Hoe denkt u over Oranjewoud? (6 juli 2017)
Oranjewoud (bouwer Strukton en ingenieursbureau Antea) moest vorig jaar €18 mln afboeken op een probleemproject en daarnaast ging het vertrek uit Colombia gepaard met een verlies van €7,4 mln. Hierdoor daalde de nettowinst van €19,2 mln naar €13,9 mln.

Pershing Square: ‘superbelegger’ Bill Ackman kan het verschil niet meer maken (4 december 2017)
De beurskoers van Pershing Square ligt een flink stuk onder de intrinsieke waarde. Zolang goede beleggingsprestaties uitblijven, komt daar geen verandering in.

Nieuw overnamebod op Refresco (4 oktober 2017)
Net nu Refresco zelf een grote acquisitie doet, krijgt het een nieuw overnamebod van een eerder afgewezen partij.

RoodMicrotec ligt op schema (7 juli 2017)
RoodMicrotec keek ruim een jaar geleden vooruit naar betere tijden. Voorlopig loopt de beurskoers echter veel verder vooruit op toekomstige groei dan de omzet.

Takeaway.com voert maaltijdbezorging op (11 oktober 2017)
Takeaway.com groeit stevig door, zo blijkt uit het aantal verwerkte maaltijdorders, maar de koers is al flink opgelopen.

Talpa zet bod op TMG door (14 juni 2017)
Talpa heeft een formeel tegenbod uitgebracht op TMG. Kansloos, omdat de aanmeldingsdrempel van ten minste 50% nooit wordt gehaald.

Tie Kinetix: Onderbelichte Nederlandse kleintjes (26 april 2017)
Tie Kinetix gaat focussen op verdere expansie van softwarepakket Flow en zoekt daarvoor een partner. De wijziging in de organisatie die deze nieuwe strategie met zich meebrengt gaat in eerste instantie gepaard met margedruk.

Vopak blijft in zwaar weer zitten (8 november 2017)
De koers van Vopak krijgt opnieuw een klap na teleurstellende cijfers over het derde kwartaal.

Ziet u nog waarde in Yatra Capital? (6 juli 2017)
Vastgoedfonds Yatra Capital is in 2006 opgericht en kreeg dat jaar ook een notering in Amsterdam. Sindsdien is er voor ruim €200 mln geïnvesteerd in diverse vastgoedontwikkelingsprojecten in India. Met instemming van de aandeelhouders wordt de portefeuille afgebouwd.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!